De prin lume adunate

#arta fotografica #fotografie

Ce sa faci daca vrei sa fotografiezi ca un expert

Iti doresti sa treci de la stadiul unui fotograf cu telefonul mobil, la unul care utilizeaza perfect un aparat? In caz afirmativ, ar fi bine sa stii ca vei fi nevoit sa muncesti foarte mult. Daca nu te sperie munca, atunci esti pe drumul cel bun! Totusi, ca sa ajungi mai repede la obiectivul tau, descopera, mai jos, cateva sfaturi pe care ar fi indicat sa le iei in considerare.

Fa poze cand trebuie

Iti plac rasaritul si apusul? Foarte bine! Minutele de dupa rasarit si cele dinainte ca soarele „sa se duca la culcare” reprezinta, in opinia specialistilor in fotografie, momentele din zi cand poti sa faci niste poze cu adevarat memorabile, datorita calitatii luminii. Minutele respective fac ca toate obiectele din jurul tau sa para ca se transforma si, in plus, umbrele pe care le lasa pe asfalt sunt fantastice.

Angajeaza-te ca fotograf

Chiar daca poate parea o nebunie, o solutie ar fi sa te angajezi ca fotograf. Bineinteles, dupa ce evoluezi destul de mult in „manuirea” aparatului foto. Exista o multime de companii care recruteaza oameni capabili sa faca poze fantastice. Una dintre aceste companii este Photohotel, care se afla intr-o cautare continua de angajati pentru posturi de fotografi turistici. Compania este prezenta in Romania, Grecia si Spania. Acceseaza site-ul companiei daca doresti sa afli mai multe pareri despre Photohotel, precum si informatii in legatura cu jobul de fotograf turistic.

Respecta regula treimilor

Regula treimilor reprezinta un concept de baza in fotografie sau in pictura si spune ca o imagine poate fi impartita in noua parti egale, adica trei randuri si trei coloane. Cand face o poza, fotograful ar trebui sa incadreze subiectul sau intr-unul dintre punctele formate la intersectiilor liniilor imaginare.

Foloseste echipament diferit

Exista foarte multi fotografi care folosesc aparate foto doar de la acelasi producator. Ca sa devii cat mai bun ar fi indicat sa utilizezi echipamente diferite, produse de companii variate. Fiecare aparat are specificul sau, iar acest lucru te va „forta” sa inveti mai multe functii. Ca sa testezi cat mai multe aparate foto, ai destule variante la dispozitie. In primul rand, ai putea sa le inchiriezi. In al doilea rand, ai putea sa le imprumuti de la membrii familiei tale sau de la prieteni. O alta optiune ar fi sa cumperi mai multe aparate foto second hand, in functie de bugetul pe care il ai la dispozie.

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea