De prin lume adunate

#cascade in romania #Cascada Urlatoarea #Cascada Cailor #Cascada Duruitoarea #Cascada Balea #Cascada Rachitele

Cele mai frumoase cascade din Romania

Cascada Rachitele, Cascada Balea, Cascada Duruitoarea, Cascada Cailor sau Cascada Urlatoarea sunt unele dintre cele mai impresionante cascade din Romania. Inconurate de legende populare, aceste cascade sunt puncte de atractie pentru mii de turisti.



Cascada Urlatoarea


Cascada Urlatoarea se afla in Muntii Bucegi si este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Romania. Are o inaltime de 15 metri si este un punc de atractie pentru mii de turisti. Se afla la Poalele Jepilor, in Poiana Tapului, la o ora de mers prin padure.

In afara principalei caderi de apa vei descoperi si alte cascade mai mici, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica.

Numele cascadei vine de la zgomotul pe care il fac apele in caderea lor. Legenda spune ca vuietul cascadei reprezinta plansul unei pastorite, copila jepilor batrani, care speriata de dragostea a doi frati s-a aruncat de pe stanci.


Cascada Cailor


Cascada Cailor s-a format pe versantul nordic al Muntilor Rodnei. Se afla in apropiere de statiunea turistica Borsa. Este situata la o altitudine de 1300 de metri, iar caderea de apa este de peste 90 de metri. Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Romania. Apa rezulta din topirea zapezii si din ploi care se aduna intr-un circ glaciar.

Potrivit legendei, muntele Piatra Rea era locul preferat al satenilor unde sa isi tina hergheliile de cai in sezonul cald. Locul era insa populat de ursi care incercau sa gaseasca o prada usoara. Astfel, caii erau incoltiti deasupra prapastiei unde se afla in prezent cascada.


Cascada Duruitoarea


Cascada Duruitoare este situata in Masivul Ceahlau. S-a format pe paraul Rupturii si se afla pe poteca ce duce de la Durau la Cabana Dochia. Are o cadere de apa de 100 de metri si un debit de apa impresionant. Zgomotul produs de aceasta cadere de apa se aude de la mare departare, de aici venind si numele.

Cascada se afla la o altitudine de 1270 de metri. Este cunoscuta si sub numele de "Mireasca Ceahlaului" si este una dintre cele mai zgomotoase cascade din Romania.

Cascada este fragmentata in doua coloane de apa. Prima coloana sapa prin eroziune praguri care sunt marmite de eroziune numite "oalele gigantilor". Cea de-a doua coloana rasfira apa ca un adevarat evantai de la 5 metri inaltime.


Cascada Balea


Cascada Balea se afla in Muntii Fagarasului, la o altitudine de 1200 de metri. Este cea mai mare cascada in trepte din Romania. Are o cadere de apa de 60 de metri.

Cascada Balea denumita si Urlatoarea Balei este situata intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, pe cursul paraului Balea si se ajunge pe un traseu turistic de maxim 1 ora dus-intors.

Cascada se afla la 9 km de lacul glaciar Balea. Se poate admira si din telecabina.


Cascada Rachitele


Cascada Rachitele se afla in Muntii Apuseni, in apropierea localitatii Rachitele din Cluj, pe Valea Stanciului. Are o inaltime de aproape 50 de metri. Cascada mai este cunoascuta si sub numele de Valul Miresei.

Potrivit legendei, denumirea provine de la o poveste veche care spune ca o mireasa a cazut de pe stancile abrupte din zona unde este cascada iar voalul ei a ramas agatat pe stanci. In acel loc nuntasii s-au oprit si au inceput sa planga astfel formandu-se cascada. In realitate numele este atribuit formei cascadei care seamana cu un voal.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea