De prin lume adunate

#literatura #carti #lectura #romane

Cele mai bune romane ale anilor 2000

La sfarsit de an, citeste unele dintre cele mai frumoase romane ale anilor 2000. Pline de pasiune, dragoste si intrigi captivante, aceste romane te vor face sa petreci momente placute in fotoliul de acasa.



Sa nu ma parasesti de Kazuo Ishiguro


Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste. Protagonisti acestei povesti sunt trei tineri care fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: "donatori", clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii "adevarati".


de Jonathan Franzen


Corectii este o capodopera tragicomica despre o familie care se faramiteaza, intr-o epoca a satisfactiilor facile.

Romanul Corectii asaza lumea demodata a virtutilor civice si a inhibitiilor sexuale intr-un contrast violent cu vremea locuintelor supravegheate electronic, a educatiei liberale, a ingrijirilor de sanatate mentala facute din carti de popularizare si a lacomiei globalizate.


Ispasire de Ian McEwan


Romanul Ispasire, care debuteaza ca o cronica de familie, este o meditatie despre locul scriitorului in lume si despre modul in care acesta poate afecta vietile altora prin felul in care intelege sa caute adevarul. Adoles­centa, protagonista cartii, Briony Tallis, isi da seama ca vrea sa abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur si despre viata reala.

Simtul sau exagerat al ordinii si justitiei o impinge spre un act social gresit, de pe urma caruia vor avea de suferit cei dragi ei. La batranete , ajunsa o scriitoare de succes, Briony va medita la consecintele faptei sale, pentru a carei ispasire si‑a dedicat intreaga viata.


Vanatorii de zmeie de


Vanatorii de zmeie este o poveste despre prietenie si tradare, care isi poarta cititorii prin Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei si pana la cele ale atrocitatilor prezentului. Schimbarile de situatie uimitoare fac din aceasta carte atat o cronica politica, cat si o poveste emotionanta despre copilarie si maturizare.


Sotia calatorului in timp de Audrey Niffenegger


Cand Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea sase ani, iar el avea treizeci si sase. S-au casatorit cand ea avea douazeci si trei, iar el avea treizeci si unu. Pare ciudat, dar nu este, pentru ca Henry este unul dintre primii oameni diagnosticati cu cronoafectiuni.

Din cand in cand ceasul lui genetic se reseteaza si se trezeste aruncat in viitorul sau in trecutul sau. Cu aceasta au a se infrunta cei doi eroi ai romanului, un bibliotecar si o studenta la arte, cu aceasta are de luptat dragostea lor.


A treisprezecea poveste de Diane Setterfield


"Spune-mi adevarul!" sunt cuvintele care le leaga pe celebra scriitoare Vida Winter si pe tanara autoare de biografii Margaret Lea. Vida Winter le-a dat jurnalistilor nu mai putin de nouasprezece variante contradictorii ale biografiei ei bantuite de vechi si periculoase secrete de familie.

Margaret Lea si-a facut o profesie din a inlatura carnea fictiunii si a descoperi scheletul faptelor reale, intrucat ii plac povestile de moda veche, cu finaluri fara echivoc.


Drumul de Cormac Mccarthy


"Drumul" este un roman al sfarsitului civilizatiei, al cosmarului colectiv, dar si al credintei si sperantei. Are suspansul unei povesti de aventuri si semnificatiile profunde ale unei parabole care reflecta cu luciditate chipul omenesc si trasaturile lui inumane.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea