De prin lume adunate

#film #evenimente #festival film #evenimente bucuresti #chitila film fest

Chitila Film Fest

In perioada 31 august - 2 septembrie in orasul Chitila are loc Chitila Film Fest Chitila. Evenimentul se desfasoara in aer liber, intr-un cadru inedit, pe marginea lacului Chitila, filmele fiind proiectate pe un balon imens. Pentru public, se asigura transport gratuit, cu un autobuz, de la Statia de metrou 1 Mai, din ora in ora.

Publicul este asezat pe malul din dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistentei din timpul celui de-al doilea razboi mondial, acestia fiind marcati pe hartile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se face de pe bancute sau paturi puse la dispozitia publicului de organizatori, de pe amfitreatrul natural format la baza stejarilor.

Programul Festivalului cuprinde trei sectiuni competitionale: de film documentar/reportaj, scurtmetraj fictiune, scurtmetraj animatie. Premiile la cele 3 sectiuni competitonale sunt acordate exclusiv de public prin vot. Publicul atribuie premiul pentru Cel mai bun documentar, Cel mai bun scurtmetraj de fictiune si Cel mai bun scurtmetraj de animatie.

Chitila, Capitala Europeana a Filmelor

In primele doua zile ale festivalului se desfasoara concursul propriu-zis, iar pe 2 septembrie are loc festivitatea de premiere, acum alegandu-se unul din cele cinci filme din fiecare sectiune.

"Chitila Film Fest este o initiativa care pune orasul nostru pe harta culturala si care deschide noi oportunitati pentru pasionatii de film. In Chitila avem un public numeros care apreciaza arta cinematografica, iar acest festival este o forma de promovare a culturii care indeplineste toate cerintele unui eveniment cultural de exceptie", a declarat primarul orasului Chitila, Emilian Oprea.

Anul trecut, din juriul Chitilia Film Fest au facut parte regizorul Ioan Carmazan, actorul si profesorul Eusebiu Stefanescu si criticul de film Laurentiu Damian.

Chitila Film Fest se doreste a deveni, odata cu editiile viitoare, o rampa de lansare pentru tinerii regizori, in cursa pentru marile festivaluri de film internationale. Timp de trei zile, intre 31 august si 2 septembrie, orasul Chitila va fi Capitala Europeana a documentarelor, animatiei si filmelor de scurt metraj.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea