De prin lume adunate

#dulciuri #cadou #craciun #martipan #macarons #cupcakes

De unde cumparam cadouri dulci de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar goana dupa cadouri de-abia a inceput. Daca vrei sa impresionezi persoanele dragi, anul acesta ofera-le si cateva delicii dulci. Macarons , sau figurinele din sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le poti gasi in magazinele de delicatese din capitala.
 

de Madame Lucie, cadou rafinat de Craciun
 

Un desert comun in Franta, procomigdalele cu diverse arome (macarons) nu se gaseau pana in Romania. Brandul Madame Lucie exista pe piata din Romania din luna mai a acestui an. Madame Lucie este singurul producator local al celebrelor macarons frantuzesti.

Macarons reprezinta un desert de lux cu multa personalitate, un adevarat rasfat pentru simturi. Acest mici delicatese se armonizeaza perfect cu o cafea aromata sau cu o cupa de sampanie. Les Macarons sunt preparate dupa o reteta originala, cu ingrediente de calitate, importate din Franta.

Les Macarons de Madame Lucie sunt disponibile in noua sortimente, avand culori si arome irezistibile: vanilie, trandafir, cafea, mar cu scortisoara, portocala, lamaie, visine, zmeura si ciocolata. Asadar, daca nu stii ce cadou sa oferi pritenilor, aceste delicii dulci si rafinate reprezinta o idee buna.

Delicioasele prajiturile au luat nastere in secolul VIII, in manastirile venetiene. Macarons au fost aduse in Franta de Catherina de Medicis, sotia lui Henrique al II-lea. Deliciile rotunde se gasesc insa doar in cateva magazine din capitala. La Bonne Bouche, la Ciocogelateria Venchi si la Gourmandise Traiteur vei gasi desertul preferat al Catherinei de Medicis. In curand se va deschide un magazin Madame Lucie pe strada Tudor Stefan, la numarul 26. O cutie cu 10 macarons costa 30 de lei.

 

Sursa foto: heartsouldesserts.wordpress.com
 

Cupcakes , prajiturelele de lux pentru Craciun
 

Cupcakes sunt niste prajiturele la moda, foarte gustoase si aratoase. Sunt in special dulciurile preferate ale pasionatilor de moda. Cupcakes-urile sunt de forma unor briose. Farmecul lor consta in faptul ca au diverse umpluturi si sunt frumos ornate cu diverse glazuri si accesorii. Aceste prajituri vin in mai multe variante, cele mai populare fiind cele cu ciocolata, vanilie, caramel violete, petale de trandafir sau capsuni.

De Craciun poti oferi persoanei iubite o cutie cu mai multe sortimente de cupcakes. Aceste prajiturici sunt ideale si pentru diverse evenimente sau pentru petrecerea de Craciun. Aspectul lor rafinat ii va impresiona pe invitatii tai.

In Romania, -urile pot fi comandate de pe cakecouture.ro sau cupcakery.ro. Aici vei gasi numeroase sortimente, cu gusturi si glazuri variate. Cele mai apreciate sunt cupcake -urile cu ciocolata, lamaie si vanilie. O cutie cu 12 cupcakes are un pret de 65, 9 lei (pentru cupackes mari) sau 45,9 lei (pentru cupcakes mici).
 

Sursa foto: fanpop.com

Martipanul, un desert clasic de Craciun
 

Martipanul este o pasta de migdale si un desert delicios. Martipanul este preparat din zahar si miez de migdale. Martipanul este folosit pentru decorarea torturilor sau a prajiturilor speciale pentru ocaziile festive, nunti sau botezuri. In ultima vreme au aparut insa si dulciuri realizate in intregime din martipan . In perioada Craciunului, martipanul poate fi un cadou potrivit, in special pentru doamne. Martipanul poate fi gasit in numeroase forme, de la fructe si flori pana la figurine de Craciun.

Pentru un cadou inedit, pt cumpara mai multe astfel de figurine, pe care sa le asezi intr-o cutie frumos ornamentata. Gustul si aromele speciale ale martipanului vor aduce spiritul Craciunului in sufletului celui care primeste un astfel de cadou.

In Romania vei gasi prajituri din martipan la targurile de Craciun, dar si online pe marzipan.ro. Aici, cinci bucati de martipan in forma de cadouri de Craciun costa 9 lei. Vei gasi insa si alte figurine atragatoare.

 

Sursa foto: onevanillabean.com

de Craciun mai poti gasi si la targurile care sunt organizate in aceasta perioada in Bucuresti. De asemenea, poti achizitiona cadouri dulci si de la ciocolateriile din capitala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea