De prin lume adunate

#tnb #unde iesim #flamenco #dans flamenco #abriendo caminos

Dans Flamenco "Abriendo Caminos" cu trupa Ursula Lopez la TNB

Instituto Cervantes din Bucuresti si Teatrul National “I.L. Caragiale” prezinta la Sala mare a TNB, spectacolul de dans flamenco “Abriendo Caminos” sustinut de compania Ursula Lopez (Spania), in data de 14 mai 2013, la ora 20:00.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia de bilete a Teatrului National (deschisa de marti pana duminica intre orele 10.00-19.00)* si pe Bilet.ro.
*in perioada 3-6 mai 2013 Agentia de bilete va fi inchisa.

”Abriendo Caminos” sustinut de Compania Ursula Lopez este un spectacol de flamenco extrem de autentic, ce imbina tehnica impecabila a artistilor aflati pe scena - Ursula Lopez si Cristian Lozano/ dans, Javier Patino/chitara, Vicente Gelo/voce si RaUl Dominguez/percutie – cu forta, pasiunea si o cunoastere a dansului flamenco dintre cele mai profunde.

Dansatoare formata la inalta scoala a Companiei Andaluze de Dans si la Baletul National al Spaniei, Ursula Lopez este unul dintre acei artisti care isi conserva personalitatea atat in colaborarile cu mari creatori precum Carlos Saura, Maria Pages, Antonio Gades, cat si in productiile proprii. Cu spectacolul “Abriendo Caminos”, a carei coregrafiei o semneaza, ne aflam in fata unei propuneri elegante, simple si foarte in estética flamenco, alcatuita din piese de inalta calitate tehnica si artistica, ce se sprijina pe muzica aproape onirica a chitaristului Javier Patino.

Un spectacol care pastreaza structura scenica clasica (doi dansatori, trei muzicieni) si prezinta toate stilurile importante de dans din flamenco (seguiriyas, fandangos, romance, farruca, tangos). Asa cum spune si titlul, spectacolul abre Caminos / deschide drumuri, si permite atat cunoscatorilor, cat si celor aflati la prima intalnire cu un spectacol de gen, sa se lase sedusi de forta si frumusetea condensate in cultura flamenco, patrimonio imaterial al UNESCO.

Spectacolul de dans flamenco “Abriendo Caminos” sustinut de compania Ursula Lopez (Spania) ce va avea loc la Bucuresti in data de 14 mai este sustinut de Vodafone Romania.

Partener: Vodafone

Sponsori Principali: AECOM, Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum

Sponsori: Acciona Ingenieria, Benat, La Caixa, Hotel Caro, Facilitec, FCC, Hercesa, Via Rumania

Colaboratori: Alioli, Cialt, Copasa, Copisa, Cosercon, Cyes, Ferbu, Granvia, Pepsico


Despre Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea