De prin lume adunate

#festivalul national de teatru #unde iesim #teatru

Ce nu trebuie sa ratezi la Festivalul National de Teatru

Festivalul National de Teatru este unul dintre cele mai asteptate evenimente culturale ale anului. Desfasurat in perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2012, festivalul a ajuns la editia a XXII-a si prezinta unele dintre cele mai bune spectacole de teatru din tara.

In acest an, Festivalul National de Teatru aduce in prim plan opera regizorala a lui Silviu Purcarete, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani. De asemenea, festivalul ii celebreaza si pe cei doi autori ai anului UNESCO 2012: August Strindberg si I.L. Caragiale.

In cadrul festivalului, spectatorii vor urmari peste 32 de spectacole grupate in sase sectiuni.


Ce spectacole sa nu ratezi la FNT


"D'ale Noaste" de Gigi Caciuleanu. Pe 26 octombrie, Festivalul National de Teatru debuteaza cu spectacolul de dans contemporan "D'ale Noastre", inspirat dupa opera lui I.L. Caragiale. Dansat de tineri actori, spectacolul rescrie tipologii si relatii definitorii pentru opera lui Caragiale. Gigi Caciuleanu alege cateva stop-cadre vivante in care include clisee care au ajuns bunuri comune ale romanilor.

"Asteptandu-l pe Godot" de Silviu Purcarete."Asteptandu-l pe Godot" a avut premiera in anul 2005, iar de atunci s-a jucat in lumea intreaga. In aceasta piesa, vagabonzii lui Samuel Beckett, Vladimir si Estragon, asteapta cu infrigurare. Muzica lui Schubert insoteste asteptarea. Insa Godot nu vine nici de aceasta data.

"Hedda Gabler" de Andrei Serban. La acest spectacol, spectatorii sunt invitati in intimitatea caminului Heddei si al lui Tesman, pentru a urmari drama lor persoanla. Hedda este o femeie lipsita de iubire, care a avut in viata un unic tel: acela de a-si cultiva propria feminitate. In viziunea lui Andrei Serban, Hedda reprezinta frica de recunoastere a sentimentelor.

"Lear(a)" de Andrei Serban. Spectacolul "Lear(a)" a fost regandit scenic pentru o distributie integral feminina. Plin de senibilitate, spectacolul prezinta "omul natural", in situatii de viata semnificative. Astfel, detinerea puterii absolute, conflictele dintre parinti si copii si iubirea sunt subiectele definitorii ale spectacolului.

"Fata din curcubeu" de Lia Bugnar. Un one woman show cu Tania Popa, "Fata din curcubeu" este o confesiune rostita printre zambete, lacrimi si noduri in gat. Este povestea unei vieti, acompaniata de multe cantece rusesti.

"Ingeri in America" de Victor Ioan Frunza. Spectacolul este construit ca un basm postindustrial despre tabuuri, diferente si intoleranta. Ingerii lui Dumnezeu coboara pe Pamant in cautarea unui nou Mesia, pe care il gasesc acolo unde se asteapta mai putin.


De unde cumparam bilete


Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului National de Teatru se pun in vanzare la casele de bilete ale institutiilor partenere: Teatrul National Bucuresti, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul ACT, Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu sau Clubul "La Scena".

La toate celelalte evenimente programate in Festivalul National de Teatru, accesul este liber, in limita locurilor disponibile.



Sursa foto: ftr.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea