De prin lume adunate

#hobby #sport #inot #cursuri de inot pentru adulti #clubul energy #complexul miramar #bazin #piscina #floreasca #national

Cursuri de inot pentru adulti

Pentru a inota este nevoie de un anumit tip de respiratie si de coordonarea corecta dintre maini si picioare. Nu este greu deloc sa indeplinesti aceste conditii, mai ales daca inveti de la profesionisti. Iata in continuare cateva locuri unde poti primi lectii de inot pentru adulti.

Ai ocazia, de asemenea, sa inveti proceduri mai complicate ale acestui sport precum sariturile in apa sau tehnicile de inot pe sub apa. Si, poate cel mai important, profesionistii te pot initia in metode simple, dar foate utile cu ajutorul carora te poti salva de la inec atat pe tine insuti, cat si pe ceilalti.

Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa incepi cursurile de inot

In general, o sedinta de inot dureaza 60 de minute. Incepatorii au nevoie, in medie, de 8 sedinte consecutive pentru a se obisnui cu principalele tehnici ale acestui sport (respiratie, miscari specifice, sincronizarea intre maini si picioare etc). De obicei depinde de fiecare cursant cat de repede isi insuseste miscarile specifice inotului.

Pentru cursurile de inot ai nevoie de costum de baie/slipi, slapi, un prosop si o casca pentru protejarea parului. Unele dintre bazinele din Bucuresti ofera casti pentru inchiriat in cazul in care nu te hotarasti sa iti cumperi un asemenea accesoriu.

Este important sa stii care este calitatea apei din piscina unde vei inota. Unele bazine sunt dotate cu dispozitive speciale pentru testarea regulata a gradului de curatenie a apei. De asemena, este important sa stii ca fiecare inotator este obligat sa faca dus inainte de a intra in piscina.

Fiecare bazin este dotat cu vestiare unde vei putea sa iti depozitezi hainele si sa le securizezi corect. In ceea ce priveste grupurile sanitare si cabinele de dus, acestea nu corespond intotdeauna standardelor de curatenie. Te sfatuim ca, inainte sa iti faci abonament, sa arunci o privire peste dotarile pe care le detin in mod real piscina si dependintele ei.

In general, abonamentul pe care il platesti pentru cursurile de initire, nu include si biletul de intrare la psicina. Astfel, atunci cand calculezi banii pe care este nevoie sa ii investesti in acest sport, nu uita sa iei in considerare si taxa de intrare la bazin.

Abonamentele sunt valabile intre 28 si 30 de zile, depinde de bazinul pe care il alegi si de statutul tau. Daca esti membru al clubului care activeaza la bazinul respectiv, vei avea unele avantaje printre care si un abonament putin mai lung. De asemenea, in cazul unora dintre abonamente ai ocazia sa recuperezi orele pe care le-ai putea pierde din diferite motive. De obicei, nu trebuie decat sa te reprogramezi.

Banii pentru abonamente se platesc in rate sau este nevoie sa achiti la inceputul cursului de inot o suma considerabila din pretul final. In unele cazuri plata se face direct la bazin, dar este posibil si sa virezi, pur si simplu, banii intr-un cont bancar.

Locuri unde poti invata sa inoti in Bucuresti

Clubul Energy isi desfasoara activitatea la bazinul de inot "Bery Fitness" ( Str. Elev Stefanescu , nr. 66 sect.2 ).

Abonamentul costa 430 RON pentru 8 sedinte si 530 RON pentru 12 sedinte. Aceste preturi includ si taxa de intrare la bazin, precum si acces nelimitat la sauna pe durata zilelor de curs.

Grupurile de inotatori incepatori sunt formate din maximum 10 cursanti, iar profesorii au experienta de peste 10 ani in predarea acestui sport. Majoritatea sunt fosti sportivi de performanta care detin studii postuniversitare in domeniu.

De asemenea, Clubul Energy propune grupe diferite pentru persoanele care au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu apa. Astfel, cei care aleg grupa A vor fi initiati in inot pe parcursul a 12 sedinte care se desfasoara in fiecare zi de luni, marti si miercuri de la orele 21.20.

Cei care aleg grupa B si C vor invata sa inoate in 8 sedinte, insa grupa B va merge marti si joi la bazin incepand cu orele 21.00, in timp ce grupa C va merge sambata si duminica da la 09.10 dimineata.

Cursurile Clubului Energy vor incepe in luna iunie.

Pentru mai multe informatii si date de contact, intra aici.

complexul miramar

Complexul Miramar ( Bulevardul Chisinau, nr. 6 - 8, Sector 2, in zona Piata Delfinului) propune cursuri de inot pentru adulti care costa 240 RON si dureaza patru saptamani in care vei primi 8 lectii de inot.

Este indicat ca aceste cursuri sa se desfasoare consecutiv pentru a deprinde corect toate tehnicile acestui sport. In cazul in care absentezi, ai ocazia sa recuperezi ziua pierduta daca iti motivezi absenta.

Grupele cuprind cel mult sase cursanti care vor fi impartiti in doua serii. De obicei, prima serie este programata in zilele de luni si joi, iar cea de-a doua martea si vinerea. Lectiile incep la orele 20.00 si se desfasoara intr-un bazin semiolimpic acoperit cu apa incalzita pana la 27 de grade C.

Pentru mai multe informatii si date de contact, intra aici.

Bazinul Floreasca si bazinul National

Mai ai la dispozitie bazinul Floreasca (Bvd. Mircea Eliade nr.1) si bazinul National din complexul Lia Manoliu (Str. Ion Coravu, nr. 38) unde se desfasoara in mod regulat cursuri de inot pentru adulti. Platesti intre 200 RON si 400 RON, depinde de tipul de abonament pe care ti-l alegi. Pentru mai multe informatii despre bazinul Floreasca intra aici, iar despre bazinul National poti afla mai multe informatii la numarul de telefon 021 3247716.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea