De prin lume adunate

#cursuri #timp liber #echitatie #cal

Cursuri de echitatie

Specialistii spun despre cai ca sunt foarte intuitivi si ca pot simiti empatic starea celui care ii calareste. Calul fericit si dornic de plimbare are urechile ciulite si indreptate spre inainte, calul plictisit isi tine urechile aplecate spre exterior, in timp ce calul care este atent si ascultator isi flutura vesel pavilioanele auditive.

In Romania exista cateva de cai folosite pentru echitatie, iar dintre acestea recomandate sunt rasele Araba, Pur sange englez, Ghidran sau Lipitan deoarece sunt suple si rapide si destul de usor de condus.

Echipament pentru

In tara noastra, echitatia se inscrie inca intre sporturile elitiste pentru care esti nevoit sa scoti din buzunar cateva sute bune de euro. In plus, magazinele de specialitate sunt destul de rare, iar locurile unde se tin cursuri de calarie par a fi destul de greu accesibile daca nu detii autoturism.

Pentru a calari in conditii optime ai nevoie de un minimum de echipament: , cizme, pantaloni speciali, manusi si cravasa. Totusi, la primele ore de calarie sunt suficiente doar cu o pereche de pantaloni lungi si o pereche de incaltaminte sport .

In cazul in care alegi sa faci echitatie la standard inalt ai ocazia sa iti cumperi echipament special din magazine precum Black Beauty, Equitana sau Medim Pact Shop.

O pereche de pantaloni speciali pentru calarie costa intre 160 si 480 RON, o toca (casca speciala pentru calarie) costa intre 54 si 61 RON, o preche de manusi costa 54 RON, cizmele de piele costa in jur de 156 RON, dar cei mai pretentiosi pot gasi aceste accesorii si la preturi care ajung si la 1 200 RON. Cravasele sunt neaparat necesare deoarece ajuta la conducerea calului si costa intre 14 si 30 RON.

Unde faci cursuri de calarie

Ai nevoie de aproximativ 5 sedinte pentru a putea conduce calul de unul singur. Cu toate acestea, in functie de aptitudinile fiecaruia, unii invata sa calareasca mai repede decat altii. In medie, o lectie de calarie costa 50 RON, depinde de clubul unde alegi sa incepi se calaresti.

In ceea ce priveste instructorii, acestia sunt fosti sportivi de performanta si au o experienta diversa in stapanirea cailor care, la randul lor, sunt blanzi si nu au reactii neasteptate sau necontrolate.

La Clubul de Echitatie Bucuresti cursurile se tin toata saptamana cu exceptia zilei de luni. Este nevoie sa iti faci programare cu o zi sau doua inainte deoarece instructorii au programul destul de incarcat. Daca doresti sa calaresti in weekend este important sa retii ca programarile ar trebui facute inca de la inceputul saptamanii.

O lectie de 45 de minute costa 50 RON, in timp ce pentru 30 de minunte scoti din buzunar 40 RON. Exista posibilitatea sa iti achizitionezi si un abonament care costa 500 RON/ zece sedinte. La cumpararea acestui abonament primesti cadou 30 de minute de calarie. Atentie, insa! Este necesar sa fii foarte consecvent in lectiile de calarie pentru ca in cazul in care vei rata o sedinta inclusa in abonament nu ai posibilitatea sa o recuperezi.

Vestea buna este ca acest club nu cere echipament profesionist. O pereche de pantaloni din materiale nealunecoase si nu foarte stramti si o pereche de ghetute sunt suficiente.

Adresa si contact Club de Echitatie Bucuresti: Padurea Baneasa, Str. Jandarmeriei 2-4 (vizavi de Institutul Meteorologic Bucuresti si Zona Comerciala Baneasa), telefon: 0740.152.927

Clubul Sportiv Hipocan are program de marti pana duminica intre orele 9 -19. Pentru weekend este nevoie de o programare pe care este recomandat sa o faci cu cateva zile inainte.

O lectie de calarie pentru adulti costa 50 RON, in timp ce o lectie pentru copii 45 RON. Abonamentele pentru adulti consta 450 RON, iar cele pentru copii 400 RON.

La primele ore de calarie nu ai nevoie de echipament special, astfel ca o pereche de pantaloni lungi si o pereche de sunt suficiente.

Adresa si contact Clubul Sportiv Hipocan: Comuna Corbeanca nr. 68, pe drumul judetean DJ101, Ilfov, Telefon 0742.150.419

langa cursuri de echitatie, clubul Arkadia Horse iti da posibilitatea de a petrece mai mult timp in aceasta locatie. Astfel, ai la dispozitie o pensiune unde poti sa te cazezi pentru mai multe zile, precum si un restaurant. O lectie de calarie in cadrul clubului Arkadia Horse costa 50 RON.

Adresa si contact Arkadia Horse Str.Al.Ioan Cuza, Sat.Ciofliceni, Com.Snagov-Ilfov, telefon 0722 243 227.

Alte cluburi unde poti urma cursuri de calarie: Clubul Academia Ecvestra Mogosoaia (Comuna Mogosoaia, Jud. Ilfov ,Tel. 0723.571.522; 211.52.74, Tracus Transilvania (Sos. Bucuresti-Ploiesti, la Otopeni intre Metro si Prisma, 0724 - 695 012), Clubul Ecvalahis (Aleea Privighetorilor nr. 35), Horse Land (Comuna Nana, Jud. Calarasi, telefonĀ 0722 970 940).

In tara mai sunt centre de echitatie la Sebes- English Riding School, in Neamt - Clubul Sportiv Ecvestru, aproape de Rasnov la Pensiunea Panicel, Timisoara - Scoala ecvestra Laurentiu Covaci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea