De prin lume adunate

#concert #colinde #craciun #sarbatori de iarna #mos craciun #stefan hrusca

Concerte de Craciun in Bucuresti

Magia sarbatorilor de iarna inseamna si colinde, traditie si momente frumoase alaturi de cei dragi. Mai mult ca niciodata muzica face parte din viata noastra si pentru multi dintre noi este insasi esenta sarbatorii de Craciun. Stefan Hrusca, Maxim Belciug sau Cleopatra Stratan se numara printre artistii care vor concerta in capitala in aceasta perioada.

concert de colinde cu Stefan Hrusca

In perioada 30 noiembrie - 27 decembrie, Stefan Hrusca se afla intr-un turneu prin tara in care ii va incanta atat pe cei mici cat si pe cei mari cu frumoasele sale colinde, specifice sarbatorilor de iarna.

Pe 19 decembrie este si randul bucurestenilor sa se bucure de magia cantecelor de Craciun. Stefan Hrusca va sustine concertul "Colinde", la Sala Polivalenta, cu incepere de la ora 19. In cadrul concertului va incanta publicul cu piese vechi, deja consacrate, dar si cu unele noi. Pretul unui bilet este de  50, 80, 110 si 130 de lei, in functie de locul ocupat in sala.

christmas in vienna cu strauss ensemble">johann strauss ensemble

Aflata pentru al cincilea an consecutiv in Romania, Johann Strauss Ensemble a devenit un reper al muzicii de calitate pentru publicul din tara noastra. Sunetul tipic si unic austriac, plus o picatura de umor, stau la baza succesului international al acestei orchestre de virtuosi, aplaudata cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.

Johann Strauss Ensemble a reusit sa incante prin perfomante musicale in multe din marile centre culturale ale lumii. S-au bucurat de reprezentatiile orchestrei spectatori din Tokyo, Osaka, Melbourne, Sydney, Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg, Linz si Viena. Bucuresti, pe data de 16 decembrie 2009.

Spectacolul christmas in vienna, este programat pentru ziua de 16 decembrie. Concertul va avea loc la ora 19.30. Pentru cei care nu au mai gasit bilete la acest spectacol, pot merge si la reprezentatia de la ora 16.30, TOT la Sala Palatului.

Pretul biletelor spectacolului la matineu au preturi cuprinse intre 25 si 50 de lei. Tichetele se gasesc la casa de bilete de la Sala Palatului, Teatrul National Bucuresti, Magazinul Muzica, Teatrul Nottara, statia de metrou Unirii 2, reteaua magazinelor Diverta si Germanos, reteaua Carrefour si online, pe vandbilete.ro, biletedelatati.ro, bilete.ro, blt.ro, ticketpoint.ro si eventim.ro.

Sarbatori Preafrumoase la Cafe Verona cu Maxim Belciug

Joi, 17 decembrie, de la ora 20.00, Cafe Verona va pofteste la o preafrumoasa seara de sarbatoare, pe care chitaristul Maxim Belciug o va descanta cu un concert de chitara. In atmosfera calda a cafenelei de sub librarie, publicul va avea prilejul de a se rasfata cu armoniile picurate din strunele celui care este socotit maestrul chitarei clasice, intr-un concert inchinat inimilor ce inca mai cauta frumosul.

Iar mantuirea va fi muzica, acea muzica ondulata in care, vorba poetului, "se prabusesc vai si ecouri si care-apleaca fruntile catre pamant". Pretul biletului este de 20 de lei. Informatii si rezervari se pot face la nuamrul de telefon 021.317.34.59.

craciun vienez la Bucuresti

Pe 19 decembrie, la Sala Palatului din capitala, de la ora 19, muzicieni de marca, solisti si membri ai orchestrelor de prestigiu descinsi din capitala valsului, alaturi de soprana Judith Halasz si baritonul Jankowitsch, reuniti sub numele de "Spirit Of Vienna Ensemble" dar si balerini de inalt nivel artistic ai "Volksoper Wien" si-au anuntat participarea spre a incanta auditoriul cu interpretarile impecabile si pline de sarm ale muzicii lui W.A. Mozart, Joseph Haydn si Johann Strauss.

Acest concert va avea loc si la ora 16.30, pentru cei care nu au mai reusit sa gaseasca bilete la spectacolul de la ora 19. Pentru acest spectacol preturile biletelor variaza intre 30 si 90 lei in functie de categoria de loc si pot fi achizitionate de la Sala Palatului.

Craciun Pentru Toti la Ateneu

Duminica, 20 decembrie, magia Craciunului va invada Ateneul Roman sub bagheta actorului Ion Caramitru. Acesta va fi gazda celei de-a 10-a editii a Galei "Craciun Pentru Toti", un eveniment cultural apreciat, care are ca scop strangerea de fonduri pentru muzicienii de maine ai Romaniei.  Incasarile din vanzarea biletelor vor fi donate programului de ajutorare si incurajare a micilor muzicieni ai Romaniei, copiii talentati din scoli de muzica care nu se bucura de o situatie materiala buna.

Editia din acest an a Galei aduce pe aceeasi scena artisti exceptionali, atat din tara cat si de peste hotare: mezzosoprana Liliana Nikiteanu, contratenorul Florin Cezar, baritonul Geani Brad, violonista Adriana Winkler, Traffic Strings, naistul Vladislav Panush, cantareata americana Jennifer Crestol si chitaristul Tudor Niculescu Mizil. Cu totii se bucura de recunoastere internationala, manifestata prin numeroasele premii castigate de fiecare si recitalurile de succes sustinute in numeroase tari din toata lumea. 

Incepand cu orele 19:00, duminica, 20 decembrie, in Ateneul Roman vor rasuna compozitii consacrate din Vivaldi, Haendel, Piazzolla, Kurt Weil si Alphonse Adam, interpretate de invitatii speciali ai Galei "Craciun Pentru toti". Biletele pentru acest eveniment au preturi cuprinse intre 100 si 250 de lei si pot fi achizitionate online, de pe site-urile eventim.ro si bilete.ro.

Costel Busuioc este Acasa de Craciun

Costel Busuioc concerteaza la Palatul National al Copiilor din Bucuresti pe data de 21 decembrie, de la ora 19.00.Spectacolul face parte din turneul "Acasa de Craciun" 2009. Repertoriul va fi compus din colinde specifice perioadei de iarna si arii celebre de opera, interpretate alaturi de soprana Diana Tugui. Biletele pentru acest concert au preturi de 200, 150 si 120 de lei.

Cleopatra Stratan la Sala Palatului

Cleopatra Stratan va sustine un concert de colinde la Sala Palatului, pe data de 23 decembrie 2009. Spectacolul incepe la ora 19.00. Biletele pentru concertul de colinde pe care-l va sustine Cleopatra Stratan pot fi achizitionate din magazinele Diverta, de la Sala Palatului, sau online de pe site-urile bilete.ro, ticketpoint.ro si myticket.ro, la preturi cuprinse intre 30 si 150 ron.

Teach Me Tonight, concert de craciun cu Harry Tavitian

Sambata, 19 decembrie 2009, de la ora 19.00, la Ateneul Roman, un Concert de Craciun va incheia programul Teach Me Tonight, de la blues la etno-jazz cu Harry Tavitian derulat in acest an de Institutul Cultural Roman. In prima parte a concertului, in premiera romaneasca, Ion Baciu Jr. si Harry Tavitian se vor intalni pe scena Ateneului intr-un recital la doua piane.

Din program fac parte compozitii ale ambilor pianisti, blues, teme clasice de jazz. In a doua parte, pianistul Harry Tavitian si percutionistul Cserey Csaba vor oferi publicului suita de colinde Christmas Cantata. In Cantata de Craciun, care va fi prezentata in partea a doua a concertului, se intalnesc colinde, fie arhaice romanesti, unele din ele din colectia Bela Bartok, fie de traditie bizantina, fie armenesti, cu Negro-Spirituals afro-americane, una din formele muzicale primitive din care jazzul insusi s-a nascut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea