De prin lume adunate

# inchiriere bicicleta # centru inchiriere #bicicleta

De unde inchiriem bicicleta

Primavara si vremea frumoasa incepe sa isi faca aparitia timid si in capitala. Daca te-ai saturat sa iti petreci weekend-urile in fata televizorului, no iti propunem o plimbare cu bicicleta prin parcurile din Bucuresti. In capitala exista si cateva centre de unde poti inchiria, contra cost, biciclete pentru cateva ore si chiar cateva zile. Din aprilie, in parcul Herastrau se va deschide si un centru de unde poti inchiria bicicleta gratuit, pentru doua ore.
 

Raitabike
 

Raitabike este un centru de inchiriat biciclete din apropierea parcului Cismigiu din capitala. Centrul promoveaza insa si un stil de viata activ, in aer liber. Raitabike inchiriaza biciclete atat in Bucuresti, cat si in alte zone ale tarii. Bicicletele si restul echipamentului pot fi ridicate de la centrul de inchiriat sau pot fi transportate oriunde in tara. Inchirierea poate fi facuta individual sau in grupuri organizate. Bicicletele pe care le poti inchiria de la Raitabike sunt atat in varianta mountain-bike, cat si in varianta city cruiser.

Pe langa inchirierea bicicletelor, centrul organizeaza si evenimente outdoor care au in prim plan bicicleta. De asemenea, centrul organizeaza teambuilding-uri si tururi de oras pe bicicleta. Cei care au probleme cu bicicleta pot beneficia si de serviciile de service ale centrului Raitabike. Tot Raitabike ofera spre vanzare biciclete second hand de diverse marimi, in stare tehnica buna.

Tarifele de inchiriere pentru o bicicleta MTB TREK 3700 sunt de 10 lei pentru 2 ore, 20 de lei pentru 4 ore, 35 de lei pentru 10 ore si 45 de lei pentru intreaga zi, de lunia pana joi. La sfarsit de saptamana tarifele sunt de 15 lei pentru 2 ore, 25 de lei pentru 4 ore, 40 de lei pentru 10 ore, 50 de lei pentru 24 de ore si 100 pentru intreg weekendul.

Centrul Raitabike se afla pe strada Ion Brezoianu, la numarul 35,  langa Parcul Cismigiu. Mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 0731.006.005.
 

Cicloteque
 

Cicloteque este primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, deschis in luna august 2008. Deschis ca o solutie de transport ecologic nonprofit pentru bucuresteni, Cicloteque pune la dispozitia doritorilor un parc velo de 300 de biciclete, accesoriile necesare utilizarii acestora, antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere, si rasteluri pentru parcarea bicicletelor in centrul orasului. Centrul este deschis in fiecare zi a saptamanii, de luni pana vineri, intre orele 8.00-22.00, iar sambata si duminica intre 10.00-22.00.

In Bucuresti exista 3 centre Cicloteque: in Parcul Tineretului, la intrarea Sincai, in Parcul Herastrau, la intrarea Charles de Gaulle si la Facultatea de Drept, de pe bulevardul Mihail Kogălniceanu. Accesul la serviciile Cicloteque se face doar in baza legitimatiei de membru. Orice persoana de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque. Tarifele de inscriere sunt de 100 lei integral si 50 lei redus pentru elevi, studenti sau pensionari pe an.

Inchirierea unei biciclete se poate face cu ora, cu restituire in aceeasi zi sau cu restituire a doua zi. Tarifele de inchiere sunt de 2 lei pentru o ora, 10 lei pentru 1 zi si 20 de lei pentru 2 zile.

Centrul Cicloteque se gaseste pe Bulevardul Mihail Kogalniceanu, la numarul 36. Mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 0755.236.878.
 

MyBike
 

My bike este un alt centru de unde poti inchiria biciclete. Daca vrei ca la sfarsit de saptamana sa mergi la o plimbare in jurul Bucurestiului poti apela la serviciile oferite de My Bike. Cei ce inchiriaza biciclete le pot deplasa oriunde doresc, insa ele se ridica si se returneaza de la centrul de inchiriere. Pentru inchirierea unei biciclete se va intocmi un contract de inchiriere. Este astfel nevoie sa ai la tine un act de identitate. La inchirierea unei biciclete vei primi si o casca de protectie.

Tariful pentru a inchiria o bicicleta pentru 24 de ore este de 40 de lei. Pentru 12 ore, intre orele 10.00 - 19.00, tariful este de 25 de lei.

Centrul My Bike se afla pe strada Nicolae Caramfil, la numarul 34.
 

Bate Saua
 

Bate Saua este o asociatie care isi doreste sa sprijine si sa incurajeze miscarea in aer liber in sa. Centrul ofera spre inchiriere biciclete cross Country Merida Kalahari. Bicicletele sunt se inchiriaza de la sediul magazinului Veloteca, de pe Soseaua Iancului, la numarul 100. Pentru a inchiria o bicicleta este indicat sa anunti centrul cu cel putin 24 de ore inainte, la numarul de telefon 021.315.98.11.

Tariful pentru a inchiria o bicicleta pentru 24 de ore este de 60 de lei integral si 48 de lei redus. Pentru casca trebuie sa scoti din portofel 6 respectic 4,8 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea