De prin lume adunate

#carte #roman #ordinea naturala a lucrurilor #dulce companie #humanitas #humanitas fiction #concurs

Concurs - Ordinea naturala a lucrurilor

In momentul in care incepi sa citesti ordinea naturala a lucrurilor realizezi ca titlul este o metafora pe care doar ai avut impresia ca o intelegi. Astfel, dintr-o data, ordinea naturala a lucrurilor se reduce, de fapt, la haosul cel mai profund. Ba mai mult, lumea pare conditionata numai de haos, iar viata in dezordine este singura posibilitate de a o scoate la capat.  

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas Fiction. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea Ordinea naturala a lucrurilor de Antonio Lobo Antunes a carei recenzie te invitam sa o citesti in continuare. De asemenea, ai sanse de a castiga si volumului Dulce companie , scrisa de autoarea columbiana Laura Restrepo.

Un domn in varsta de 49 de ani este indragostit de Iolanda, o pustoaica aflata la varsta majoratului. Din motive misterioase, acest domn este cercetat de un detectiv al politiei secrete din Portugalia dictatorului Salazar.

Tatal Iolandei viseaza sa zboare in minele din adancul tarii in care si-a petrecut o parte din viata. Lumea il considera nebun. In acelasi timp, agentul care il urmareste afla ca au acceasi pasiune. La randul lui, acesta studiaza procesul zborului si incearca sa isi hipnotizeze studentii prin corespondenta. Ai inteles ceva pana aici? Poate ca nu, dar te asigur ca toate aceste personaje sunt strans legate intre ele, iar finalul cartii te va uimi cat de simpla era, de fapt, solutia.

Antonio Lobo Antunes este cel mai valoros scriitor portughez contemporan, iar romanele sale au fost distinse cu numeroase premii printre care Premiul France Culture (1996 si 1997), Premio da Associacao Portuguesa de Escritores (1999), Premiul Uniunii Latine si Marele Premiu Ovidius (2003), Premiul Ierusalim (2005) sau Premiul Jose Donoso (2006).

Dulce companie, cartea – surpriza

Cand o reportera la o revista de mondenitati este trimisa sa investigheze aparitia miraculoasa a unui inger intr-unul dintre cele mai sarace cartiere ale Bogotei, nimeni nu se asteapta ca povestea sa contina vreun sambure de adevar.

Nici seful acesteia, si cu atat mai putin ea insasi, o natura rationala si sceptica. Mai ales ca ingerul locuieste intr-o casa din cartierul Galileea, are o mama si un frate, si nevoi ca toti oamenii. Dar cand acesta se dovedeste a fi de o frumusete neomeneasca, o adevarata enigma pentru toti cei din jur, pe care ii fascineaza cu privirea sa hipnotica si lumina pe care o iradiaza, lucrurile se complica.

Convertit peste noapte intr-un soi de entitate protectoare a locului, ingerul cu o mie de nume si nici unul pare sa sufere de o maladie stranie, pe care psihiatrii o numesc epilepsie, iar credinciosii din cartierul Galileea sfintenie. Pe masura ce investigatia jurnalistica avanseaza, ies la iveala tot mai multe secrete dar incepe si o superba poveste de dragoste.

Unde se afla adevarul, cine este misteriosul inger care vindeca bolile trupului si ale sufletului? Oare este posibila iubirea dintre o faptura celesta si una omeneasca?

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 7 mai, vei afla daca ai castigat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea