De prin lume adunate

#ceai #ceainarie #relaxare

Ceaiul de la ora 5 in ceainariile din Bucuresti

Ceaiuri aromate, prajituri si dulceturi de casa, atmosfera relaxanta si intima sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le vei gasi in ceainariile din Bucuresti. Oferta de ceaiuri este foarte diversificata, in ceinarii vei avea de ales intre ceaiuri negre, verzi, rosii, mate, rooibos si multe altele. Ceaiul de la ora 5 este o traditie in Marea Britanie si un ritual cu prajituri si fursecuri delicate. Pentru un strop de relaxare intr-o lume nebuna, poti adopta si tu obiceiul britanicilor.
 
 
 

Calatorie virtuala in patru tari la Green Tea
 

Green Tea este o ceainarie eleganta din centrul Bucurestiului. Pe stradutele din apropiere de Calea Mosilor, departe de traficul infernal, vei gasi o oaza de liniste si verdeata. Ceainaria este un loc special creat pentru iubitorii de ceai. Intr-o casa cu parfum interbelic veti descoperi putin din farmecul a patru culturi diferite in patru saloane: clasic, japonez, indian si Micul Paris. Daca esti pentru prima oara in aceasta ceainarie, fetele de aici te vor introduce in atmosfera si iti vor prezenta pe indelete toate incaperile.

Cele peste 100 de sortimente de ceai, la care se adauga sandvisuri, prajituri, fursecuri si dulceturi nu va vor lasa indiferenti in zilele in care aveti nevoie de energie. Ceaiurile te vor ademenii cu numele lor incitante si exotice: Sunshine Reggae, Lemon Love, Truffle, Sunset, Queen of Saba, Fire Place sau Safari Sunset. La ceaiuri poti asorta o tarta cu fructe sau o felie de tort de cafea si ciocolata alba, produse de patiserie, salate, dulciuri de casa si dulceturi.

Ceainaria Green Tea se gaseste pe strada Dr. Burghelea, la numarul 24, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.320.93.96.
 

Lancezeala si ceai la Veda Lounge
 

Ceainaria Veda Lounge se afla intr-o casa veche, pe strazile din spatele Primariei Sectorului 1. Ceainaria este impartita in mai multe saloane, fiecare amenajata intr-un stil oriental diferit, indian, arabesc, dar si un mic salon japonez. Culoarea care predomina in intreaga ceainarie este rosul, care creeaza o stare speciala. Canapelele confortabile si pernele moi, pe care te asezi direct jos, contribuie la atmosfera placuta si la starea de lancezeala. Odata ajunsi in aceasta ceainarie, va fi foarte greu sa va mai ridicati. Muzica si bauturile bune va vor face sa pierdeti sirul orelor.

Fiecare salon are un nume special, in concordanta cu atmosfera si decorul realizat: Salon Louise, El Jardin, Kashmir, Sahara si Sakura. Ceinaria ofera spatiu si pentru intalnirile mai mari, cu un grup de prieteni, dar si in doi.Chiar daca este adepta stilului oriental, care presupune bogatie si lux, Veda Lounge nu iti incarca privirea. Elementele de decor sunt bine alese, in armonie cu pernele si canapelele mari si rosii. Peretii sunt tapetati cu panze orientale, cu diverse motive. Oglinzile mari, draperiile grele, masutele joase din lemn si tablourile orientale intregesc acest decor.

Meniul de la Veda Lounge este destinat in mare parte ceaiurilor, bauturilor naturale si cafelelor aromate. La Veda Lounge vei gasi ceaiuri negre, verzi, albe, mate, rooibos si infuzii de plante. In general, ceaiurile verzi si negre sunt recomandate a fi consumate la inceputul zilei, dar si seara, daca te pregatesti de o noapte alba. Ceiurile rooibos sau rosii si infuziile sunt destinate in special serii, inainte de culcare. Aceste ceaiuri amplifica starea de relaxare si asigura un somn bun. Ceaiurile rosii sunt recomandate si copiilor.

Veda Lounge se afla pe strada Octav Cocarescu, la numarul 45. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0721.065.402.
 

Intalniri romantice la Aromaroma
 

Aromaroma este o ceainarie eleganta, din apropierea parcului Cismigiu. Fiecare dintre camerele ceainariei au un design tematic, in functie de starea ta. Camera verde este dedicata intalnirilor romantice, intr-o atmosfera care aminteste de Micul Paris. Camera roz este destinata spiritelor aventuroase, unde aerul oriental se imbina cu aromele ceaiului si ale tutunului de narghilea. Camera galbena este dedicata celor care care vor sa regaseasca o parte din atmofera de vacanta pe care o intalnesti pe malul marii. La Aromaroma vei gasi o selectie de peste 40 de sortimente de ceaiuri.

Ceainaria Aromaroma se afla pe strada Popa Tatu, la numarul 61.
 

Orientul in centrul capitalei la Ramayana Cafe
 

Ramayana Cafe este prima cafenea cu ambianta orientala din Bucuresti. Din primul moment in care vei pasi in aceasta cafenea te vei simti cu adevarat relaxat si departe de griji. Ramayana Cafe aduce misticismul indian intr-o capitala europeana. Majoritatea obiectelor de mobilier si a decoratiunilor sunt aduse chiar din indepartata Asie sau din misticul Orient Mijlociu. La Ramayana accentul este pus pe confortul si intimitatea celui care paseste in acest spatiu. Picturile murale, candelabrele orientale si vitraliile aduc un plus de exotism acestui spatiu demn de un print arab.

Cafeneaua este impartita pe doua niveluri, parter si subsol. Fiecare salon al localului are o nuanta de culoare proprie, decoratiuni, mobilier, vitralii si candelabre unice. Camera rosie este cea mai spatioasa dintre incaperi si este presarata cu tabureti colorati, perdele si canapele in aceeasi culoare pasionala. Urmeaza salonul verde si cel lila, cu cate trei, respectiv doua mese, destul de intime. Camerele de la subsol sunt adevarate separeuri, unde te poti ascunde de ochii celorlalti clienti.

Cafelele si ceaiurile sunt autentice si organice si provin direct din China, India, Sri-Lanka sau Africa de Sud. La Ramayana exista doar cateva sortimente de cafea, meniul fiind axat mai multe pe ceaiuri. Aici vei gasi o varietatea foarte mare de ceaiuri: de la ceai verde, negru, alb, de fructe, pana la ceaiuri de plante, cu nume tentante.

Ramayana Cafe se afla pe strada Baldovin Parcalabul, la numarul 11, in zona Gara de Nord, in spatele Ministerului Transporturilor. Rezervari se fac la numarul de telefon 0788.595.595.
 

Rafinament frantuzesc la Triangle D'or
 

Triangle D'or este o ceainarie speciala, unde vei gasi ceaiuri de calitate. Atmosfera este calda, primitoare, iar ceaiurile cu adevarat deosebite. Cei de la Triangle D'or si-au dorit sa creeze un spatiu inedit in peisajul localurilor din Bucuresti si s-au inspirat din vechi traditii si simboluri europene si asiatice. Ceainaria din Bucuresti incearca sa ofere pacatosului care intra o combinatie inedita de lux, mister, ceaiuri spectaculoase si cafea aromata. Localul este mobilat luxos, cu fotolii din piele bej, mese din lemn masiv si canapele din piele moale, iar peretii sunt tapetati cu modele orientale sau florale. Unul dintre peretii ceainariei te duce cu gandul la gradinile japoneze, prin intermediul crengilor si florilor de magnolie roz. Un plus de eleganta aduce si semineul din salonul mare si tablourile cu imagini orientale.

O mare parte a meniului este destinata ceaiurilor rafinate frantuzesti marca Mariage Freres. Aceasta casa de ceaiuri este celebra in toata lumea inca din 1854. In meniu vei gasi ceai verde, negru, alb si rosu. La Triangle D'or, cu adevarat spectaculoase sunt ceaiurile speciale ale salonului: Perles D'or si Fleur de Buddha. Perles D'Or este un ceai verde sub forma de perle, acoperite cu foita de aur de 22 karate, iar Fleur de Buddha este un mugur facut manual din frunze de ceai verde cu o floare in mijloc, care in timpul infuziei se desface intr-un buchet de flori.

Ceainaria Triangle D'or se afla pe bulevardul Ion Mihalache la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image, langa ciocolateria La Reine Astrid. Rezervari se fac la numarul de telefon 0722.645.646.
 

Ceai la Cotroceni
 

Ascunsa pe stradutele cochete si liniste ale cartierului Cotroceni, ceainaria Ceai la Cotroceni iti ofera cateva momente de liniste, atmosfera relaxanta, muzica buna, perne pufoase care te ademenesc la leneveala si ceaiuri de toate sortimentele. De la ice tea, ceaiuri alcoolice, pana la ceaiuri cu ciocolata si cirese, cu siguranta vei gasi unul care sa se potriveasca gustuilor tale. Pe langa ceaiuri, se pot savura diverse dulciuri, saratele, turta dulce sau fructe confiate.

Ceainaria se afla la adresa Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 25.
 

Liniste si magie la Serendipity Tea
 

Ceainaria Serendipity este o oaza de liniste si magie in centrul orasului. La o plimbare pe strazile uneia dintre cele mai frumoasa zone ale Bucurestiului, pe langa Gradina Icoanei, vei descoperi o ceainarie cocheta. Ascuns intre ziduri cu iedera vei descoperi un loc special, complet rupt de tumultul cotidian, un loc care se arata doar celor pregatiti sa viseze.

La Ceainaria  Serendipity vei gasi ceai parfumat, turta dulce, dulceata, snaks-uri japoneze si indiene si biscuiti cu ciocolata. Oferta este variata si ai de ales intre ceaiuri ayurveda, infuzii din plante si fructe, rooibos, honeybush, ceai alb, galben, verde sau negru. Daca tot ai pasit in lumea mistica de la Serendipity, trebuie sa incerci dulceata de nuci verzi si piureul de castane.

Ceainaria Serendipity se afla pe strada Dumbrava Rosie, la numarul 12. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0743.283.342.
 

Ceai in salonul bunicii la Tea House
 

Ceainaria Tea House este formata din patru saloane distincte, cu o atmosfera placuta si relaxanta: salonul frantuzesc, salonul bunicii, salonul marocan si salonul japonez.

Salonul frantuzesc este rafinat, cu mese si scaune din fier forjat, cu decoratiuni frumoase, lumanari parfumate si tablouri discrete. Salonul bunicii recreaza atmosfera de la tara, cu mese si scaune din ratan, covoare si perdele tradionale. Salonul marocan este poate cel mai pretentios, mai incarcat si mai colorat. Pernele moi, mesele joase, materialele bogate si accesoriile orientale intregesc decorul. Ultimul salon, cel japonez, este de fapt un separeu, in care incap doar doua persoane.

In meniul de la Tea House vei gasi multe ceaiuri, de la ceaiuri negre, verzi, albe, pana la ceaiuri de fructe sau mate. La ceai poti asorta si diverse gustari, sandwich-uri, saratele, alune, rodele de grau glazurate cu ciocolata, prajituri si biscuiti home made, dulceata sau serbet.

Ceainaria Tea House se afla pe strada Erou Ion Calin, la numarul 25, in zona Mihai Eminescu - Dacia. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.210.40.85.
 

Atmosfera cocheta la ceainaria bernschutz
 

Ceainaria Bernschutz este un local incantator, situat pe o straduta linistita si cocheta de pe langa Gradina Icoanei. Ceainaria dispune de trei saloane, insa doar unul este destinat servirii ceaiului. Primele doua saloane servesc drept magazin. In mini-magazinul de ceai vei gasi nenumarate minunatii. De la cesti si cani, ceainice in toate culorile pamantului, agende si caietele de notite cu teme romantice pana la papusi japoneze si tot felul de accesorii pentru servirea ceaiului, in magazin vei gasi numeroase articole care iti vor face cu ochiul. Bineinteles, nu lipsesc nici cele peste 100 de sortimente de ceai pe care le poti lua acasa in pliculete aromate.

Meniul de la ceainaria Bernschutz este foarte stufos, cu zeci de sortimente de ceaiuri, de la ceai verde si negru, pana la ceaiuri din fructe, ceai rosu si combinatii speciale. Meniul mai contine si cateva bauturi racoritoare si prajituri pe care le poti asorta la ceai.

Ceinaria Bernschutz se afla pe strada General Eremia Grigorescu, la numarul 5, in apropiere de Gradina Icoanei. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0372.790.723.
 

Ceaiuri parfumate la Rendez-Vous
 

Ceainaria Rendez - Vous este o oaza de relaxare si liniste pentru infocatii ceaiurilor. Ceainaria este mobilata simplu, cu scaune pufoase si confortabile si mese solide, cu cateva tablouri care amintesc de Franta. Culoarea rosie care predomina in local, mobilierul zdravan si barul din lemn masiv, perdelutele rosii din tafta.

Meniul este foarte bogat si vei gasi numeroase sortimente de ceai, cafea, ciocolata calda, salate, sandwich-uri si deserturi. La Rendez-Vous o mare parte din meniu este dedicat ceaiurilor. Ceaiurile verzi, negre, rosii, parfumate, Earl-Grey, aromatizate si specialitatile din Rusia, China, India si Japonia sunt doar cateva dintre sortimentele pe care le vei gasi aici. In meniu vei gasi si cateva preparate de cofetarie si patiserie.

In capitala exista trei locatii Rendez - Vous: pe strada Edgar Quinet la numarul 8 (zona Universitate), pe Calea Floreasca la numarul 102 si in centrul vechi, pe strada Nicolae Tonitza, la numarul 6.
 

Relaxare la Ceainaria Cinci
 

Intr-o casa veche de aproape 100 de ani, pe strazile intortocheate din spatele Mitropoliei se ascunde o ceainarie. Ceainaria Cinci este o oaza de verdeata, liniste si muzica buna. Daca esti in cautarea unui loc retras, dar plin de farmec, aceasta ceainarie este locul ideal unde sa bei un ceai aromat sau un suc din fructe proaspete.

Ceainaria Cinci si-a deschis portile la inceputul lunii iunie, intr-o curte frumoasa, plina de verdeata, flori, arome ademenitoare si pisici pufoase. Cladirea in care se afla ceainaria a apartinut unui pictor belgian, care si-a construit la Bucuresti o casa. Fermecat probabil de cartierul linistit si select din spatele Mitropoliei, belgianul si-a cladit o casa mare, cu dependinte pentru servitori, dar si cu o gradina generoasa, racoroasa in zilele caniculare de vara. Nici ca putea sa isi aleaga un loc mai bun. Cartierul de langa Mitropolie este linisit, departe de vuietul asurzitor al bulevardului incadrat de numeroase biserici.

In meniul ceainariei vei gasi, cum altfel, multe sortimente de ceai, de la ceai negru, verde si rosu, pana la ceaiuri din fructe. Cu nume sonore si ademenitoare, ceaiurile sunt pentru toate gusturile. In meniu vei gasi si cafea, sucuri din fructe proaspete si cateva bunatati pentru desert. Biscuiti cu dulceata, curmale si alune.

Ceainaria Cinci se afla pe strada Olimpului, la numarul 13, pe strazile din spatele Mitropoliei Romana.
 

Stil de viata ayurvedic la Casa Satya
 

Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. La Casa Satya vei beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic si un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata. Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala.

Meniul restaurantului pastreaza aceeasi linie si este format din mancaruri sanatoase, de sezon. O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aperitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.

Ceainaria Satya este locul unde poti alege sa te bucuri de armonie printre picaturi de ceai si miere. Periodic, aici sunt sustinute cursuri si workshopuri de dezvoltare personala si spiritualitate, seminarii, conferinte, grupuri de discutie, lansari si prezentari de carte, concerte si expozitii. Atunci cand ceainaria nu gazduieste nici un eveniment, te poti relaxa alunecand intr-unul dintre fotolii si rasfoind o carte spirituala pe fundalul ambiantei sunetului.

Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.11.
 

Momente de liniste la mandala club
 

Mandala inseamna cerc si reprezinta un concept atotcuprinzator in Marele Univers. Clubul Mandala isi propune sa creeze un spatiu special, departe de forfota orasului agitat, un spatiu destinat relaxarii si petrecerii unor momente de calitate alaturi de persoane dragi.

La Mandala exista si cateva principii pe care bucatarii le respecta cu sfintenie. In bucataria Mandala nu se foloseste zahar, numai miere. Mancarurile sunt mixte, ovo-lacto-vegetariene, insa retetele pot fi adaptate daca esti vegetarian convins si nu te atingi decat de legume si fructe. Salatele se prepara cu ulei presat la rece, iar mancarurile calde sunt proaspete si se prepara pe loc. Meniul cuprinde salate, gustari rapide, supe, deserturi si sucuri de fructe si legume proaspat stoarse, shake-uri pe baza de suc natural de fructe, lapte si rom si bere de ghimbir.

Pe langa restaurant, la Mandala vei mai gasi si o ceainarie cu ceaiuri ecologice, o librarie cu carti pe teme de spiritualitate si dezvoltare personala si un magazin cu bijuterii din argint si cristale semipretioase. Mandala Club se afla pe strada Paleologu, la numarul 20, in zona Mantuleasa. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0722.654.099.
 

Ceai si prajituri de casa la Sala de Lectura
 

Teatrul ACT ofera publicului ceva mai mult decat spectacole de teatru, muzica, lansari de carte sau alte evenimente culturale. Sala de lectura este locul de intalnire pentru discutii intre prieteni, pentru afirmare artistica ad-hoc sau pentru discutii serioase despre tot ce poate fi trecut prin cuvinte. Este acel loc secret, pe Calea Victoriei, unde poti citi presa in tihna, la o ceasca fierbinte cu ceai. O carte buna poate fi rasfoita alaturi de o prajitura de casa, pregatita dupa o reteta traditionala romaneasca. Sala de lectura te asteapta sa iti petreci cateva momente de liniste si relaxare.

Sala de Lectura se afla pe Calea Victoriei, la numarul 126.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea