De prin lume adunate

#muzeu #victor babes #muzeul memorial dr. victor babes #muzeu memorial

Ce vizitam azi: Muzeul Memorial Dr. Victor Babes

Pe stradutele elegante ale cartierului Dorobanti, pe strada Andrei Muresanu, vei descoperi o frumoasa casa din caramida si acoperis din tigla, care adaposteste Muzeul Memorial Victor Babes. Colectiile de pictura si portelanuri, documentele oficiale si personale sunt doar cateva dintre atractiile acestui muzeu care evoca viata si opera unuia dintre cei mai importanti savanti ai Romaniei.


Ce trebuie sa stii despre Muzeul Victor Babes


Muzeul Memorial Victor Babes a luat fiinta in anul 1954 si a fost inaugurat in anul 1956. Casa in care a fost infiintat muzeul a fost construita in anul 1928 si a apartinut lui Mircea Babes, fiul lui Victor Babes, care a donat casa in scopul organizarii acestui muzeu.

Casa a fost construita dupa planurile arhitectilor Felger si Mellinger. In anul 1986, Sofia Babes a donat un al doilea corp de cladire, care s-a integrat muzeului.

Muzeul este dedicat unuia dintre cei mai de seama savanti ai medicinei romanesti. Victor Babes a fost un savant recunoscut international pentru descoperirile sale in domeniul bacteriologiei si al seroterapiei.

In cadrul muzeului, vizitatorii pot admira manuscrise stiintifice, fotografii, carti, obiecte personale, biblioteca, piese de mobilier, colectia de picturi si de statuete. Majoritatea exponatelor evoca copilaria savantului si descoperirile stiintifice.

Victor Babes a descoperit peste 50 de microbi, virusuri si paraziti patogeni si a fost si primul autor care a scris o carte despre acestia. Victor Babes a infiintat si Institutul de Bacteriologie din Bucuresti.


Atractiile muzeului


Printre atractiile Muzeului Memorial Victor Babes se numara manuscrisele si lucrarile originale ale savantului, cursurile de anatomie insotite de desene, memorii, dar si acte legate de infiintarea si administrarea Institutului de bacteriologie.

In plus, vizitatorii mai pot vedea o serie de documente si de fotogratfii de la conferinte publice, intruniri internationale, dar si medalii, decoratii, corespondenta, mobilier de arta si portelanuri.


Cand vizitam muzeul


Muzeul Memorial Victor Babes se poate vizita de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00. In zilele de luni, muzeul este inchis. Pretul unui bilet este de 6 lei integral si 3 lei redus. In prima sambata a fiecarei luni, accesul este gratuit.

Muzeul se afla pe strada Andrei Muresanu, la numarul 14 A.

Sursa foto: casamea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea