De prin lume adunate

#craciun #restaurant #masa de craciun #sarbatoare #sarbatori de iarna #traditie #colinde #undeiesim

Craciunul la restaurant

Sarmalute in foi de vita, carnaciori de casa, fripturi aromate, vinuri alese si placinte savuroase sunt preparatele traditionale ale unui Craciun tipic romanesc. Craciunul este o sarbatoare magica pe care trebuie sa o petrecem alaturi de cei dragi, cu bucate alese, muzica si voie buna.

 

Craciun la Balcic

Daca ai fost turist in Orasul Alb din Bulgaria, restaurantul Balcic iti va aduce aminte cu siguranta de acest oras romantic si special, stravechi si un loc de inspiratie al multor pictori si poeti. Cine a fost macar o data la Balcic, cu siguranta va dori sa se intoarca in aceea atmosfera de liniste rafinata cu nopti boeme cu vuiet de talazuri si zbor de pescarusi. Si toate aceste amintiri vor reveni in minte dupa un vin bulgaresc exceptional, cu bucate specifice orientale, pregatite de mesteri culinari iscusiti.

Cei de la restaurantul Balcic au adunat pentru oaspetii sai cele mai gustoase bucate, vinurile cele mai bune si le-a asezont cu o atmosfera romantica. Daca vrei sa pastrezi aceasta stare si in noatea magica de Craciun, restaurantul te asteapta cu un meniu inedit. Pe masa festiva de Craciun se vor aseza bunatati precum salata Snejanka, lebar, toba, caltabos, sorici, slaninuta taraneasca cu ceapa rosie, telemea de oaie, sarmale cu mamaliguta, rulada de purcel de lapte, rulada de curcan, carnati de casa, ghiudem Lukanka, pastrama de oaie, cozonac, placinta cu ravase si vinuri alese.

Programul este completat de atmosfera de sarbatoare creata de un grup folcloric din Bulgaria si de alti artisiti care te vor incanta cu muzica buna. Pretul meniului pentru o persoana este de 285 de lei. Restaurantul Balcic se afla pe Soseaua Stefan cel Mare, la numarul 1, langa restaurantul Perla. Mai multe detalii si rezervari se pot face la numarul de telefon 021.230.55.35.

Craciun traditional La Gil

Restaurant La Gil este un restaurant cu o atmosfera placuta si care isi doreste sa va petreceti sarbatorile de iarna alaturi de cei dragi. Cunoscut pentru preparatele traditionale romanesti si mai ales pentru mici, restaurantul La Gil a pregatit pentru masa de Craciun un meniu bogat. Printre bunatati se numara preparatele traditionale din porc, toba, lebar, caltabos, sorici sau jumari de porc, nelipsitele sarmaute cu mamaliguta, pomana porcului , tiramisu, si bineninteles vinuri, bauturi racoritoare sau tarii.

Programul artistic este asigurat de o formatie de cantareti si una de colindatori, care se vor asigura ca momentele petrecute la restaurant vor fi pe placul tuturor. Pretul pentru o persoana este de 45 de euro. Restaurantul La Gil se afla pe bulevardul Aerogarii, la numarul 21, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.232.91.05.

Bal mascat de Craciun la villa Rodizio

villa rodizio este un restaurant cu specific mexican din centrul Bucurestiului, care te imbie sa petreci Craciunul altfel. Cu muzica si preparate culinare traditionale acestei culturi, restaurantul te invita sa il astepti pe Mos Craciun intr-o atmosfera latino. In seara de 24 decembrie, Villa Rodizio te asteapta sa iti petreci sarbatorile de iarna intr-o lume de basm, in jurul bradului impodobit, alaturi de cei dragi.

Restaurantul organizeaza in seara de Craciun si un Bal mascat. Vino costumat in zana, printesa, samurai sau spiridus si poti fi desemnat Printul Fermecat sau Regina Balului. Responsabil cu distractia si muzica buna va fi DJ Rudolf care se va afla la butoane. Si pentru ca nicio petrecere nu este completa fara preparate culinare, Villa Rodizio a imbinat bucatele traditionale romanesti cu cele mexicane.

Astfel, poti savura piftia de curcan, tartinele cu pasta de branza in doua culori, aripioarele crocante cu sos dulce, grujoanele din piept de pui si sarmalutele cu mamaliguta, orezul mexican sau clatitele surpriza. Pretul meniului este de 120 de lei de persoana, iar pentru cei mici este de 50 de lei. Villa Rodizio se afla pe strada Ion Luca Caragiale, la numarul 32, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.80.78.

Craciun la Trattoria Daimon

Trattoria Daimon imbina bogatia si armonia gusturilor cu traditia bucatariei italiene si ospitalitatea latina. Trattoria inseamna o mare pasiune pentru gastronomia mediteraneana. O sumedenie de specialitati proaspete se servesc aici: paste delicioase, pizza veritabila la cuptor de lemne, contorni, foccacia, fructe de mare si deserturi elaborate, totul combinat cu vinuri rafinate si un decor tentant.

De Craciun esti invitat la Daimon sa petreci cum stii tu mai bine. Din meniu nu vor lipsi aperitivele traditionale, sarmalutele, friptura, pomana porcului, cozonacii si alti bunatati. Pretul meniului pentru o persoana este de 95 de lei. Trattoria Daimon se afla pe Calea Piscului la numarul 10, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0727.427.852.

Craciun romanesc la Jaristea

Cei care doresc sa petreaca un Craciun autentic, intr-un local 100% traditional romanesc, pot alege restaurantul Locanta Jaristea. Jaristea este restaurantul in care flacara vesnic aprinsa a istoriei neamului si retetele jupanitelor din veacurile trecute cinstesc fiecare calator, iar muzica Tarafului de Curte Domneasca, valsurile balurilor de altadata, cantecele Mariei Tanase, il readuc intotdeauna la carciuma inimilor pierdute. Daca vrei sa petreci un astfel de Craciun, incarcat de traditie pura romaneasca, Locanta Jaristea este alegerea potrivita.

Pe mese te vor astepta bunatatile si vor sta insiruite tobe, caltabosi, rulade de porc cu sorici, jumari rumene, burdufuri de branza cu chimen, curcani cu varza calita si sarmalele in foi de vita. Vor curge vinuri si vinarsuri alese, iar cozonacii grei si placintele cu branza vor aluneca usor pe gat. Mancarurile vor fi asezonate cu muzica traditionala romaneasca si colinde de Mos Ajun. Pretul meniului este de 180 de lei de persoana. Locanta Jaristea se afla pe strada George Georgescu, la numarul 50, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.335.33.38.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea