De prin lume adunate

#craciun #sarbatori #iarna #brad de craciun

Craciunul copiilor

Craciunul este sarbatoarea cea mai asteptata de cei mici si un moment plin de bucurie si magie. Cadourile multasteptate, bunatatile de pe masa de Craciun, si colindele sunt atractiile acestei sarbatori. In aceasta perioada cei mici sunt  asteptati la numeroase evenimente la care invitatul principal este Mos Craciun.

fabrica spiridusilor

Hotel Caro organizeaza evenimentul Fabrica Spiridusilor. Acesta va avea loc in incinta Hotelului Caro si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre patru si 12 ani. Fabrica Spiridusilor este un eveniment structurat in ateliere de creativitate , demonstratii practice si reprezentatii artistice avand scopul de a inaugura sezonul sarbatorilor de iarna si de a oferi copiilor si adultilor momente de divertisment de calitate prezentat in formule adecvate fiecarei varste si avand in acelasi timp si caracter educativ.

Printre activitatile la care sunt invitati copiii se numara decorarea unor torturi de martipan, confectionarea de figurine din plus, de machete de trenulete sau accesorii teatrale, olarit sau pictura pe ipsos si rame foto . Atelierele sunt interactive, invatarea se realizeaza prin joaca, iar pentru unele dintre acestea, participantii vor putea participa la tombole cu premii sau parade cu lucrarile realizate.

Vizitatorii Fabricii Spiridusilor vor putea lua parte la ateliere de pictura (ipsos si rame fotografice), olarit, manufactura (figurine de plus, accesorii teatrale, machete de trenulete) sau brutarie. De asemenea, vor fi oferite reprezentatii teatrale si ateliere literare. Durata atelierelor este de 30 de minute, ele desfasurandu-se de lunea pana vinerea intre orele 17:00 – 21:00, iar sambata si duminica de la ora 12:00 la 21:00.

Accesul in Fabrica Spiridusilor se face pe baza de jetoane care se numesc Spiridoni. Fiecare Spiridon are valoarea de 5 lei. Jetoanele pot fi achizitionate de la intrare. Pentru majoritatea atelierelor accesul se face cu 3 Spiridoni. Insotitorii copiilor vor putea degusta bunatati specifice sezonului rece: covrigi, turta dulce, vin fiert, vor socializa si vor putea fotografia lucrarile celor mici, subliniind latura comunitara a acestui proiect.

Fabrica lui Mos Craciun

Institutul Geologic al Romaniei prin Muzeul National de Geologie organizeaza si in acest an seria de activitati de timp liber dedicate sarbatorilor de iarna. "Fabrica lui Mos Craciun" se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, provocandu-i la creativitate, indemanare si voie buna in cele trei duminici care au mai ramas pana la sosirea lui Mos Craciun. Dupa cum se stie, in fabrica Mosului nu e timp de stat, se mesteresc de zor ornamente, podoabe, felicitari, decoratiuni de tot felul, numai bune de agatat in bradut si de oferit in dar. Povesti, surprize, atmosfera de sarbatoare, echipa de spiridusi, toate in "Fabrica lui Mos Craciun"!

Ultimele ateliere din proiectul "Fabrica lui Mos Craciun" au loc sambata, 19 decembrie cand Spiridusii pregatesc sania pentru calatoria Mosului si duminica, 20 decembrie cand toata lumea stie deja ca Vine, vine, "Mos Craciun". Participarea la atelierele din cadrul proiectului "Fabrica lui Mos Craciun" se face prin inscriere la numarul de telefon 021.212.89.52. Pretul de acces este de 14 lei.

Povesti la Carturesti

In libraria Carturesti cei mici pot asculta povesti scrise de autori straini in limba originala, in cadrul evenimentului "Povestilor la Carturesti". Proiectul invita copiii, parintii si bunicii deopotriva sa redescopere placerea lecturii si lumea magica a personajelor cartilor care incep cu "A fost odata...".

Incepand cu ora 19:00, in fiecare seara, in mansarda noua din Arthur Verona 13-15, Mircea Albulescu, Mihai Verbitchi, Andreea Esca, Eugen Cristea, Cristina Deleanu , Alessandra Stoicescu , Maia Morgenstern, Andreea Raicu, Andrei Zaharescu, Andreea Berecleanu, Mara Panaitescu, Andreea Marin Banica, Alexandrina Halic, Alina Darian sunt povestitorii care ii vor apropia de copii de lumea povestilor.

Carturestienii doresc sa ii faca pe cei mici sa descopere intr-o forma placuta si ludica diversitatea lumii in care traiesc si sa-si dezvolte pasiunea pentru limbi rare si necunoscute pe care nu au ocazia sa le auda la scoala ori acasa. Selectia cartilor care urmeaza a fi citite copiilor este realizata de librarii din Carturesti si cuprinde atat basme si povestiri nemuritoare ascultate de generatii de-a randul, cat si noi aparitii semnate de talentati autori contemporani.

Sarbatoarea Bradului de Craciun la Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei impreuna cu Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei va invita si anul acesta la Sarbatoarea Bradului de Craciun. Miercuri, 16 decembrie, de la ora 17:00, in sala Auditorium, sunt asteptati la eveniment toti copiii alaturi de parinti si bunici.

Atractia inedita a serii o reprezinta o piesa de teatru cu marionete, interactiva, bazata pe binecunoscuta amintire a lui Ion Creanga, Pupaza din tei. Cu aceasta ocazie, spectatorii se vor intalni cu numeroase personaje si vor redescoperi, in miniatura, obiceiuri si costume populare romanesti. Apoi, ca de fiecare data, Mos Craciun va veni incarcat cu surprize atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari: bradul impodobit, cozonac, vin fiert, ciocolata calda, ceai si bomboane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea