De prin lume adunate

#ceainarie #ceai #gradina de vara #terasa #ceainaria cinci

Ceainaria Cinci, ceai si muzica pentru o stare de bine

Intr-o casa veche de aproape 100 de ani, pe strazile intortocheate din spatele Mitropoliei se ascunde o ceainarie. Ceainaria Cinci este o oaza de verdeata, liniste si muzica buna. Daca esti in cautarea unui loc retras, dar plin de farmec, aceasta ceainarie este locul ideal unde sa bei un ceai aromat sau un suc din fructe proaspete.

Ceainaria Cinci si-a deschis portile la inceputul lunii iunie, intr-o curte frumoasa, plina de verdeata, flori, arome ademenitoare si pisici pufoase. Cladirea in care se afla ceainaria a apartinut unui pictor belgian, care si-a construit la Bucuresti o casa. Fermecat probabil de cartierul linistit si select din spatele Mitropoliei, belgianul si-a cladit o casa mare, cu dependinte pentru servitori, dar si cu o gradina generoasa, racoroasa in zilele caniculare de vara. Nici ca putea sa isi aleaga un loc mai bun. Cartierul de langa Mitropolie este linisit, departe de vuietul asurzitor al bulevardului incadrat de numeroase biserici.

Sursa foto: acasa.ro

 

Ceai, chill out si pisici

 

Chiar daca locuiesc de foarte multi ani in Bucuresti, recunosc ca nu am ajuns niciodata pe strazile din spatele Mitropoliei. Plimbarea pe aceste strazi insa m-a binedispus si m-a facut sa uit de toate grijile mele. Am admirat casele boieresti vechi si somptuoase, imbracate in intregime in iedera si inconjurate de verdeata si flori. Am simtit ca ma plimb pe strazile unui oras mai frumos si mai curat, un oras care ascunde mistere pe care trebuie sa le descopar.

Asadar, in acest cartier cu totul nou si fantastic pentru mine, am descoperit si Ceainaria Cinci. Am intrat timid, pe poarta intredeschisa si am fost intampinata de pisica Darma, rasfatata localului. Deja incepuse bine: arome innebunitoare de ceai, muzica chill out in surdina si o pisica nebunatica care imi dadea tarcoale. Mare iubitoare de pisici, nu am zis nu unei partide de gadilat, smotocit si alergat pe langa tufisurile de flori.

Sursa foto: acasa.ro

Darma cea simandicoasa s-a plictisit in scurt timp de mine si mi-a lasat ragaz cateva minute sa imi aleg locul in gradina cea racoroasa. Ceainaria Cinci este inca la inceput, iar in momentul in care am ajuns acolo, inca se mai faceau pregatiri de deschidere. Gradina are doar trei mese si un iatac generos, cu multe perne colorate si masute joase. Am mai aflat ca in cladirea ceainariei se afla si un hostel, unde era agitatie mare, cu turisti straini care veneau sau plecau.

M-am asezat comod la o masa din lemn, cautand-o din priviri pe Darma, care era insa plecata in cercetare. In scurt timp am primit si meniul cu ceaiuri si bunatati.

Sursa foto: acasa.ro

 

Ce comandam la Ceainaria Cinci

 

In meniul ceainariei vei gasi, cum altfel, multe sortimente de ceai, de la ceai negru, verde si rosu, pana la ceaiuri din fructe. Cu nume  sonore si ademenitoare, ceaiurile sunt pentru toate gusturile. In meniu vei gasi si cafea, sucuri din fructe proaspete si cateva bunatati pentru desert. Biscuiti cu dulceata, curmale si alune. Eu am ales un ceai rosu , cu bucati de ciocolata si secara. Si pentru ca aveam nevoie de o infuzie puternica de fericire, am asortat ceaiul cu un bol generos cu biscuiti cu ciocolata si inca unul cu dulceata de zmeura.

Combinatia a fost cat se poate de reusita. Si pentru ca am fost niste clienti simpatici, am primit din partea casei si un suc din pepene galben . Bun, bun. Daca te intrebi cat a costat festinul nostru, ei bine, a fost in ton cu vremurile pe care le traversam. Ceaiurile de la Ceainaria Cinci au preturi usor mai mici decat in majoritatea localurilor de gen. Astfel, un ceai costa 9 lei, o cafea 6 lei, iar bolul imens de biscuiti si dulceata tot 6 lei.

Sursa foto: acasa.ro

Unde se afla Ceainaria Cinci

 

Ceainaria Cinci se afla pe strada Olimpului, la numarul 13, pe strazile din spatele Mitropoliei Romana. Ceainaria Cinci este un loc nepretentios, potrivit pentru intalnirile linistite cu prietenii. Aici poti merge si la o intalnire romantica, alaturi de persoana draga. Cei de la ceainarie sunt persoane tinere si deschise, care se vor asigura ca totul este in regula. Daca esti norocos, asa cum am fost noi, vei avea parte si de un mic numar de iluzionism.

Sursa foto: acasa.ro

Asadar, daca ai chef de o seara placuta si linistita, intr-o gradina racoroasa, plina de flori, Ceainaria Cinci este locul potrivit . Nu uita nici de Darma, care se va imprieteni cu tine cat ai zice "peste" sau "ceai".

Sursa foto : acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea