De prin lume adunate

#muzeul taranului roman #craciun #craciun taranesc

Craciun taranesc la Muzeul Taranului Roman

In perioada 9 - 11 decembrie la Muzeul Taranului Roman vin zeci de producatori si mestesugari iscusiti cu produse traditionale si numeroase bunatati. Ii vei gasi de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman, intre orele 10.00 si 18.00.

Cosurile si vitrinele vor fi incarcate de bunatati atat de dulce, cat si de post. De la targ vei putea cumpara branzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, branza de burduf, simpla, in coaja de brad, urda dulce sau sarata, cas afumat), casuri si cascavele specifice zonei Argesului, branzeturi de capra, pastrama simpla sau afumata, preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui, cozonaci deliciosi, din Moldova.

Produse de post pentru toate buzunarele

Dintre produse de post la targ vei gasi zacusti de vinete, de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulceturi bucovinene si maramuresene, muraturi de pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate, siropuri naturale de muguri de brad , merisoare, din diferite fructe de padure.

Tot la targ vei gasi siropuri naturale de muguri de brad, merisoare, din diferite fructe de padure. sucuri naturale de mere, miere, vin si palinca de Zalau, tuica, ceaiuri, alifii si tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodarii taranesti.

Dulciuri pentru cei mici

Nici cei mici nu sunt uitati. Acestia vor gasi aici dulciuri precum turta dulce, covrigi, ciocolata de casa, fondante, halvita , dulciuri unguresti, kurtos kalacs , prajituri de casa din Muntenia, Maramures si Bucovina.

In curtea muzeului, vizitatorii pot degusta din preparate precum mici, sarmalute cu mamaliguta, vin fiert si alte bunatati de post gatite sub ochii tai.

Nu vor lipsi mesterii care impletesc si olaresc cu atata maiestrie lucruri de trebuinta caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramica, produse din lemn, oale de sarmale de ceramica, caciuli, fulare si alte impletituri pentru sezonul rece, caciuli de blana din Moldova si alte obiecte mesterite cu drag si pricepere.

Intrarea la targ este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea