De prin lume adunate

#centre culturale #cultura #cursuri #limbi straine #proiectii #expozitii #teatru #concerte #festivaluri

Centre culturale in Bucuresti

Vrei sa inveti o limba straina direct de la sursa dar nu poti pleca in tari straine? Vrei sa vezi un film, sa asculti muzica traditionala si sa dansezi flamenco? Toate aceste lucruri le poti face la centrele culturale straine care isi desfasoara activitatea la noi in tara. Pe langa cursurile practice de limbi straine sau ateliere de creatie, aici vei avea ocazia sa te intalnesti cu arta diferitelor culturi.

British Council

British Council si-a deschis o filiala in Romania inca din anul 1938. Bucurestiul a fost unul dintre primele cinci orase din lume in care s-a deschis un birou British Council, alaturi de Atena, Alexandria, Cairo si Lisabona. Inainte de 1989, British Council a functionat ca sectie culturala a Ambasadei Marii Britanii. Centrul ofera Cursuri de invatare a limbii engleze pentru cursanti, firme si institutii.

Iata si cateva dintre cursurile pe care le puteti urma:

Cursul de engleza generala si pregatire pentru examene este destinat adultilor de peste 17 ani si este impartit in mai multe niveluri: beginner, elemenatary, pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate, post-intermediate, advanced si post-advanced. La British Council au loc si cursuri de engleza pentru afaceri.

Atelierele de dezvoltare profesionala dezvolta abilitatile pentru intalniri de afaceri, de scriere pentru afaceri, de prezentari pentru afaceri sau in domeniul limbajului juridic.

British Council ofera o varietate de cursuri, certificate si resurse pentru tineri, de la grupa pregatitoare pana la clasa a XII-a. Pentru tineri exista si clubul BritTeen. Mai multe detalii despre cursuri gasiti aici.

Toti cursantii au acces la biblioteca institutului. Aici se gasesc materiale pentru studiul limbii engleze si informatii actuale din diferite domenii: management, marketing, publicitate, relatii publice, comunicare, tehnologia informatiei, stiinte sociale, arte sau psihologie. La British Council se organizeaza mai multe tipuri de examenre, printre care si examenele Cambridge. Acestea sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiaza engleza. Mai multe detalii gasiti aici.

British Council initiaza si diferite evenimente culturale: festivalul filmului britanic, expozitii de arta, pictura, fotografie sau graffiti si ateliere de dramaturgie. British Council se gaseste pe Calea Dorobantilor, la numarul 14. Informatii obtineti la numarul de telefon 021.307.96.00.

Institutul Francez

Institutul Francez din Bucuresti organizeaza cursuri de limba franceza pentru adulti, tineri si copii. Cursurile sunt structurate in mai multe module, in functie de necestitatile cursantilor. La Institutul Francez puteti invata notiuni generale ale limbii franceze, limba franceza de afaceri si limba franceza specializata pe domenii de interes: medicina, drept, turism si industrie hoteliera.

Pentru copii si adolescenti exista si ateliere speciale, de dezvoltare a abilitatilor de conversatie, ateliere de lectura si creatie, teatru si cursuri pe perioada de vara. Institutul Francez este si centru de examene pentru obtinerea diplomelor Camerei de Comert si Industrie din Paris, atestatelor de cunoastere a limbii franceze si a diplomelor oficiale ale Ministerului Educatiei din Franta.

Preturile cursurilor pornesc de la 130 de lei pentru cursurile speciale pentru adulti si ajung la 670 de lei pentru cursurile speciale pentru copii. Mai multe detalii despre cursuri si tarife gasiti aici.

Pe langa oragnizarea de cursuri de limba franceza, la Institutul Francez au loc saptamanal evenimente culturale, lansari de carte, festivaluri de film, expozitii si chiar prezentari de moda.

In incinta Institutului Francez se afla si sala de cinema Evira Popescu si Bistro L’Institut Francaise. La sala Elvira Popescu au loc anual mai multe festivaluri de film: Festivalul Filmului Francez, Festivalul Filmului  belgian francofon sau Animest. Cinema Elvira Popescu a fost si una dintre primele sali de cinema din Romania care a promovat scurtmetrajul.

Daca in vizita culturala la Institutul Francez vi se face foame, puteti incerca cateva din preparatele de la bistro. Aici gasiti diferite salate, baghete, fripturi si vinuri frantuzesti. Institutul Francez se afla pe bulebardul Dacia, la numarul 77. Mai multe informatii gasiti la numarul de telefon 021.212. 46.58.

Institutul Cervantes

Institutul Cervantes din Bucuresti s-a deschis in ianuarie 1995. Scopul sau este de a integra cultura si limba spaniola in viata culturala a Romaniei. Institutul ofera cursuri speciale complementare cursurilor generale de limba, cum ar fi: cursuri de pregatire si perfectionare a redactarii, a dezvoltarii capacitatii de intelegere a unui text scris, cursuri cu obiective specifice: spaniola pentru afaceri, spaniola specializata de domenii de interes, spaniola pentru copii, traducere si interpretare, pregatire pentru obtinerea diplomei de Spaniola ca Limba Straina, cursuri de cultura si civilizatie, cursuri special concepute pentru diverse intreprinderi si institutii si cursuri generale de limba catalana si galiciana.

Tarifele cursurilor incep de la 80 de euro pentru cursurile generale de limba spaniola, 70 de euro pentru cursurile pentru copii si 140 de euro pentru cursurile de limba catalana. Toti cursantii au acces liber la sala de biblioteca si la aula virtuala de spaniola, unde vor gasi materiale didactice online. Mai multe informatii despre cursuri gasiti aici.

Pe langa cursurile de spaniola, Institutul Cervantes organizeaza si diverse activitati culturale: dezbateri, discutii si seminarii pe teme de literatura, lingvistica, arta, film sau istorie. In colaborare cu alte institutuii au fost organizate mai multe festivaluri de film: Zilele Filmului Cubanez, Zilele Filmului Spaniol si Zilele Filmului Argentinian. De aseamenea, Institutul Cervantes organizeaza si cursuri de flamenco.

Institutul Cervantes din Bucuresti este localizat in zona centrala a orasului, aproape de Piata Universitatii si Hotelul Intercontinental, pe strada Marin Serghiescu nr. 12. Informatii suplimentare obtineti la numarul de telefon 021.210.27.37.

Institutul Polonez

La Institutul Polonez se organizeaza doua cursuri de limba polona pe an. Aceste cursuri sunt structurate pe grupe de incepatori si avansati si au loc la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, la cabinetul de polona, din strada Pitar Mos. Cursul costa 400 de lei si se achita intr-o singura rata inainte de inceperea cursului. Inscrierile si plata se fac la sediul Institutului Polonez.

Activitatea institutului este insa diversa si promoveaza mai multe domenii culturale: muzica, film si teatru. In ultimii ani, Institutul Polonez a organizat numeroase evenimente culturale precum Noaptea Institutelor Culturale, concerte de muzica clasica, jazz, blues, colinde, Lodz Film Fest, expozitii de fotografie si film. De asemenea, institutul desfasoara activitati culturale si in orasele mari din Romania, precum Timisoara si Cluj-Napoca, dar si in Republica Moldova. Mai multe informatii despre Institutul Polonez gasiti aici.

Institutul Polonez din Bucuresti se afla pe strada Popa Savu nr. 28, in zona Aviatorilor. Informatii obtineti la numarul de telefon 021.224.45.56.

Institutul Goethe

Institutul Goethe din Bucuresti organizeaza cursuri si examene de limba germana. Oferta institutului este variaza si cuprinde cursuri pentru toate nivelurile, cursuri de limba germana de afaceri, cursuri la distanta, cursuri individuale, limba germana pentru copii, cursuri pentru firme si limba germana specializata.

Pretul cursurilor este de 800 de lei. Tot aici puteti obtine si diverse diplome de limba germana. Pretul pentru aceste examene se incadreaza intre 100 si 400 de lei. Mai multe detalii despre cursurile si examenele de la Institutul Goethe gasiti aici.

La Institutul Goethe au loc si evenimente culturale: expozitii de pictura si fotografie, lansari de carte si proiectii de filme. Adresa institutului este strada Tudor Arghezi, numarul 8-10. Informatii obtineti la numarul de telefon 021.311.97.62.

Alte centre culturale

Pe langa aceste centre, in Bucuresti isi desfasoara activitatea si Institutul Italian, Centrul Elen si Centrul Cultural al Republicii Ungare. In aceste centre se organizeaza cursuri de limba italiana, maghiara si greaca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea