De prin lume adunate

#infiorator #publicitate #vintage #reclame

Cele mai infioratoare 15 reclame vintage din toate timpurile

Ce au in comun crimele, pedofilia, sinuciderea si un pui de tigru? Toate au fost folosite in trecut pentru promovarea unor produse mai mult sau mai putin bune. Poate ca la vremea respectiva, aceste reclame nu reprezentau un dezgust pentru consumatori, dar in prezent acestea alcatuiesc topul celor mai oribile anunturi publicitare din toate timpurile, alcatuit de Free Republic.

Bucurati-va de ele acum, sunati-va terapeutul mai tarziu!

15. Demonul din paine alba

Aceasta reclama din 1954 este de-a dreptul infioratoare. Painea infasurata in celofan era o noutate la vremea respectiva, dar fetita cu privirea diabolica ma face sa ma intreb oare ce intinde mama ei pe felia aceea de paine?

14. Porcusorul sinucigas

Francezii ar trebui sa fie mandri de ei. Au reusit sa faca prima reclama “sinucigasa” la un produs alimentar. Pai de ce nu? Cine nu si-ar dori sa manance carnati pentru tot restul vietii dupa ce vede cum porcul se taie bucuros pentru a fi preparat in carnati?!

13. O fata prin casa

Este posibil sa te amuzi si sa te ingrozesti in acelasi timp? Raspunsul este da. Mesajul acestei reclame din 1970 suna cam asa: "Desi a fost o tigroaica , eroul nostru nu a fost nevoit sa o impuste pentru a o dobori la pamant. Dupa ce s-a uitat la pantalonii Mr. Leggs pe care ii purta el, ea a fost pregatita sa-l lase sa o calce in picioare.

12. Dolofan

Cine are nevoie de respectul de sine atunci cand poate avea in mod gratuit un catalog de moda pentru oamenii mai plinuti? Pe langa asta, posterul dovedeste ca promovarea kilogramelor in plus a fost tot timpul o problema in publicitate – fata din imagine este departe de a fi dolofana.

11. Arme pentru un Craciun fericit


Sapte arme pentru adolescenti. Daisy o sa faca din acest Craciun unul de neuitat.” Cred si eu ca in 1966 familiile care au cumparat arme cu aer comprimat pentru copiii lor au avut un Craciun de neuitat. Curios este ca aceasta reclama a aparut in revista Boys' Life, o revista care se adreseaza publicului american intre 6 si 18 ani.

10. Petic pentru ochi. Camasa. Pui de tigru.

Hathaway dezlantuie dungile bengaleze”. Bine, si atunci ce-i cu peticul pe ochi? Poate ca nici puiul de tigru (bengalez) nu a fost multumit de reclama.

9. Plezneala Chase & Sandborn

Daca sotia vine acasa cu o cafea care nu este proaspata, o pleznesc. Sunt sigur ca asa procedeaza toti barbatii, nu? Cafeaua Chase & Sanborn are un succes formidabil si asta datorita femeilor care se tem de bataie.

8. Cosmarul Fry's Chocolate

Nimic in lume nu te va face sa cumperi ciocolata asa cum o fac cele cinci chipuri ale copilului. Disperarea, impacarea, asteptarea, aclamarea si realizarea sunt, conform reclamei, premisa oricarei reusite.

7. Root Beer Baby!

Mama, te rog nu-i mai da copilului sa bea Root Beer. Este evident ca ii face ceva oribil. Pustiul este ingrozitor. Copilul din reclama ne lasa impresia ca nu Root Beer (bautura nonalcoolica cu extract de radacini, ramuri si scoarta de copac a mai multor plante) este ceea ce bea, ci doar “beer” (bere).

6. Incuiata pe dinafara

Un barbat se casatoreste cu o femeie pentru ca o iubeste. In loc sa-l invinuiasca pe el ca mariajul se destrama, ar trebui sa se intrebe daca nu este chiar ea problema. Oare incearca cu adevarat sa-si pastreze mariajul fericit?” Deci doamenlor, ati face bine sa va ingrijiti cu Lysol (produs de igiena intima), altfel sotii vor desena lacate pe usa, iar dvs. veti ramane pe dinafara.

5. Dezastrul Pears Soap


"Pears Soap – acum ca sapunitul a devenit atat de linistitor, nici nu vei remarca accidentul copilului tau.” Da, o reclama intr-adevar “linistitoare”. Pana la urma urmei ce este mai important sa faci atunci cand speli copilul? Sa ai grija sa nu pateasca nimic sau sa te relaxezi?

4. Crima Postage Meter

"Este intotdeauna ilegal sa omori o femeie?" Asta este o intrebare foarte importanta si cu siguranta ne face sa cumparam un contor de timbre postale.

3. Barbiereste-te

Un copil cu spuma de ras pe fata si cu un aparat de ras in mana este imaginea pe care orice parinte si-ar dori sa o vada intr-o reclama. Sa nu mai spunem ca acel copil pare ca se distreaza de minune cantand karaoke.

2. Baby Soft

Pentru ca inocenta este mai sexy decat crezi.” M-am uitat bine la aceasta reclama si am citit mesajul de cateva ori in speranta ca voi intelege altceva fata de ce mi-a trecut prin minte la prima vedere, adica cuvantul “PEDOFILIE” scris cu litere cat Casa Poporului. In zadar. Indiferent din ce unghi privesc, acelasi lucru am in cap. Oare cel care a realizat acesta reclama la ce s-a gandit?

1. Ciocolata Poulain

Ai doua optiuni: ori bei ciocolata calda , ori acest clovn oribil o sa te omoare in somn si o sa te manance. Simplu ca buna ziua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea