De prin lume adunate

#craciun #eco #cadouri #hobby

Craciun eco

Perioada sarbatorilor de iarna este una dintre cele mai frumoase ale anului. Este un moment in care revenim cu drag la valorile adevarate ale vietii. Perioada Craciunului este asteptata atat de cei mici cat si de cei mari, este o perioada plina de bucurie, fericire, cadouri si liniste sufleteasca .

Totodata, aceata perioada este si una plina de agitatie, in goana dupa cadouri pentru cei dragi, decoratiuni pentru casa si in cautarea bradului de Craciun. Cu totii ne gandim cum sa ii facem fericiti pe cei dragi cu darul potrivit. Toti uitam insa cat de importanta este si natura in aceasta perioada. Pe langa partea frumoasa a acestei sarbatori, Craciunul este si o sursa uriasa de deseuri. Milioane de ambalaje, cutii de cadouri si brazi zac aruncati la gropile de gunoi dupa ce distractia se termina.

Iata cateva idei pentru a avea un Craciun eco:

1. Cadouri eco

De Craciun atentia tuturor se indreapta catre cutiile si pungile frumoase de cadouri. Ne gandim insa cata risipa se produce cu ambalajele, funditele si palsticul pe care acestea le contin? Daca vrei sa ii bucuri pe cei dragi cu un cadou frumos, insa vrei sa fii si prietenul naturii, alege cadourile eco, din materiale naturale precum in, bumbac sau lemn. Ofera cadouri care nu trebuie ambalate: bilete la teatru, la film, la un concert mult asteptat, fa o rezervare la restaurantul preferat, alege seturi de lumanari din ceara de albine , plante sau preparate bio.

Pentru cei mici alege cadouri care nu implica baterii sau curent electric: seturi de constructie, jucarii din lemn , carti de desenat, puzzle sau dulciuri eco, pe care le vei gasi in magazinele de profil. In locul pungilor de cadouri foloseste ambalaje realizate din materiale reciclabile sau in cutii, care pot fi folosite ulterior in casa.

2. Brad de Craciun verde

Craciunul fara brad nu mai este Craciun. Asa spunem de fiecare data atunci cand ne planificam bugetul pentru sarbatori, iar pomul de Craciun este elementul principal al decorarii casei pentru un aer festiv. Ca sa fii in trendul eco, cea mai buna alegere este bradul de Craciun in ghiveci. Chiar daca are nevoie de mai multa atentie, trebuie udat zilnic si tinut departe de sursele de caldura, bradul in ghiveci reprezinta solutia ideala pentru un Craciun eco.

Dupa terminarea sarbatorilor de iarna, poti planta bradul sau il poti dona asociatiilor ecologiste. O alta solutie o reprezinta bradul artificial, insa adevaratii ecologisti spun ca si acesta este un factor nociv pentru mediu. Realizat din plastic, bradul artificial polueaza aerul, insa este o solutie pentru cei care nu vor sa sacrifice inca un brad natural.

3. Ornamente naturale sau din leduri

Daca te-ai hotarat asupra bradului de Craciun, acum urmeaza partea distractiva: decorarea lui. In spiritul eco, va trebui sa renunti la globurile din sticla si la luminitele puternice si colorate.

Alegere luminite care se aprind cu ajutorul ledurilor, ornamente naturale, din lemn, fructe, frunze sau hartie reciclabila.

4. Luminite si lumanari eco

In acelasi spirit eco, poti inloui luminitele multicolore care consuma mult curent, cu ledurile. Aceste beculete nu sunt scumpe, consuma cu aproape 90% mai putin curent, sunt mai rezistente si nu se incing.

Daca vrei ca in aceasta perioada sa reduci consumul de energie, poti folosi lumanari pentru decorarea casei. Alege lumanari biodegradabile, din ceara naturala.

5. Trimite felicitari eco

Felicitarile online reprezinta solutia ideala pentru un Craciun eco. Tot ce iti trebuie este sa ai un calculator si acces la internet. Ofera site-urilor este imensa in aceasta perioada si cu siguranta vei gasi felicitarea potrivita pentru cei dragi. De asemenea, poti trimite felictari din hartie reciclata, sau felicitari care se pot planta.

Sarbatori eco-fericite!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea