De prin lume adunate

#timp liber #film in aer liber #evenimente #filme #evenimente bucuresti #cinepark

CinePark, filme in aer liber in parcul Herastrau

Pana pe 30 septembrie, intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herastrau se transforma in cinematograf in aer liber. Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza in fiecare weekend, de vineri pana duminica, evenimentul cultural "CinePark".

Proiectiile de film vor incepe zilnic de la ora 19.30, iar filmele vor fi pe toate gusturile, de la dragoste, la actiune, comedie, science fiction, drame si multe altele. Pentru cei mici, in fiecare dimineata de sambata si duminica, de la ora 11.00 vor fi difuzate filme pentru copii.

Accesul publicului in cadrul evenimentului "CinePark" este gratuit.

Programul evenimentului:

Vineri:
ora 19.30: film artistic

Sambata:
ora 11.00: matineu pentru copii
ora 19.30: film artistic

Duminica:
ora 11.00: matineu pentru copii
ora 19.30: film artistic.

Ce poti face in parcul Herastrau

Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul a fost o atractie pentru bucurestenii instariti inca din secolul XVIII. Sotia lui Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, avea obiceiul sa se plimbe cu barca pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a fost si cea care a construit pe malul lacului Herastrau un chiosc de vara.

Parcul este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, unde se gasesc Palatul Elisabeta, un teatru de vara, debarcadere si banci si o zona destinata sportului si distractiei, care cuprinde terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

Punctele de atractie deosebite din Parcul Herastrau sunt zona Expoflora, unde se organizeaza anual expozitii florale, care face legatura intre Muzeul Satului si parc, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor realizata de Constantin Baraschi si Statuia generalului de Gaulle, cu o inaltime de 4,7 metri si o greutate de cinci tone.

Plimbare cu vaporul pe lacul Herastrau

Lacul Herastrau a fost format intre aniii 1930 - 1935 prin asanarea unei zone mlastinoase aflate la marginea orasului Bucuresti. In jurul lacului s-a format si cel mai mare parc din capitala, parcul Herastrau. Ecluza Lacului Herastrau a fost construita in perioada 1933-1936, insa pentru multa vreme a fost inchisa. In septembrie 2007 aceasta a fost redeschisa publicului. Ecluza este amplasata pe malul stang al Lacului Herastrau si face legatura cu Lacul Floreasca.

Bucurestenii care isi doresc sa petreaca cateva momente in aer liber, pot alege o zi de agrement pe lacul Herastrau. Aici au mai multe variante de petrecere a timpului liber. De la debarcaderul central, din zona Pavilion H, se pot inchiria barci si hidrobiciclete. Traversarea lacului se poate face cu salupe care au o capacitate de 12 persoane.

Plecarea se face de la debarcaderul central catre debarcaderul Garofita. Tot cu salupa se poate face si turul lacului Herastrau. Plecarea acestor salupe se face de la debarcaderul Pescarus. De asemenea, pentru turul lacului sunt disponibile si ambarcatiunile Aurora 2 si Dambovita, cu o capacitate de 60 de persoane fiecare. Programul de agrement pe Lacul Herastrau se desfasoara in intervalul orar 10.00 - 20.00.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea