De prin lume adunate

#tango #dans #tango argentinian #cursuri de dans #scoli de dans

Cursuri de tango in Bucuresti

Imbratisari si muzica pasionale, decor si lumini obscure sunt doar cateva dintre ingredientele unei seri petrecute intr-un club unde se danseaza tango. Dans interzis acum o suta de ani, tangoul a revolutionat lumea si a deschis cai noi catre cunoastere si comunicare intre femei si barbati.
 
Daca vrei sa iti impresionezi prietenii sau persoana speciala din viata ta, poti urma cursurile de tango la una din scolile specializate in acest dans din Bucuresti.
 
El Tango

El Tango este prima scoala de tango argentinian din Romania. Scoala isi propune sa aduca Bucurestiul in circuitul dansatorilor de tango de pretutindeni. La aceasta scoala au loc frecvent atat cursuri de tango, cat si evenimente dansante si ateliere de tango. Profesorii de la aceasta scoala au studiat acest dans chiar in Buenos Aires, unde au urmat cursurile unor profesori celebri. Detalii despre cursuri si program poti obtine la numarul de telefon 0722.518.456.

Tango la tangotangent

Tangotangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania si isi propune sa formeze dansatori de tango. La Tangotangent se studiaza tango pe doua niveluri: incepatori si intermediari. Cursurile pentru nivelul incepator sunt organizate pe mai multe module ce se desfasoara in paralel: tango esencia, tango basico, tango pasion si tango nostalgia. Prima serie de cursuri de initiere in tango argentinian debuteaza cu modulul Tango Basico si se adreseaza celor care doresc sa descopere si sa faca primii pasi de tango. Acest modul dureaza 3 luni si are ca scop sa introduca cursantul in fenomenul "tango argentinian" sa-l invete notiunile de baza din tango care sa-i permita acestuia ca la sfarsitul cursului sa poata dansa liber si improvizat la milonga.

Nivelul incepatori dureaza 3 luni si are ca scop introducerea cursantilor in fenomenul “tango argentinian”. Pretul unui modul ce dureaza trei luni este de 220 de lei. Tot Tangotangent organizeaza si seri in care iti poti dovedi talentul de dansator la Clubul Taranului. milonga La Victoria are loc in fiecare duminica, de la cu orele 20.30. Intrarea este de 10 lei.

Tango la Tango Brujo

Infiintata in primavara anului 2007, scoala “Tango Brujo” este o usa deschisa pentru cei ce doresc sa patrunda in fascinanta lume a tangoului autentic argentinian. In afara pasilor de dans, cei ce ii urmeaza cursurile pot gasi aici, intr-o atmosfera placuta si destinsa, o frantura din istoria si traditia strazilor din Buenos Aires. Aceasta scoala organizeaza si evenimente culturale si artistice, precum festivaluri, workshopuri de tango argentinian si serate milonga cu maestrii de tango argentinian de talie internationala.

Milonga este un eveniment social, este petrecerea de tango care reuneste oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de muzica de calitate, dans si atmosfera calda a unei seri in care se pot bucura de savurarea unui vin bun, in acorduri de muzica de tango, de frumusetea unui dans sau de primii pasi de tango dansati dupa cea dintai lectie de tango argentinian, fiind adresat atat necunoscatorilor, cat si cunoscatorilor genului. Cursurile de tango au loc in fiecare zi de luni si vineri in clubul La Scena. Informatii obtii la numarul de telefon 021.320.35.67.

AyA Tango

AyA Tango este denumirea data unui stil de viata experimentat prin dans pe care instructorii vor sa il impartaseasca tuturor celor care isi doresc sa descopere libertatea si propria identitate in exprimarea acestei arte. La AyA Tango au loc seri de tango, conferinte, seminarii si workshp-uri. Instructorii de la aceasta scoala promit cursuri de la care vei invata sa dansezi pana cand dansul va deveni o parte din tine.
 
Pe langa dans, vei invata sa asculti muzica si sa te joci cu ea. Cursurile se desfasoara in fiecare marti si vineri, la Estudio Tango Real, de pe strada Sfantul Stefan, numarul 21. Mai multe detalii despre cursuri obtii la numarul de telefon 0729.005.794.

Tango la Scoala Dance Time

Scoala de dans Dance Time organizeaza cursuri de tango argentinian unde se vor studia atat pasii de tango argentinian, de la simplu la complex, cat si tehnicile de leading care permit dansul improvizatie, facand astfel posibil dansul liber, spontan si spectaculos in acelasi timp. Cursurile incep progresiv, de la ideea de tango, bazele tangoului pana la tango-ul argentinian cu diferentele sale. Scoala pune la dispozitie si instructori personali pentru cei care au un program mai incarcat. Durata acestor cursuri de grup unde se studiaza numai tango argentinian este de 8 sedinte.

Tango la Espansivo

La scoala de dans Espansivo se preda si tango, pe langa alte dansuri de societate precum urmatoarele dansuri: cha-cha, samba, rumba, jive, salsa, meringue, vals lent, vals vienez si quickstep. Cursurile de dans sunt structurate pe grupe, in functie de nivelul cursantilor: incepatori, intermediari si avansati. Programul include doua sedinte pe saptamana pentru fiecare grupa in parte. De asemenea, se organizeaza cursuri pentru copii, Lectii particulare si dansuri pentru nunta. Tarifele pentru cursurile de dans sunt cuprinse intre 95 si 270 de lei pentru adulti, in functie de tipul de abonament pentru care optati.

Tango cu Magic Dance Club

Magic Dance ofera cursuri de dans pentru incepatori, dar si pregatire profesionala pentru competitii. Aici vei invata dansuri latino-americane, dansuri de societate si tango argentinian. La aceasta scoala de dans prima sedinta este gratuita. Daca nu ai timp sa vii la cursuri, scoala iti ofera si suport online. Cursantului i se vor explica figurile de dans sportive, sensul de dans si directiile de orientare. Tarifele cursurilor sunt de 80 de lei pentru un abonament de 2 sedinte pe saptamana, 100 de lei pentru un abonament cu 3 sedinte pe saptamana, iar abonamentul VIP este de 120 de lei.

Scurt istoric al tango-ului

Acest dans a aparut in Argentina la sfarsitul seolului XIX. In aceea vreme, orasul Buenos Aires era unul foarte aglomerat, cu multi emigranti, din toate colturile lumii. Nici acest dans nu a facut exceptie si a imprumutat trasaturi frantuzesti, germane si chiar africane. Tangoul a aparut la periferia orasului in locurile rau famate: baruri si bordeluri.

Imbratisarea pasionala si picioarele care se mangaie faceau din acest dans unul obscen. La inceput, tango-ul se dansa intre barbati, astfel incat sa starneasca admiratia doamnelor. Muzica de tango este si ea speciala si era cantata cu instrumente precum chitari si viori si exprima bucurie, iubire sau tristete. La inceputul secolul XX tangoul a migrat si in saloanele de dans din Paris unde a capatat un aer monden. In anii '20 acest dans cunoaste adevarata dezvoltare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea