De prin lume adunate

#bacsis in strainatate #vacanta in strainatate #bacsis #restaurant #vacanta

Cat bacsis lasi la restaurant cand pleci in vacanta?

Desi multi romani prefera vacantele de tip all inclusive este inevitabil sa nu mergi cel putin o data intr-un restaurant specific tarii pe care o vizitezi, pentru a degusta preparate traditionale. Cand vine nota de plata insa, cei mai multi se confrunta cu o singura dilema. Cat bacsis sa las?

Daca in unele tari bacsisul este prevazut ca o lege nescrisa, in alte state acest gest poate deveni ofensator la adresa angajatilor.

Daca ajungi in Japonia trebuie sa stii ca bacsisul este privit ca lipsa de respect. Asadar, evita pe cat posibil sa lasi bacsis in aceasta tara. Nici in China sau Brazilia nu se lasa bacsis.

In SUA, bacsisul se lasa cel mai mare bacsis. Acesta pleaca de la 15% si ajunge pana la 25% din totalul notei de plata. SUA este urmata in clasament de Canada, unde se lasa bacsis in valoare de 20% din totalul notei de plata.

In Spania, Portugalia, Australia si Noua Zeenlanda bacsisul este de 10-15%, in timp ce in Turcia, Franta, Germania, Italia si India se lasa 10% bacsis.

Cel mai mic bacsis este lasat in Grecia si Egipt unde bacsisul este de 5-10%.

Sursa foto: cizelat.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea