De prin lume adunate

#bucuresti #arta #institutul cultural roman #cinci arte

Cinci arte in cinci zile la Bucuresti

Institutul Cultural Roman organizeaza in ultima luna a anului, in inima Bucurestiului, la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" o serie de evenimente culturale, care aduc in prim plan activitatea institutului de peste an. Filme, grafica, pantomima , voce, chitara, percutie, colinde, lecturi si dezbateri compun programul festivalului intitulat 5 (arte) in cinci (zile) ICR la BCU.

Cinefilii sunt invitati marti, 6 decembrie 2011, de la ora 18.00, la flori , in regia lui Thomas Ciulei . Sambata, 10 decembrie 2011, de la ora 19.00, esti asteptat la O lume mai buna, in regia lui Susanne Bier, din Danemarca. Filmul a fost prezentat la editia din acest an a Festivalului Filmului European.

Proiectia de marti va fi urmata de un dialog intre regizorul Thomas Ciulei si Petre Guran, istoric, directorul ICR Mihai Eminescu din Chisinau.

Oferta muzicala cuprinde colinde interpretate de Grigore Lese impreuna cu un grup de colindatori din satele Libotin si Ungureni, un recital de percutie cu ansamblul Game, un concert Ada Milea, iar vineri, formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" va da glas sonoritatilor balcanice care au consacrat-o.

Artele scenei sunt reprezentate de spectacolul de pantomima Contraste, cu Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru si de spectacolul Ich bin Ofelia, un recital sustinut de Coca Bloos.

Joi, 8 decembrie 2011, la festivalul organizat de ICR la BCU este ziua cititorilor. De la ora 18.00, scriitorii Filip Florian, Gabriela Adamesteanu, Florin Lazarescu si Simona Sora vor participa la o discutie sub genericul Cartile romanesti au viza Schengen si vor citi din textele lor, alaturi de traducatorii CENNAC.

Evenimentele au loc in Sala Galateca si in Aula BCU. Accesul publicului la evenimente este liber.

Programul evenimentelor:

Marti, 6 decembrie
Ora 18.00: Proiectia filmului Podul de flori, regia Thomas Ciulei, urmata de un dialog cu invitații Thomas Ciulei si Petre Guran
Ora 20.00: Concert de percutie sustinut de ansamblul GameAlexandru Matei, Sorin Rotaru, Lucian Simon, Alexandru Dan

Miercuri, 7 decembrie
Ora 17.30: Contraste, spectacol de pantomima cu Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru

Joi, 8 decembrie
Ora 18.00: Seara literara si dialog sub genericul "Cartile romanesti au viza Schengen". Scriitorii Filip Florian, Gabriela Adamesteanu, Florin Lazarescu si Simona Sora vor citi din volumele lor traduse in strainatate prin programele ICR, in paralel cu cativa traducatori, bursieri ai CENNAC, care vor citi din textele traduse
Ora 20:00: Concert Ada Milea

Vineri, 9 decembrie
Ora 18:00: Ich bin Ofelia, recital Coca Bloos
Ora 20:00: Concert sustinut de formatia vocal-instrumentala Anton Pann

Sambata, 10 decembrie
Ora 16.00 - 18.00: Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Noper
Ora 19.00: Proiectia filmului intr-o lume mai buna.

Astfel, inainte de sarbatori, in capitala ai ocazia sa participi la numeroase evenimente culturale, care includ concerte, proiectii si intalniri culturale de la care nu trebuie sa lipsesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea