De prin lume adunate

#unde iesim #librarie #carturesti #cafenea #gradina de vara #ceai #papetarie

Carturesti - libraria cool a Bucurestiului

Libraria Carturesti a devenit de cativa ani unul dintre simbolurile Bucurestiului, un loc unde inevitabil te intorci pentru carte, muzica, film, ceai, expozitii si multe altele. Am putea spune ca "toate drumurile duc la Carturesti ", atuncia cand esti fie in cautarea unui cadou destept, fie vrei sa pierzi vremea cu folos.

Carturesti pare un loc desprins din alte povesti si alte vremuri decat cele pe care le traim acum. Totul pare mai frumos si mai senin atunci cand pasesti in libraria - magazin cultural. Libraria este un loc fermecator, din care nu te-ai ma da dus si in care gasesti in orice coltisor ceva care sa te atraga si care sa te mai tina cateva minute in plus holbat la rafturile pline cu bunatati culturale.

Libraria s-a nascut din dorinta de a oferi o experienta culturala unica si fascinanta de fiecare data cand ii treci pragul dar si de a promova arhitectura de buna calitate. Initiatorii proiectului si-au dorit reconversia spatiilor traditionale care, desi au reusit sa scape de sistematizarea comunista, sunt acum puse in pericol de expansiunea haotica a spatiilor comerciale si de birouri. Si au reusit. La Carturesti gasesti pe langa carte si muzica, ceai, ustensilele necesare ritualului prepararii ceaiului si multe alte delicii. Tot la Carturesti au loc lansari de carte, expozitii de fotografie, targuri de cadouri si alte evenimente interesante.

Sursa foto: acasa.ro

Carturesti este o librarie complexa, catalogata drept un magazin cultural. Aici poti gasi carti, muzica, expozitii de arta si forgrafie si o ceainarie. La Carturesti  poti rasfoi o carte, poti asculta muzica si poti veni la concerte live ale unor artisti mai putin comerciali. Carturesti este si locul de unde poti cumpara cadouri pentru cei dragi: carti, ceai si accesorii pentru ceai precum cani sau ceainice, lumanari parfumate si chiar ciocolata.

Carturesti nu este numai un spatiu destinat iubitorilor de carte, dar si copiilor. Aici se organizeaza seri de povesti, unde oameni publici cunoscuti vin sa le citeasca celor mici povesti fascinante. Libraria si-a extins spatiul si a mai adaugat cateva camere in care vei gasi si mai multe carti, muzica si ceai. Tot aici exista si o mica vinoteca, cu vinuri speciale. La Carturesti se organizeaza si diverse targuri de cadouri, pentru Craciun sau Paste. Tot la Carturesti sunt deschise si o cafenea, Cafe Verona, si o terasa pentru zilele calduroase de vara, Gradina Verona.

Sursa foto: acasa.ro

Ce gasim pe rafturile de la Carturesti

 

Carturesti este ca o poveste si cu fiecare fila pe care o parcurgi descoperi noi si noi minunatii. Rafturile sale ticsite cu muzica, carti, albume foto , ghiduri turistice si multe altele, te fac sa calatoresti prin numeroase stari si sentimente, sa simti arome indepartate ale unor culturi si civilizatii de mult apuse, sau sa te trezesti in cele mai cosmopolite si tehnologizate metropole ale lumii.

Sursa foto: acasa.ro

Carte

 

Pe rafturile de la Carturesti, oferta de carte este inepuizabila. Aici vei gasi albume de arta, arhitectura, audiobooks, biografii, memorii, jurnale, carti de lingvistica, dictionare, carti de poezie, teatru, studii literare, fictiune, ghiduri turistice, enciclopedii, atlase, carti de istorie, religie, filosofie, psihologie, stiinte sociale, politica, marketing si comunicare, business si economie, drept, medicina, stiinte exacte, matematica, natura si mediu, tehnica si tehnologie, computere si internet, sanatate, dezvoltare personala, lifestyle, sport, timp liber, pentru copii, adolescenti, carti despre Romania, reviste si carte in limba franceza.

Sursa foto: acasa.ro

Spatiul de la Carturesti este aerist, iar cartile sunt structurate pe domenii de activitate. Astfel o incapere este destinata cartilor de dezvoltare personala, intr-o alta incapere vei gasi monografii, ghiduri turistice si documente despre Romania si orasele de la noi, intr-o alta incapere vei gasi literatura de fictiune, asezata in ordine alfabetica. O alta incapere este dedicata lucrarilor si albumelor de arta. La etaj vei gasi si un spatiu dedicat accesoriilor pentru ceai. Aici vei gasi cani, cesti, ceainice, seturi de ceramica sau portelan, ustensile pentru bucatarie, dar si pungute aromate cu ceaiuri diverse. Tot la etaj s-a deschis si o anexa, unde au loc targuri de cadouri.

La subsolul cladirii vei gasi o colectie destul de mare cu ghiduri turistice, dar si carti de gastronomie. Un alt colt al cladirii este dedicat in intregime celor mici, cu un mic spatiu de joaca, carti si jucarii.

Sursa foto: acasa.ro

Muzica

 

La Carturesti gasesti si numeroase colectii de cd-uri cu muzica. La parter, in sala cu literatura de fictiune, exista un stand intreg cu muzica sorta pe categorii, iar in cealalta aripa a librariei, o sala intreaga este dedicata muzicii. Aici exista cd-uri cu muzica rock, alternative/indie, jazz/blues, R&B, clasica, electro, pop, rap/Hip-Hop, folk/country, soundtrack, latino, romaneasca, world music, pentru copii, various artists sau reggae. In colectia de muzica de la Carturesti este imposibil sa nu gasesti un cadou potrivit pentru persoanele dragi, sau un mic rasfat muzical pentru momentele tale de relaxare.

Sursa foto: acasa.ro

Film

 

Carturesti nu sta rau nici la capitolul filme. Aici exista filme de actiune, aventuri, dramaturgie, animatie, biografice, comedie, crima, documentare, seriale TV, emisiuni, drama, fantasy, film noir, istoric, razboi, horror, thriller, mister, muzical, romantic, romanesti, science-fiction, western, pentru copii si adolescenti. De asemenea, colectia de filme de la Carturest iinclude si filme vechi sau filme mai putin cunoscute, ale unor regizori asiatici.

Sursa foto: acasa.ro

Papetarie

 

De la Carturesti nu lipsesc nici articolele de papetarie. Aici vei gasi colectia de agende si notebookuri Moleskine. Agendele Moleskine sunt unele dintre cele mai cunoscute agende din lume. Pe carnetelele marca Moleskine si-au notat date si idei importante personalitati precum Picasso, van Gogh, Ernest Hemingway sau Bruce Chatwin.

Scriitorul Bruce Chatwin a facut o pasiune pentru aceste carnetele, iar inainte de a pleca in calatoria sa spre Australia, a cumparat toate agendele Moleskine pe care le-a gasit. Agendele Moleskine sunt lucrate manual. Aceasta agenda poate fi folosita in programarea activitatilor zilnice, pentru notarea datelor principale sau chiar si atunci cand calatoresti. In acesta agenda vei gasi si o scurta istorie a acestui brand.

Tot la departamentul de papetarie exista si alte carnetele, genti de laptop, huse de laptop, huse din piele pentru diverse gadgeturi si accesorii pentru carti. La Carturesti vei mai gasi si felicitari, hartie si cutii pentru cadouri, semne de carte si multe alte accesorii.

Sursa foto: acasa.ro

Ceai

 

O alta atractie de la Carturesti o reprezinta ceaiurile si accesoriile pentru ceai. In ultimii ani, bucurestenii au prins gustul prepararii si consumului de ceai si sunt intr-o permanenta goana dupa aceasta licoare magica. Nici de la Carturesti nu lipsesc ceaiurile si accesoriile pentru ceai. Aici vei gasi diverse sortimente de ceai, de la ceai negru, ceai rosu - Rooibos, ceai verde, infuzie de fructe, infuzie de plante, pana la ceaiuri pentru cunoscatori.

In rafturile de la Carturesti vei mai gasi si accesorii pentru ceai, cani, cesti, ceainice, cutii pentru ceai, site, infuzoare, seturi complete pentru ceai din ceramica, portelan sau fonta, dar si prajituri si biscuti care se asorteaza cu o ceasca de ceai fierbinte.

Sursa foto: acasa.ro

Delicatese

 

La capitolul delicatese, Carturesti ne ofera o alta poveste. Este aproape imposibil ca la o vizita in aceasta librarie sa nu pleci cu o ciocolata, o punga de zahar aromat sau un borcan din cele mai inedite dulceturi. Astfel, iti vor face cu ochiul pungutele cu zahar brun , bucatelele si acadelele de zahar brun sau alb, pungutele cu sare aduse din Pakistan, din frunze de bambus, folosite pentru gatit, miere si mustar din whiskey, borcanele cu dulceata de mango, ghimbir, para, capsuni, afine, marmelada cu coniac, portocale,  cutiutele cu cafea si ciocolata calda bio, biscuiti, prajituri, ciocolata si multe alte delicatesuri.

Sursa foto: acasa.ro

 

Puncte slabe

 

Carturesti are insa si o mare bila neagra, in ceea ce priveste preturile. Unele produse nu sunt accesibile pentru toata lumea. Daca te gandesti sa cumperi un cadou de aici trebuie sa vii cu ceva mai multi banuti la tine. in aceasta librarie nu vei gasi un adou decent mai ieftin de un milion. De asemena, daca vrei sa ii cumperi copilului tau o carte sau o jucarie, preturile pentru aceste produse sunt destul de piperate. Si seturile de ceai si alte articole de bucatarie au preturi destul de mari.

De asemenea, in zilele in care au loc evenimente, lansari de carti sau vernisaje de expozitii este foarte aglomerat. Daca vrei sa bei un ceai sau o cafea ar fi bine sa te orientezi spre alte localuri.

Distractie la Carturesti

 

In afara de toate acestea, Carturesti mai inseamna si distractie, dar si relaxare, fie la cafeneaua Verona, fie in Gradina Verona, pe timpul verii. Daca ajungi aici trebuie sa incerci limonada cu menta si siropurile provensale. Toate aceste lucruri pe care le poti face la Carturesti sunt pe ritmuri de muzica jazz.

Libraria Carturesti se afla pe strada Arthur Verona, la numarul 13, insa alte sedii sunt si la Muzeul Taranului Roman si pe Edgar Quinet. Tot cei de la Carturesti au deschis si o librarie cu carte in limba franceza la Institutul Francez, de pe bulevardul Dacia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea