De prin lume adunate

#coelho #retele sociale #autori de succes #Jackie Collins #Joe Dunthorne # Teju Cole #Botton

5 "cugetari" mai putin celebre ale celor mai tari scriitori ai momentului

Autorii celebri nu isi impartasesc gandurile doar in paginile cartilor. De la Jackie Collins si Paulo Coelho, pana la mai noii aspiranti la glorie, precum Joe Dunthorne sau Teju Cole, favoritii muzelor isi impartasesc in mesaje scurte pe Twitter sau pe Facebook gandurile zilnice. Iata si despre ce vorbesc!

1. Coelho, Cornel Dinu de Brazilia

Cere-i unui brazilian sa nu vorbeasca despre fotbal si l-ai jignit de moarte. Autorul "Alchimistului" nu este nici el mai prejos decat orice brazilian ahtiat de "sportul rege".

De la comentarii despre fotbal, poze cu Ronaldo si pana la citate din filosofi sau din propriile-i scrieri, stilul de Twitter al lui Coelho seamana cu discursul fostului dinamovist Cornel Dinu.

"Succesul este arta de a tine drumul drept in timpul zilei si de a te odihni impacat noaptea", marturiseste scriitorul brazilian intr-o postare recenta.

2. Jackie Collins, fan Usher

Mama barfitoarelor de la Hollywod, Jackie Collins nu isi ascunde niciun moment admiratia fata de starul r'n'b Usher. Autoarea de romane romantice are deja 5 ani de cand foloseste Twitter si se descrie drept "kick-ass writer".

Iar stirile socante par sa fie pe gustul ei: "Un barbat din Ohio a fost condamnat la 11 luni de puscarie pentru sex cu o jucarie de cauciuc!".

3. Joe Dunthorne - In cautarea umorului

Pentru Joe Dunthorne, gloria adusa de succesul romanului "Submarin" nu a schimbat preferinta acestuia pentru umor. Joe petrece ore in sir cu ochii pe Twitter si Facebook in cautarea unor glume care sa-l destinda.

Cand nu le gaseste, nimic nu il opreste sa creeze el unele:

"Cum am putut trai pana acum fara sa imi dau seama ca singura anagrama completa a numelui Britney Spears este Presbyterians (presbitarieni)?".

4. Amalgam a la Teju Cole

Fotograf, scriitor si istoric de arta, Teju Cole, autor al mult aclamatului "Open City", are in Twitter un prieten de nadejde atunci cand vrea sa isi potoleasca noianul de emotii.

Poezie, citate celebre, fotografii inedite precum cele cu vedetele care se privesc pe ecranele TV sunt aruncate pe pagina lui Cole intr-un amalgam babilonian al comunicarii.

5. Botton, in cautarea intelepciunii

Scriitorul, filosoful si prezentatorul TV Alain de Botton pare vesnic in cautarea intelepciunii intr-o lume hipertehnologizata.

"Provocarea constanta a relatiilor moderne este sa te dovedesti mereu mai interesant decat smartphone-ul partenerului".

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea