Copilaria. Abia la batranete realizam, poate, importanta pe care o are copilaria in evolutia noastra ca indivizi. Copilaria lui Cristiano din romaul cum vrea dumnezeu de niccolo ammaniti nu este tocmai fericita. Totusi, eroul gaseste cateva maniere prin care va reusi sa se maturizeze frumos.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas Fiction. Ai sanse mari sa iti imbogatesti biblioteca deoarece vom avea patru castigatori. Vei castiga doua volume ale cartii Cum vrea Dumnezeu de Niccolo Ammaniti a carui recenzie te invitam sa o citesti in continuare. Ceilalti doi castigatori se vor delecta cu romanul intoarcerea lui rabbit de John Updike.

Cristiano este obligat sa omoare. Aceasta este dorinta tatalui sau. Deranjat de faptul ca un caine urla neincetat, barbatul isi trezeste fiul in miezul noptii, ii da propriul pistol si ii porunceste sa impuste animalul.

"Un conglomerat  stelar galactic este un grup de astri tinuti impreuna de forta gravitationala. Numarul stelelor poate ajunge pana la mii. Slaba atractie dintre ele favorizeaza o dispunere haotica in jurul punctului central al sistemului". Cam in acest fel explica Niccolo Ammaniti relatia dintre cele doua personaje principale ale romanului sau. Relatia tata-fiu este total haotica si mereu pe punctul de a se rupe, insa o legatura firava si neinteleasa ii tine uniti.

Baiatul neiesit inca din perioada pubertatii are o copilarie complicata. Tatal sau este betiv si extrem de violent. De asemenea, nu are o slujba fixa si se ocupa cu mici afaceri de moment. Din diferite motive, ii uraste pe cei din jur ceea ce atrage in mod automat excluderea sociala si mizeria. Astfel ca, Cristiano isi imparte viata intre scoala si excesele necontrolate ale parintelui sau.

Scoala i se pare o pierdere de timp si vrea sa incheie cat mai rapid aceasta etapa a vietii lui. In schimb, fata de tatal sau, are sentimente profunde care il fac sa uite rapid bataile incasate sau situatiile penibile in care este tarat de acesta.

Ai ocazia sa urmaresti  aventura eroilor din romanul Cum vrea Dumnezeu de Niccolo Ammaniti pe parcursul a sase zile din viata acestora. Sase zile ambigue in care Cristiano evolueaza de la baiatul frustrat sexual si sentimental la maturul capabil sa isi sustina familia pe linia de supravietuire. In acest timp, tatal sau planuieste sa jefuiasca un bancomat cu scopul de a se imbogati. Desi acesta pare a fi un gest penibil si disperat, vei ramane uimit de influenta pe care o va avea asupra destinului celor doi protagonisti.  

Romanul Cum vrea Dumnezeu de Niccolo Ammaniti a castigat Premiul Strega in 2007 si a fost ecranizat in regia lui Gabriele Salvatores.

Intoarcerea lui Rabbit, cartea - surpriza                                                                            

Intoarcerea lui Rabbit este cel de-al doilea roman pe care ti-l propunem. Pentru tetralogia in care Rabbit este personaj principal, autorul John Updike a primit Premiul Pulitzer. Iata in continuare o scurta prezentare a acestei carti.

Conform Editurii Humanitas Fiction , Harry "Rabbit" Angstrom este blazat, supraponderal, adulterin si nationalist infocat. Si are un foarte contondent simt al umorului – cam tot ce-a mai ramas din aerul fostului baschetbalist-vedeta-locala, in afara de o geaca jerpelita, cu insemnele colegiului.

Intre adulter si accidente mortale, intre doua generatii explozive, intre doua rase legate de o istorie a urii, intre Apollo 13 si Vietnam, Harry Angstrom incearca sa faca baletul fin al regasirii de sine.

Harry ,"Rabbit" Angstrom se intoarce, asa ar suna titlul de ziar pe care personajul principal al romanului lui Updike ar putea sa-l culeaga la linotip, chiar despre el insusi. Dupa zece ani de la intamplarile din Fugi, Rabbit, primul volum al tetralogiei construite in jurul aceluiasi (anti)erou, Harry Angstrom "se intoarce" blazat, anesteziat, rutinat de casnicia fara speranta cu Janice si slujba marunta de linotipist, las, dar plin de viata, infricosat, dar plin de umor.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 26 martie, vei afla daca ai castigat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea