De prin lume adunate

#teatru #spectacol #piesa #institut

Craii de Curtea Veche la Institutul Francez

"Craii de Curtea Veche " a lui Mateiu Caragiale este una dintre cele mai importante carti ale literaturii romane, iar sarcina celui care incearca sa faca un spectacol dupa aceasta carte, este una dificila.

Fascinat de scrierile lui Mateiu Caragiale, Alexandru Repan a creat un spectacol de glorie. Actorul gradeaza cu atentie, cu voce calda si puternica, interpreteaza cu noblete, da culoare specifica fiecarui personaj, variaza savant registrele, muta accentele cu cate un gest subtil, comenteaza textul prin atitudini discrete si fascineaza publicul in fiecare moment.

Sunteti astfel invitati sa va bucurati de un recital de exceptie al lui Alexandru Repan, cel care a fost distins cu numeroase premii si decorat cu Ordinul "Meritul Cultural in Grad de Cavaler ". Un recital actoricesc care defineste personalitatea unui actor complet, a unui actor in jocul caruia transpare o bogata viata spirituala, rafinata, o inteligenta cultivata.

Razboinicul cuceritor din viata dar si de pe scena, Dimitrie Cantemir al filmului romanesc, eternul june prim cu un talent de exceptie, Alexandru Repan ne intinde nada povestilor acestor "alter ego" ai nostri, atat de intimi noua, balcanicilor, acestor "trei crai", dupa cum ii caracteriza George Calinescu.

Vei intra astfel pe taramul crailor, purtati de inegalabilul si inconfundabilul glas al lui Repan, "cu atare atmosfera de viciu si de vraja, cu atari zaimfuri de transfigurare peste realitatile cotidiene si vulgare, suntem, de fapt, pe drumul intampinarii Crailor de Curtea Veche".

Interpretarea magistrala a lui Alexandru Repan este insotita de muzica lui George Marcu interpretata la violoncel de Ella Bokor. Spectacolul are loc la Institutul Francez pe data de 3 iunie, de la ora 19.30.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea