De prin lume adunate

#petrecere #romani #ziua muncii #1 mai #1 mai 2013

Cum sarbatoresc romanii Ziua Muncii

A ramas mai putin de o saptamana pana pe 1 mai, cand toti romanii sarbatoresc Ziua Muncii, prin distractie. Daca nu mergi la mare si nici nu-ti plac picnicurile, exista si alte variante de a sarbatori. In Sibiu, Alba Iulia si Craiova se desfasoara concerte, crosuri sau plimbari cu bicicleta, in ideea celebrarii acestei zile speciale.


Concerte si voie buna la Alba Iulia

Administratia locala Alba Iulia a pregatit de 1 mai evenimentul "Ziua Cetatii Vauban", care presupune concerte, schimb de garda si artificii. Artistii locali vor sustine concerte de muzica usoara si populara.

Astfel, la ora 12.00, vei putea vedea schimbul de garda al Garzii Cetatii Alba Carolina - Pietonala Mihai Viteazul. La 12.30 - Spectacol muzica populara - "Ansamblul 60 plus" al Centrului de zi pentru Persoane Varstnice in Piata Cetatii. Incepand cu 18.30 au loc concerte in Piata Cetatii: "White City Band", "Day One", "Zadar", "Our Band", "Mr. Badguy" si "Wave".

De la 21.30, poti vedea defilarea cu torte. Dupa concertul "Bohemian Groove" de la ora 22.15, urmeaza un foc de artificii care va incheia evenimentul.


Concert filarmonic la Sibiu

Daca de 1 mai ajungi la Sibiu, ai sansa de a participa la un concert simfonic sustinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Concertul a fost programat special pentru a marca atat ziua de 1 mai, cat si Sarbatorile de Paste. Programul concertului include compozitii semnate J. Haydn, J.J.Quantz si J.S. Bach. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusa de maestrul Walter Hilghers din Germania, iar solista va fi flautista Lidia Marina.

In plus, de 1 mai, la Sibiu se organizeaza Concursul de ciclism, care isi propune sa reuneasca la start circa 200 de participanti, dar si Crosul Primaverii, care se va desfasura pe acelasi traseu ca si concursul de ciclism, si anume parcarea de la Gradina Zoologica - Rasinari – podul peste paraul Steaza – Manastirea Rasinari - Poplaca – cu sosire la Inspectoratul Judetean de Jandarmi.


Plimbare cu bicicleta la Craiova

La Craiova, de 1 mai, se desfasoara "Masa critica", o plimbare in masa cu bicicletele. Ideea generala din spatele acestui eveniment este exprimata in sloganul "Noi nu blocam traficul, noi facem parte din trafic". Astfel, pe 1 mai, la ora 14, toti cei care vor sa participe la acest eveniment sunt asteptati in fata Primariei.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea