De prin lume adunate

#cluj-napoca #muzeu #muzeul zoologic

Ce vizitam azi: Muzeul Zoologic in Cluj Napoca

Muzeul Zoologic al Universitatii Clujene reprezinta una dintre cele mai cautate puncte de interes cultural ale Clujului. Acesta a fost infiintat in 1859 si si-a marit treptat colectia , avand in acest moment mai mult de 300.000 de piese expuse.


Muzeul este la parterul cladirii in care se afla facultatea de Biologie, Biblioteca facultatii, Institutul de Speologie si Centrul de Microscopie Electronica.

Un aspect foarte important este ca muzeul face parte din patrimoniul Universitatii "Babes Bolyai" si are o colectie stiintifica impresionanta de animale. Printre acestea se numara colectia de izopode Radu, colectia malacologică Biltz sau colectia lepidopterologica Franzenau.

In ceea ce priveste numarul de exemplare conservate, dar si valoarea stiintifica, Muzeul Zoologic din Cluj Napoca ocupa locul 2 in Romania, imediat dupa muzeul bucurestean Grigore Antipa.



Muzeul este impartit in 3 sectii:

1. colectiile stiintifice (peste 300.000 de exemplare de animale si insecte - in majoritate accesibile doar specialistior);

2. rezerva muzeului;

3. expozitia propriu-zisa care cuprinde un numar mare atat din categoria vertebratelor cat si a nevertebratelor (acestea sunt expuse izolat sau in diorme care reproduc cadrul natural).

Dincolo de speciile autohtone, muzeul are in colectia sa nenumarate exponate din fauna exotica. Aici pot fi enumare colectiile de soici cu perle, scorpionul african, colectia de corali, pestele electric african, fluturele migrator Monarh, stele de mare, serpi marini, gainusa de desert, pasarea paradisului, pasarea colibri si o intreaga colectie de feline mari, canguri si girafe.

Muzeul Zoologic este unul cu adevarat captivant, indiferent de varsta vizitatorilor, iar cu ajutorul ghizilor de acolo vei reusi sa absorbi si sa intelegi informatii uimitoare.

Program de vizitare :

Orarul muzeului Zoologic este urmatorul:

luni - vineri: 9-15

sambata –duminica: 10-14


Pretul biletelor de acces la muzeul Zoologic:

adulti : 3 lei

copii : 1,5 lei

elevi : 1 leu

studenti: 1 leu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea