De prin lume adunate

#snooker #cluburi bucuresti # cluburi snooker #snooker bucuresti

Cluburi in Bucuresti unde joci snooker

Daca nu stii ce sa faci intr-un weekend ploios de toamna, poti merge la un club de snooker. Asemanator cu biliardul, snookerul are reguli speciale, insa iti poate asigura o seara de distractie pe cinste alaturi de prieteni!


Cluburi de snooker in Bucuresti


King's Club. King's Club ofera 3 mese de snooker Wiraka M1 12ft dotate cu bile Aramith Tournament Champion, postav Strachan West of England, lampa Evergreen cu 6 spoturi, tabela electronica de marcaj a scorului si prelungitoare telescopice. Spatiul din jurul meselor este in conformitate cu standardele cerute pentru competitiile oficiale.

Pentru cei care prefera jocul de snooker exista o zona retrasa, unde pot juca relaxat si unde pot petrece momente placute alaturi de prieteni.

IDM Club. La IDM Club nu jucati pe mese de snooker oarecare, ci pe o adevarata legenda. Mesele de snooker Riley Aristocrat din IDM Club au fost cumparate de Federatia Britanica de Snooker pentru a fi utilizate in cadrul Open-ului Galez din 2003. Pe aceste mese au jucat marii campioni ai acestui sport.

Masa de snooker Riley Aristocrat Tournament este masa oficiala pentru Campionatele Mondiale si pentru competitiile profesionale din intreaga lume.

Mercury Club. Mercury Club dispune de o masa de snooker si de 11 mese de biliard. Spatiul este generos si potrivit pentru serile alaturi de prieteni. Pe langa snooker si biliard, aici ai ocazia sa joci si tenis de masa, darts, table, remi si sah.

Aristocrat Club. Aristocrat Club este primul club de snooker profesionist la un standard international. Este de altfel si sediul Federatiei Romane de Snooker si al Centrului National de Snooker. Dispune de 8 mese complet echipate si organizeaza cursuri de initiere gratis in snooker pentu copii, fete si baieti.


Ce este snookerul


Snookerul este un sport din categoria biliardului, foarte popular in tarile vorbitoare de limba engleza. In secolul XIX, jocurile de biliard erau foarte populare in randul ofiterilor armatei britanice din India, care experimentau diverse tipuri de biliard. In 1874, Neville Chamberlain, colonel in armata britanica, a sugerat introducerea bilelor colorate in jocurile de biliard.

In argoul armatei, "snooker" insemna un militar in primul an. Termenul era folosit si pentru a desemna incepatorii care practicau acest tip de biliard, insa in scurt timp a devenit numele jocului propriu-zis.


Cum se joaca snooker


Snookerul se joaca intre doi jucatori si uneori intre doua echipe cu doi jucatori. Se desfasoara pe o masa dreptunghiulara, acoperita cu un postav special de biliard. Masa este prevazuta cu sase buzunare.

La inceputul jocului, pe masa sunt plasate 22 de bile: 15 bile sunt rosii (valoreaza un punct), 6 bile colorate si o bila alba. Dintre bilele colorate, bila galbena valoreaza 2 punte, cea verde 3 puncte, cea maro 4 puncte, cea albastra 5 puncte, cea roz 6 puncte. Bila neagra valoreaza 7 puncte.

Obiectivul snookerului este de a introduce in buzunare bilele rosii si colorate cu ajutorul bilei albe. La inceputul jocului bila alba este pozitionata de jucator in interiorul semicercului. Jucatorul este obligat sa atinga prima data o bila rosie. Bilele rosii se introduc rand pe rand, urmate de o bila colorata. Dupa ce toate bilele rosii au fost introduse, bilele colorate se introduc in ordinea valorii punctelor de la bila galbena la bila neagra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea