De prin lume adunate

#alvin ailey #afro-american teatru #dans

Dans afro-american la Teatrul National

Pe 22 si 23 septembrie la Teatrul National, compania lui Alvin Ailey , cunoscut coregraf american, aduce un spectacol de dans si miscare.  

In 2008, compania Alvin Ailey American Dance Theater sarbatoreste 50 de ani de dans modern american. Pentru a celebra acest eveniment, compania a organizat un turneu, care include si Romania.

In 1958 un grup de dansatori afro-americani condusi de coregraful si dansatorul Alvin Ailey a prezentata la New York un spectacol care a schimbat perceptia despre dansul american. De atunci compania lui Alvin Ailey a prezentat mii de spectacole in fata a milioane de spectatori, in peste 70 de tari.

Alvin Ailey a creat 79 de spectacole de dans pe acorduri de blues, gospel sau negro spirituals, cea mai populara si cea mai apreciata fiind Revelations. De la premiera sa, in 1960, capodopera lui Ailey, care va fi prezentata si la Bucuresti, a fost vizionata de un numar mai mare de persoane din toata lumea decat orice alt spectacol de dans.

In prezent compania este condusa de Judith Jamison, o celebra dansatoare si coregrafa, care a purtat mai departe expresia culturala afro-americana si traditia dansului modern american dupa moartea lui Alvin Ailey.

Alvin Ailey American Dance Theater prezinta pe scenele lumii spectacole importante din creatia acestuia, dar si coregrafii noi, pentru a dezvolta permanent un repertoriu care cuprinde peste 200 de spectacole, create de 70 de coregrafi.

Alvin Ailey American Dance Theater va sustine la Bucuresti doua spectacole diferite: luni, 22 septembrie: ight creatures", Solo", "Love stories" si "Revelations" si marti, 23 septembrie: Suite Otis", "The Golden Section", "Unfold" si "Revelations".

Ambele spectacole vor avea loc pe scena Teatrului National Bucuresti, de la orele 19:00.

Biletele se vor pune in vanzare la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, incepand cu data de 1 septembrie, la preturi cuprinse intre 100 si 350 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea