Cea mai isteata pasare a desertului: iata cum pacaleste animalele de fiecare data! VIDEO

De prin lume adunate

#desert #drongo #pasarea drongo #pasari destepte

Cea mai isteata pasare a desertului: iata cum pacaleste animalele de fiecare data! VIDEO

Drongo este departe de a fi o pasare obisnuita: micuta zburatoare din desertul Kalahari apeleaza la metode incredibil de ingenioase, care ii dovedesc istetimea, pentru a-si procura hrana in sezonul rece.

Drongo este o pasare pluritalentata. Pe de-o parte, isi asuma cu seriozitate rolul de "protector" al altor animale din desertul Kalahari, pe care le alerteaza prin sunete stridente cand un pradator se afla in preajma. Pe de alta parte, de multe ori sunetele emise nu sunt nimic altceva decat alarme false, lansate cu un unic scop, si anume de a-i permite sa fure hrana animalelor care se ascund din fata aparentului pericol.

Drongo reuseste sa pacaleasca astfel atat alte pasari, cat si mamifere, precum suricatele. Iar cand alarmele sale false devin ineficiente, isteata pasare recurge la o alta metoda pentru a face rost de hrana: imita la perfectie sunetele animalelor carora vrea sa le fure mancarea.

Drongo apeleaza la asemenea practici cu precadere in sezonul rece, cand hrana sa preferata - insectele zburatoare - este absenta.

Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea