De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti # cu bastonul prin bucuresti # tur bucuresti

Cu bastonul prin Bucuresti

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate ARCEN lanseaza, sambata, 28 iulie, incepand cu ora 11.00, in fata Ateneului Roman, cea de-a treia editie a proiectului "Cu bastonul prin Bucuresti".

Incarcati cu povesti noi, voluntarii ARCEN revin pe strazile Bucurestiului cu sloganul: "Descopera orasul pas cu pas!", pentru a oferi gratuit locuitorilor orasului, dar si turistilor care se afla in trecere prin Bucuresti, un tur-ghidat pietonal al Capitalei.

Proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti" se va desfasura in fiecare sfarsit de saptamana, in perioada 28 iulie - 9 septembrie 2012, pe traseul Ateneul Roman - Piata Natiunile Unite, sambata incepand cu ora 11.00, iar duminica incepand cu ora 18.00.

Voluntarii ARCEN au pregatit pentru turul-ghidat din acest an povesti inedite despre cum au trecut bucurestenii peste criza din 1929, dar si cum isi petreceau vara locuitorii Capitalei: ce localuri frecventau, cu ce delicatese se desfatau, ce melodii fredonau sau unde evadau de caldura insuportabila. Nu lipsesc nici in acest an povestile de amor, intrigile si glumele bucurestenilor care circulau de la un cap la altul al Caii Victoria.

Din dorinta de a le reda bucurestenilor istoria pierduta a orasului, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate ARCEN reia proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti", in contextul in care Capitala este puternic afectata de lipsa unei coerente urbanistice, de o dezvoltare haotica, care a dus la masacrarea istoriei si patrimoniului cultural al Capitalei.

Proiectul ARCEN este o invitatie adresata bucurestenilor spre a-si descoperi cu alti ochi orasul in care traiesc, de a-l aprecia si, nu in ultimul rand, de a-l iubi. ARCEN ofera prin intermediul turului-ghidat pietonal si o alternativa de petrecere a timpului liber in mijlocul orasului.

Durata turului-ghidat va fi de 2 ore, se va desfasura in limbile romana, engleza si franceza, iar punctul de plecare al Turului va fi Ateneul Roman. Turul-ghidat pietonal se va desfasura indiferent de conditiile meteo. Anularea turului se poate face doar in conditii de vreme extrema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea