De prin lume adunate

#gradina botanica #gradini botanice romania #gradina botanica bucuresti #gradina botanica cluj

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania

Zilele frumoase de toamna te imbie la o plimbare prin parcuri si gradini pline de farmec. Daca vrei sa evadezi din zgomotul si agitatia orasului, fa o plimbare prin gradina botanica. Vei admira plante rare si exotice si te vei relaxa pe cararile pline de verdeata.

 

gradina botanica din Bucuresti


Gradina Botanica este unul dintre cele mai vechi parcuri din capitala si este deschisa tuturor iubitorilor de natura. Gradina a fost infiintata in 1890, de catre doctorul Carol Davila, langa Facultatea de Medicina si Farmacie.

Complexul de sere este unul din cele mai importante edificii din gradina, care permite cultura plantelor exotice din regiunile calde ale globului.

Serele cuprind o diversitate de specii de plante, achizitionate din cele mai diferite zone ale Terrei. Aicei vei vedea colectia de palmieri, de ficusi, de filodendroni, orhidee, ferigi exotice, plante subtropicale, plante tropicale de apa si de zone umede, plante suculente, cactusi sau bromelii.

Pavilionul central al serei este Palmariul, care este destinat colectiilor de plante inalte: palmieri, ficusi, filodendroni, liane de talie mare. Colectia de palmieri include peste 40 de specii originare din China, India, California, Africa sau Indochina.

Compartimentul Orhideelor adaposteste 36 de specii de orhidee, cu flori de forme si culori diferite. Compartimentul Ferigilor exotice adaposteste o colectiecu specii din aproape toate zonele calde ale globului.

Gradina Botanica se afla pe Soseaua Cotroceni, la numarul 32 si se poate vizita zilnic intre orele 8:00 - 20:00. Programul de vizitare este: marti, joi, sambata si duminica intre orele 9-13. Pretul unui bilet este de 5 lei integral si 2 lei redus.
 

Gradina Botanica din Iasi


Gradina Botanica Anastasie Fatu din Iasi este cea mai veche gradina botanica din Romania. A fost infiintata in 1856 de Anastasie Fatu, medic si naturalist , pe o proprietate cumparata de acesta. Gradina Botanica din Iasi acopera o suprafata de aproximativ 100 de hectare, fiind una din cele mai mari din lume.

Principalele atractii de la Gradina Botanica din Iasi sunt colectiile de plante decorative. Aici se gaseste cea mai bogata colectie de trandafiri din tara, cu peste 800 de soiuri.

Tot aici poti admira colectia de crizanteme, de peste 400 de soiuri, dintre care 41 sunt create aici, dar si colectia de tufanele, de peste 70 de soiuri. In cadrul Gradinii Botanice se mai gaseste si o colectie de azalee, camelii, plante suculente si plante dirijate in stil bonsai.

Gradina Botanica din Iasi se afla pe strada Dumbrava Rosie , la numarul 7. Se poate vizita zilnic, intre orele 9.00 - 19.00. Biletul de intrare este de 5 lei.
 

Gradina Botanica din Cluj


Gradina Botanica din Cluj a fost infiintata de profesorul Alexandru Borza in anul 1920. Se intinde pe o suprafata de 14 hectare, unde cresc peste 10 000 de plante. Este una dintre cele mai renumite gradini botanice din lume.

Gradina romana, cunoscuta si sub denumirea de gradina lui Pliniu, dominata de zeita romana Ceres care este incadrata de doua sicrie descoperite in vechiul oras roman Napoca. Aici se gasesc plantele care cresteau in orasele si satele romane.

Aici se gasesc plante din Banat, Moldova, Oltenia, Marea Neagra, Campia si Podisul Transilvan, Muntii Carpati , dar si din muntii Caucaz, Balcani, Himalaya si din zona Marii Mediterane.

Gradina Botanica din Cluj se afla pe strada Republicii, la numarul 42. Se poate vizita zilnic, intre orele 8.00 - 19.00. Pretul unui bilet este de 5 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea