De prin lume adunate

#cum organizezi o petrecere #organizare petrecere reusita #organizare petrecere

Cum sa organizezi o petrecere reusita

 

Te pregatesti sa aniversezi o varsta frumoasa, celebrezi un succes profesional ori vrei sa-i faci o surpriza persoanei dragi si sa aduni toti prietenii intr-o sambata seara, ca pe vremuri? Iata cateva sfaturi utile ca sa stii cum sa organizezi o petrecere reusita, de care toata lumea sa-si aminteasca cu placere:

 

 

Scrie trei liste: invitati, meniu, decoruri

Incepe prin a scrie o lista cu persoanele pe care vrei sa le inviti si anunta-i din vreme pe toti, ca sa stii pentru cati petrecareti sa te pregatesti. Vei avea trei categorii: confirmati, indecisi, cei care nu pot sa participe. In functie de experientele anterioare, estimeaza un numar aproximativ de persoane care o sa ia parte la eveniment.

Stii in mare cine vine, asa ca incepe lista de cumparaturi pentru meniul potrivit. Daca este o petrecere pentru copii, ai grija sa prepari specialitati potrivite varstei lor si intereseaza-te despre eventuale restrictii alimentare pe care le pot avea, ca sa nu pui pe masa acele alimente.

Prepara bunatatile favorite ale sarbatoritilor cand este vorba despre o aniversare sau creeaza un meniu tematic, daca te-ai hotarat sa organizezi o seara exotica, un picnic sau un carnaval.

Nu uita ca mancarea este importanta la o petrecere, pentru ca oamenii nu gusta din preparate pentru ca le este foame neaparat, ci pentru ca vor sa se simta bine si sa intre in povestea pe care o construiesti odata cu atmosfera de party.

Daca nu ai timp sa gatesti chiar tu, comanda specialitati culinare de calitate, care sa placa tuturor oaspetilor. Nu este nevoie sa fie ceva complicat, dar este important sa te decizi ce fel de petrecere organizezi si sa alegi meniul in consecinta.

Stii cine vine, te-ai hotarat si ce bunatati o sa fie pe masa, gandeste-te cum vrei sa decorezi locul unde va fi petrecerea, pentru ca ornamentele dau farmecul unui party si creeaza atmosfera de bucurie si sarbatoare pe care si-o doresc toti oaspetii.

In functie de bugetul pe care-l ai, alege aranjamente de flori, figurine din baloane, decoratiuni si accesorii adecvate la tipul de petrecere pe care vrei s-o organizezi si, daca este cazul, la tema pe care ai ales-o. Micile detalii vesele si colorate fac deliciul unei reuniuni intre prieteni sau a unei sarbatori in familie.

Alege bauturile in functie de invitati si meniu

Ai ajuns la momentul sa scrii lista de bauturi, care trebuie sa contina apa, sucuri, bere, vinuri si bauturi mai tari.

Cand este vorba despre o aniversare, pe langa tortul special decorat, sampania este si ea vedeta serii! Alege un sortiment de calitate, din topul vinurilor spumante romanesti, ca sa le oferi invitatilor cele mai bune soiuri, in cupe elegante sau flute inalte, unde bulele jucause sa zburde in voie.

Poti sa alegi un spumant brut: Pinot Noir sau extra sec, un spumant brut natur de Francusa sau Chardonnay, sau daca preferi, un spumant dulce Riesling de Rhin.   Serveste spumantul bine racit la frigider, daca ai posibilitatea pune si paharele la rece inainte de a turna bautura, pentru ca momentul festiv sa fie intr-adevar unul memorabil.

Cumpara bauturile in cantitati suficiente, ca sa nu fie nevoie sa faci un drum pana la magazinul din colt si opteaza pentru o varietate de bere si vinuri care sa multumeasca atat gusturile domnilor, cat si pe cele ale doamnelor, care in general prefera variante light, mai slab alcoolizate.

Realizeaza un playlist de petrecere

Ai rezolvat cu partea culinara si bahica, este momentul sa te ingrijesti si de atmosfera! Realizeaza un playlist cu melodiile preferate ale sarbatoritilor sau strange intr-un remember muzical piesele care ti-au incantat prietenii de-a lungul anilor.

O sa le faca mare placere sa asculte din nou refrenele favorite, asa ca pregateste si un spatiu pe care sa-l transformi intr-un mic ring de dans, pentru ca petrecerea se va insufleti cu siguranta!

Daca vrei sa organizezi un party tematic, alege muzica potrivita, opteaza pentru hituri si colectii best of, iar daca ai posibilitatea, pregateste si un moment live, in ton cu atmosfera retro, tropicala ori hip-hop, tu stii cu ce surprize vrei sa-ti impresionezi oaspetii.

Urmeaza aceste sfaturi si organizeaza o petrecere reusita, de care sa te bucuri impreuna cu cei dragi!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea