De prin lume adunate

#muzeul antipa # muzeul national de istorie naturala # muzeul grigore antipa #istorie naturala #animale muzeu

Ce vizitam azi: Muzeul Grigore Antipa

Scheletul elefantului fosil, Deinotherium Gigantissimum, unicat in lume, diorame spectaculoase, sunete din natura, animatii 3D si 5D, acvarii uriase, ursi polari plutind pe bucati de gheata sau vuietul valurilor sunt doar cateva dintre atractiile muzeului Grigore Antipa. Dupa ce a fost inchis pentru renovare timp de aproape de trei ani, muzeul isi deschide oficial portile sambata, 17 septembrie.

 

Ce vedem la Muzeul Antipa


Cei care in aceasta toamna vor trece pragul celui mai modern muzeu din Romania vor avea parte de numeroase surprize. Vechile exponate ale muzeului pot fi vizionate intr-o forma noua, moderna, completata de info touch-uri, proiectii, sunete si lumini. Animalele sunt expuse in mediul lor de viata, refacut artificial, cu ajutorul tehnologiei de ultima ora. Exponatele sunt prezentate prin tehnologii 3 D si 5 D.

Colectia muzeului s-a imbogatit ci cu 30 de trofee de vanatoare, donate de un om de afaceri. Printre aceste exponate se numara un leopard, un sacal, un babuin, un pui de foca , o marmota. Vizitatorii vor putea revedea scheletul de Dinotherium Gigantissimum, singurul complet din lume, sau renumita colectie de fluturi.

Exemplarele de animale naturalizate ale muzeului sunt expuse in mediul lor natural creat, alaturi de vecinii sau dusmanii lor din acest habitat, in ipostaze cat mai naturale. Astfel, poti vedea o haita de lupi care ataca un cerb, sau un pui de strut care iese din ou.

Din adancul marilor pana in savana africana sau la Polul Nord, sunt puse in lumina reflectoarelor numeroase specii de animale. Despre aceste animale publicul poate afla detalii interesante cu ajutorul info touch-urilor. Tot ce trebuie sa faca este sa apese pe pictograma unui animal si vor primi informatiile dorite.

La intrarea in muzeu, vizitatorii vor vedea scheletul unui mastodont din America de Nord iar pe pereti doua trofee cu capete de elefant. La demisol, vizitatorii vor putea admira fauna Romaniei. Intr-o diorama de 17 metri lungime, ca un acvariu urias, sunt expusi pesti naturalizati din Marea Neagra. Tot aici se gaseste si pestera, intr-o forma extinsa, si imbunatatita cu desene rupestre si oase umane.

La parterul muzeului, vizitatorii vor avea ocazia sa vada fauna Globului, cu ursi polari si foci plutind pe bucati de gheata sau specii exotice din Madagascar, India sau Australia. In muzeu exista o sectiune dedicata rocilor si mineralelor, dar si o zona unde sunt expuse schelete de morsa, narval si balena cu cocoasa.

Unul dintre cele mai impresionante puncte din muzeu este casa scarii de la parter, pe al carei tavan sunt proiectii cu uriasii marilor si ai oceanelor. Spectaculoase sunt si proiectiile interactive din sala destinate anatomiei omului.
 

Pe locul 5 in topul celor mai frumoase muzee de istorie naturala din Europa


Muzeul Antipa se situeaza pe locul 5 in topul celor mai frumoase muzee de istorie naturala din Europa. Primul in top este British Museum, din Londra, iar pe locul doi, Muzeul National de Istorie Naturala din Paris. Pentru o perioada, muzeul Antipa a fost unic in lume, datorita modalitatii inedite gasite de Grigore Antipa de a prezenta animalele in mediul lor natural.
 

Unde se afla Muzeul Antipa


Muzeul Antipa se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 1. Se viziteaza zilnic, de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 20.00. Pretul de intrare este de 20 de lei. Elevii si studentii platesc 5 lei, iar pensionarii 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea