De prin lume adunate

#cumparare legume #cumparare fructe #sfaturi #fructe #legume

Cum sa cumperi fructe si legume. Sfaturi folositoare din intreaga lume

Oamenii isi fac cumparaturile in mod diferit pe glob, iar atunci cand vine vorba despre fructe si legume diferentele sunt si mai mari. Putem arunca un ochi pe lista lor de cumparaturi pentru a invata cum sa gasim cele mai bune alimente.

Englezii incearca sa reduca risipa de alimente

in Marea Britanie fructele si legumele se cumpara in cantitati mici nu pentru ca oamenii ar fi saraci, ci pentru ca incearca sa nu mai arunce atat de multa mancare. Sunt cumparatori care trec de mai multe ori pe zi pragul magazinelor doar pentru ca mai au nevoie de un morcov sau 2-3 cepe.

Cauta alimente bio cum fac olandezii

Potrivit unui raport al USDA Foreign Agricultural Service din ce in ce mai multi olandezi aleg sa consume alimente organice. Puteti face acest lucru si in Romania, unde tot mai multi producatori aleg culturile bio. Cauta firme din Prahova pe termene.ro si sigur vei gasi un agricultor eco.

Cumpara din surse locale ca italienii

Italienilor se place sa cumpere fructele si legumele de la producatori aflati in vecinatatea localitatii in care ei locuiesc. De la verdeturi, la branzeturi, toate sunt alese in functie de proximitatea locala.

Japonezii nu fug de alimentele congelate

Potrivit unui raport Euro Fresh Distribution de pe lista de cumparaturi a japonezilor nu lipsesc fructele si legumele congelate pentru ca isi pastreaza proprietatile nutritive si sunt si mai convenabile la pet. De asemenea, obisnuiesc sa cumpere in cantitati mai mari si sa le depoziteze portionate in functie de numarul de persoane dintr-o familie.

Chinezii comanda on-line

Chinezilor le place sa comande on-line chiar si fructele si legumele si potrivit unor date oficiale acest obicei de consum se va dubla in valoare pana in 2020. O fac pentru ca este mai simplu, dar si pentru ca asa au posibilitatea sa gaseasca oferte bune de pret.

Cumpara de la mai multe magazine cum fac grecii

Grecii prefera sa cumpere de la magazine mai mici, chiar daca asta inseamna sa piarda mai mult timp. Carnea o achizitioneaza de la macelarie, painea de la brutarie, iar pragul hipermarketurilor il trec mai rar, mai ales in orasele mai mici.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea