De prin lume adunate

#protectie telefon #telefon mobil #vacanta

Cum sa-ti protejezi telefonul cand esti in vacanta

In timpul vacantelor de vara, telefoanele mobile sunt expuse riscurilor. De le riscul de a-ti cadea din mana in timp ce incerci sa faci fotografii sau filmulete, pana la a riscul de a se strica din cauza expunerii excesive la soare, acestea sunt supuse numeroaselor pericole. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja telefonul mobil in timpul vacantei si nu numai.

Evita utilizarea intensiva a telefonului

Riscul ca unele componente ale telefonului sa se supraincalzeasca si sa cedeze creste atunci cand temperatura ambientala depaseste 30 de grade Celsius, iar acestea sunt folosite neintrerupt pentru o perioada mai lunga de timp.

Evita expunerea telefonului mobil in lumina directa a soarelui

Expunerea indelungata la soare a smartphone-ului mareste riscul de supraincalzire si poate produce cresterea in volum a bateriei, care poate deteriora si alte componente. In plus, lumina puternica a soarelui produce efecte adverse asupra display-ului. Totodata, incalzirea rapida a telefonului reduce durata de folosinta si performantele acestuia.

Protejeaza-l cu o husa si o folie de protectie

La plaja si in calatoriile offroad, spre exemplu, particulele de nisip si de praf pot zgaria suprafata sticlei protectoare cu care sunt prevazute smartphone-urile. Din acest motiv este bine sa-l protejezi cu o folie de protectie. In plus, husele, in special cele din silicon, previn daunele in cazul in care telefonul este scapat pe jos.

Evita producerea de socuri mecanice

Stilul de viata activ, specific perioadei de vara, atrage dupa sine si o incidenta mai are a defectiunilor telefoanelor ca urmare a socurilor mecanice. Pentru o vara lipsita de griji, utilizarea unei huse de tip bumper, care absoarbe socurile mecanice, reprezinta cea mai buna solutie de protectie pentru telefoanele mobile.

Evita contactul telefonului cu apa

Vara creste si frecventa situatiilor in care telefoanele mobile ajung accidental in apa. De aceea, este recomanda folosirea unei huse care confera telefonului rezistenta la apa, fie achizitia unui telefoan mobile HardCase de la Energizer®. Acestea sunt rezistente la apa, la praf si la socuri.

Dezinfecteaza telefonul mobil

Vara este recomandata stergerea ecranului telefoanelor mobile cu servetele dezinfectante, ca urmare a expunerii la diferite creme si lotiuni folosite la plaja. In lipsa unei curatiri adecvate, reziduurile de grasime de pe ecran, in contact cu pielea, pot cauza diferite afectiuni.

Foloseste accesorii de calitate si certificate

Pentru a asigura o buna functionare a telefoanelor mobile si a nu afecta performanta acestora, este recomandata folosirea accesoriilor de calitate si certificate.

Ce accesorii de protectie cumpara romanii in timpul verii

In timpul verii, cu precadere inainte de vacanta, romanii cumpara accesorii de protectie a telefoanelor.

"Inregistram cresteri ale vanzarilor de accesorii mobile pe toate canalele de distributie, dar mai ales in benzinarii, unde, in perioada verii, ne asteptam la majorari ale vanzarilor de 60%. Suntem prezenti cu accesoriile Energizer® in peste 400 de astfel de puncte de vanzare raspandite la nivel national", spune Costin Soare, director general Avenir Telecom, mentionand ca afluxul de turisti care pleaca in vacanta cu masina, in perioada de vara, reprezinta principalul motor de crestere al vanzarilor pe acest canal de distributie.

Ce accesorii pentru telefoane mobile cumpara romanii, cu precadere, vara sunt:

  • incarcatoare auto, baterii externe, incarcatoare rapide (la priza);
  • cabluri de incarcare / date;
  • huse de protectie;
  • folii de protectie;
  • carduri de memorie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea