De prin lume adunate

#vin #vinoteci #vinexpert #crama #merlot

De unde cumparam vin in Bucuresti

Atmosfera arhaica si traditionala, aromele imbietoare si paharele cristaline te atrag sa intri in magazinele care vand vinuri. Vinotecile vor sa transforme experienta cumpararii vinului intr-un moment de relaxare si savoare si au creat spatii speciale pentru degustare si librarii viti-vinicole.

Pe langa oferta de vinuri vechi sau de colectie, vei gasi si vinuri rare din Republica Moldova, din Africa sau Noua Zeelanda, vin la punga si vinuri in miniatura. Pentru momentele speciale alaturi de partener, cramele au oferta incitanta: vinul Te iubesc mult.

Iata cateva magazine de unde putem cumpara vin bun:

Vinexpert

Vinexpert a fost creat pentru a raspunde unei cereri existente pe piata pentru vinurile de calitate (super-premium), accesorii specializate, raritati si pentru a satisface dorintele unui segment educat.

In Galeriile Vinexpert vei gasi cea mai mare colectie de vinuri romanesti si de import, bauturi fine si accesorii pentru vin. Vinexpert este prima retea de magazine specializate si detine si primul wine - bar din Romania. Pe langa vinuri de clasa, Vinexpert accesorii precum tirbusoane, pompe de vidare pentru sticle, frapiere, racitoare pentru vin, dopuri de etansare si pahare speciale.

In Galeriile Vinexpert se gasesc si idei de cadouri pentru 8 martie, Paste si alte sarbatori si evenimente, vinuri linistite romanesti din podgoriile cunoscute (Agricola Stirbey, Carl Reh Winery, Cramele Halewood sau Recas), vinuri de import (Africa, Argentina, Australia, Chile sau Franta), vinuri spumante, vinars, tuica, palinca, cognac, whisky si lichioruri.

Magazinele au si o sectiune speciala dedicata cartilor despre vin. Aceste carti se adreseaza iubitorilor si colectionarilor de vin si sunt scrise, in marea lor majoritate, in engleza sau franceza. Tot la Vinexpert veti gasi si o gama de ceaiuri (Demmers), ciocolata (Zotter si Belgian Luxury), pateuri de gasca, ulei de masline, trufe, dar si Cd-uri cu muzica.

Preturile pornesc de la 25-30 de lei pentru vinurile romanesti, 30-40 de lei pentru vinurile de import si pot ajunge si la 2000 de lei pentru vinurile vechi. De asemenea, in Galeriile Vinexpert se organizeaza si degustari saptamanale de vinuri si bauturi fine.

Galeria Vinexpert se afla pe bulevardul Octavian Goga, la numarul 24 si este deschisa de luni pana vineri intre orele 09.30-21.00, iar sambata intre 10.00-19.00.

Casa Vinului Dr. Pusca

Casa Vinului - Dr Pusca este un magazin cu vinuri si bauturi alcoolice imbuteliate care provin din toate regiunile viticole ale Romaniei. Vinoteca cuprinde o adevarata colectie de vinuri vechi. Aici se gasesc vinuri imbuteliate albe si rosii, seci sau dulci din diferiti ani de recolta. La cerere, buteliile cu vinuri vechi, pot fi ambalate in pungi, cutii sau alte ambalaje speciale.

Magazinele Dr. Pusca au o sala de prezentare si vanzare a vinurilor imbuteliate si cuprinde pe langa sortimentele de vinuri si o mare diversitate de casete si pungi, tip cadou pentru vinuri, sticle unicat, de diferite forme si marimi, confectionate de artisti sticlari profesionisti, accesorii pentru prezentarea vinului la masa: pahare specifice, tirbusoane, suporturi butelii sau carafe.

Tot aici vei gasi o librarie viti-vinicola care cuprinde carti din domeniul viticulturii si vinificatiei, un stand cu aparatura necesara prepararii vinului in gospodarie si cu obiecte de artizanat specifice vinului. Un produs inedit este vinul vidat la punga (bag in box).

La Dr. Pusca se comercializeaza o gama larga de vinuri albe, roz si rosii care pot fi seci, demiseci, demidulci si dulci, atat varsate cat si imbuteliate. Pretul unui litru de vin varsat incepe de la 5,8 lei si poate ajunge la 9 lei iar pentru vinurile imbuteliate de la 7 lei pana la 4-50 de lei.

Dr. Pusca are doua sedii comerciale, unul pe Bulevardul Virtutii, in zona Lujerului si altul pe Bulevardul Unirii. Magazinele sunt deschise de luni pana vineri in intervalul 10:00 - 20:00, sambata intre 10:00 - 18:00 si duminica intre 10:00 - 15:00.

Delicateria Traiteur

Delicateria-Traiteur are patru magazine in Romania dedicate exclusiv gastronomiei de lux. Conceptul magazinului este creat dupa modelul din Franta aici vei gasi atat preparate gastronomice de exceptie, cat si vinuri fine, pe care le poti incerca in barul-bistro amenajat in magazin. Vinurile de la Delicateria Traiteur provin din Bourgogne, Bordeaux, Alsace, Beaujolais, Chianti Rufina, Toscana si Ribera del Duero.

Dintre vinuri, iti recomandam Chateau Palmer Margaux Medoc 2003 si Chateau Haut-Gazeau Lussac. Acestea sunt vinuri complexe, considerate cele mai rafinate vinuri de Medoc.

Magazinele Delicateria Traiteur se gasesc in patru zone ale capitalei: pe strada Mihai Eminescu la numarul 72, in Piata Dorobanti, pe strada Putul lui Zamfir, in parcul Herastrau, pe soseaua Nordului si in complexul comercial Feeria.

Casa de Vinuri Ferren

Mai putin cunoscute la noi in tara sunt vinurile din Republica Moldova. Acestea au inceput sa devina mai cunoscute dupa ce tara si-a recapatat indepedenta fara de Rusia si dupa ce au primit si investitii straine. In prezent, Republica Moldova este una dintre cele mai importante producatoare de vin din Europa.

Cei care vor sa guste si un vin venit de peste Prut pot incerca magazinul Ferren, deschis pe strada 11 Iunie din capitala. Vinurile moldovenesti au o tinuta speciala si pastreaza parfumul arhaic si traditional al licorii lui Bachus. Magazinul te imbie prin atmosfera rustica si traditionala, de crama veche si este compus din doua incaperi. Una dintre ele este destinata expunerii vinurilor, iar cea de-a doua ca loc de degustare pentru clienti.

Oferta magazinului este variata si cuprinde peste 50 de sortimente de vin. Aici pot fi gasite vinuri linistite si spumante de la Cricova, licoroasele de Ialoveni si vinuri Acorex si Puricari.

Cramele Recas

Din 2006, vinurile Cramei Recas pot fi gasite si in capitala, in cele 3 puncte comerciale. Magazinele Recas ofera peste 150 de sortimente de vin imbuteliat si vrac. Recas importa si vinuri straine precum Allianca, Bodegas Utielanas, Chamarre, Codorniu, Cono Sur, Distell, Gonzalez Byass, Constellation si Masi. Printre vinurile proprii se numara Schwaben Wine, Castle Rock, V-Legend of Transylvania, La Putere si Sole.

O oferta inedita a celor de la Recas sunt sticlele de vin in miniatura si vinul la punga. De asemenea, pentru perioada sarbatorilor dedicate iubirii, 1 si 8 martie veti gasi si un vin special: Te Iubesc Mult.

Magazine Crama Recas se gasesc pe strada Lanariei la numerele 93-95, pe strada Popa Tatu, numarul 90-92 si in magazinul Titan, iar preturile vinurilor incep de la 8-10 lei.

Alte magazine cu vin:

  • La Domeniile Stanescu vei gasi Feteasca Neagra, Merlot, Muscat Frontinian, Riesling si Feteasca Alba. Magazinul se afla pe strada Clucerului, la numarul 16, informatii puteti primi la numarul de telefon 0724.292.185.
  • Wine Specialist este deschis in incinta Galeriei Comerciale de la Carrefour Militari si ofera o gama variata de servicii iubitoriilor de vin: degustari si prezentari de vinuri si livrari la domiciliu sau la firma. La Wine Specialist vei gasi vinuri italienesti, frantuzesti, australiene, chiliene, neozeelandeze, dar si de la producatori autohtoni precum Agricola Stirbey, Clos des Colombes, Weingut Brutler & Dr Vicol sau Carl Reh Winery.
  • Arte & Vino ofera vinuri din Italia (Piemont si Montalcino) si Romania. Aici au loc si degustari si prezentari de vinuri. Din lista Arte & Vino fac parte si alte produse gastronomice importate din Italia precum salamuri, branzeturi cu trufe, din lapte de oaie sau macerate in vin, trufe conservate, dulceturi, paste sau sosuri pentru paste. Din selectia Arte & Vino, cel mai apreciat vin este Biondi–Santi. Magazinul se afla pe Aleea Alexandru, numarul 4, in zona Aviatorilor.
  • La Bottega del Vino pot fi gasite, pe langa o selectie de vinuri din Italia si vinuri din Spania si Franta, grappa, vinarsuri, vinuri spumante si uleiuri de masline. Singurele vinuri romanesti ce pot fi gasite sunt cele ale producatorului Agricola Stirbey. Magazinul se gaseste pe strada Ion Campineanu, la numarul 7.

Top vinuri accesibile

Sommelier-ul Sergiu Nedelea a alcatuit un top al vinurilor pe baza criteriiilor oenologice clasice (culoare, miros, gust). Iata mai jos topul celor mai accesibile vinuri:

  • V the legend of Transylvania (Merlot) este un vin este produs de Cramele Recas. Este un vin sec, viguros si rafinat, care este potrivit pentru mancarurile grase. Se deschide cu o ora inainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Pret: 14 lei.
  • Vinul Cavalerului este un vin asamblat din Pinot Noir si Burgund, de la Serve. Este potrivit pentru frigarui asortate, carne alba, paste, meniuri din legume si se serveste putin frapat. Pret: 18 lei.
  • Blanc de Cotnari este un vin alb sec tare. Pret: 16 lei.
  • Prahova Valey Special Reserve (Pinot Noir) este un vin rosu sec. Se serveste la temperatura camerei cu carne rosie sau branzeturi. Pret: 23 lei.
  • Riesling de Segarcea este un vin alb, sec, usor amarui, cu gust de samburi de strugure. Pret: 40 de lei.
  • Sec de Murfatlar, denumit si regele vinurilor rosii, este un vin dulce. Este potrivit pentru mancarurile cu sosuri grase, tocanite, fripturi, carnati, friptura, in special de rata, dar si pentru branzeturi. Se serveste la temperatura camerei. Pret: 17 lei.
  • Busuioaca de Bohotin este un vin rose dulce, destinat in special tinerilor si femeilor. Pret: 14 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea