De prin lume adunate

#sarbatori #jocuri #timp liber

Cum sa-ti petreci timpul liber in perioada Sarbatorilor de Iarna

Zilele libere din aceasta perioada a anului iti ofera prilejul de a petrece timp alaturi de familie si prieteni. Pentru ca plictiseala sa nu-si faca apritia poti apela la mici trucuri care sa va tina activi si sa va conecteze, iar cel mai bun exemplu sunt Board Games-urile.

Arvur Games, un Start-Up romanesc, lanseaza primele sale jocuri de societate care imbunatatesc memoria copiilor, in data de 20 decembrie, la locatia Diverta Lipscani. Compania a pornit la drum dupa ce a convins comisia Start-Up Nation ca jocurile lor de societate imbunatatesc relationarea si memoria copiilor, prin metodele sale de joc.

Pentru ca si-au dorit sa intareasca ideea de interactiune parinte-copil, o familie din Bucuresti a creat doua jocuri de societate care ajuta copiii sa isi exerseze memoria, sa gaseasca solutii la provocarile din joc si sa ii incurajeze sa petreaca mai putin timp pe device-uri.

Cele doua jocuri, Basme si Ograda surprind realitatea povestilor si a casei bunicilor de la tara pentru a-i incuraja pe adulti si copii sa pastreze elementele de interactiune reala, in detrimentul celei virtuale. De asemenea, se doreste a familiariza copiii cu povestile nemuritoare a folclorului romanesc si astfel sa le trezeasca interesul fata de literatura romaneasca.

Pentru a veni si in intampinarea nevoilor de inovare a tinerei generatii, povestile jocurilor sunt comasate cu intamplari din mediul urban si contemporan, carora li se alatura personaje precum Harap – Alb, impratul Ros si Praslea cel Voinic.

Iata asadar ca exista oameni si antreprenori care au constientizat dorinta de relationare umana si invatarea prin joaca. Asteptati-va, asadar, si la urmatoarele jocuri sa fie cel putin la fel de interesante si sa contribuie in continuare la dezvoltarea echilibrata a copiilor, in acelasi mod placut si jucaus.

„Totul a inceput intr-o zi superba de joi, pe cand noi ne distram impreuna desenand dragoni. Timpul trecea asa frumos incat parca vedeam cum aripile lor se desprind din picturile noastre si se rotesc in aer, pe cand Tamara, fiica mea, radea de cat de vii pot parea jucariile cand esti deschis si le vezi pentru ce sunt cu adevarat! Acest gand m-a facut sa realizez ce om norocos sunt caci ma pot juca, pot explora si pot invata alaturi de Tamara. Apoi, din dorinta de a transmite aceasta experienta tuturor, am realizat impreuna cu fiica mea jocurile de societate Basme si Ograda.”, Radu Arvu, fondator Arvur Games.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea