De prin lume adunate

#castelul bran #castelul huniazilor #castelul peles #castele din romania

Cele mai frumoase castele din Romania

Romania adaposteste o serie de castele cu un farmec aparte, care amintesc de povesti cu printi si printese. Multe dintre aceste castele au intrat si in topurile celor mai frumoase castele din Europa si lume.
 

Castelul Bran


Atestat prima data in secolul al XIV-lea, Castelul Bran a fost construit in anul 1212. A fost folosit ca resedinta regala timp de 40 de ani.

Aerul sumbru al monumentului istoric si legenda Contelui Dracula sunt doua ingrediente de baza care asigura farmecul deosebit al castelului. De altfel, castelul a intrat in topul 10 al celor mai frumoase castele ale lumii.

La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri. In curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.
 

Castelul Peles


Castelul Peles este unul dintre cele mai vizitate castele si muzee din Romania . Castelul Peles a fost construit la initiativa regelui Carol I. Muzeul Castelul Peles adaposteste si numeroase colectii de sticlarie, argint, orologerie, sculptura, ceramica sau textile.

Cele mai importante sali de vizitat ale Palatului Peles sunt holul de onoare, biblioteca regala, salile de arme, sala de muzica, Sala Florentina, Sala Maura sau sala de teatru. La etajul I al castelului se afla Sala de Concerte, amenajata in 1906, in care se gasesc un clavecin executat la Anvers in 1621, un pian cu coada verticala Bluthner si o orga Rieger cu doua claviaturi.
 

Castelul Huniazilor


Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Transilvania, construit in secolul al XV-lea. Castelul este o constructie impresionanta care detine 42 de incaperi, 2 terase, o biserica in curtea interioara si o fantana. Aproape in fiecare detaliu al constructiei exista cate o legenda.

Cea mai frumoasa dintre acestea este legata de inscriptia de pe fantana din curtea interioara. Conform legendei, fantana a fost sapata de trei prizonieri turci carora li s-a promis ca vor fi eliberati daca vor reusi sa sape in piatra pana cand vor da de apa. Stapanii nu s-au tinut de cuvant si nu i-au eliberat pe cei trei turci. Se spune ca inscriptia de pe zidul fantanii inseamna "Apa ai, inima n-ai".

In timpul conducerii lui Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara, se construieste o noua aripa in stil renascentist denumita loggia. Picturile pe care le vei vedea in aceasta parte a castelului ilustraza aspecte din viata nobiliara, respectiv legenda corbului, celebra pe aceste meleaguri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea