De prin lume adunate

#vize #motociclete #asia #romani Asia #aventura romani

Doi romani si-au propus vizitarea Asiei pe motocicleta in 80 de zile

Un dictionar romano-rus, editat in '57, un laptop, doua camere foto, piese de schimb si doua motociclete vechi de zece ani. In mare, la asta se rezuma bagajele a doi romani, tata si fiu, care maine vor pleca intr-o calatorie spre Asia. Daca totul merge bine, aventura lor se va incheia dupa aproximativ 80 de zile, 17.000 de kilometri parcursi si 12 tari vizitate.

Valeriu si Theodor Pana vor traversa Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Kirgizstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia si Bulgaria. In total, 12 tari, din care 10 au facut parte din URSS.

Valeriu are 62 de ani si a parcurs, pana acum, in jur de 60.000 de kilometri pe motocicleta. Potrivit Mediafax, la un an dupa Revolutie, barbatul a devenit fotoreporterul ziarului "Allgemeine Deutsche Zeitung fur Rumanien", ziarul comunitatii germane din Romania, iar pana atunci a reparat avioane de pasageri si utilitare, mari si mici, fiind specializat pe instalatii electrice.

Nu au vize pentru toate tarile

Fiul sau, Theodor, are 25 de ani, iar din 2011 este director de proiect in cadrul unei firme care construieste parcuri fotovoltaice. Ca si tatal sau, Valeriu, tanarul este pasionat de fotografie. Merge cu motocicleta de un an, timp in care a facut aproximativ 12.000 de kilometri.

Desi nici unul nu a mai fost plecat atat de departe, cei doi sunt increzatori in fortele proprii si optimisti in privinta sanselor de reusita. Cel mai greu le va fi insa cu vizele, care costa, in medie, 100 de dolari pentru amandoi, intrucat nu le-au obtinut pentru trei tari din itinerariu: Uzbekistan, Turkmenistan si Tadjikistan.

Posteaza totul pe site

Rezumata in cifre, calatoria romanilor ar arata astfel: doua motociclete vechi de 10 ani, 17.000 de kilometri de parcurs, 80 de zile, 1.400 de litri benzina, 20 de kilograme de bagaje fiecare si 3.000 de euro bani de buzunar, din care in jur de 1.000 vor merge pe benzina.

In bagaje vor avea putine lucruri: echipament de camping specific (incepand cu cort si sac de dormit si terminand cu arzator si bol metalic), franghie de intins rufe, piese de schimb si scule pentru motociclete si, nu in ultimul rand, o tableta Ipad, o camera GoPro care se fixeaza pe casca, alte doua camere si un laptop. Aventura lor poate fi urmarite pe site-ul tworidepamir.ro.

Sursa foto: tworidepamir.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea