De prin lume adunate

#balta alba #secret macabru # cartier bucuresti #macabru #bucuresti

Cartierul din Bucuresti care ascunde un secret macabru. Ai curaj sa-l vizitezi?

Cartierul Balta Alba este unul dintre cele mai frumoase si cele mai aprecate din Bucuresti. Putini sunt insa cei care stiu ca acest cartier ascunde un secret macabru.

Istoria surprinzatoare a acestui cartier a inceput la inceputul secolului al XIX-lea. Pe atunci, zona nu era locuita, iar tiganii o foloseau pentru a topi varul.

Odata cu izbucnirea ciumei lui Caragea, in zona au fost sapate mai multe gropi comune unde erau aruncate cadavrele. Acestea erau apoi acoperite cu var pentru a stinge focarul molimei.

Cu timpul, ploile torentiale au inmuiat pamantul de la suprafata, iar varul a iesit formand balti albe de-a lungul gropilor comune. De aici rezulta si denumirea de Balta Alba a cartierului.

Un secol mai tarziu, cand lumea a uitat povestea sinistra a ciumatilor, orasul s-a extins si au aparut un cartier nou. Astazi putini sunt cei care isi mai amintesc aceasta istorie sumbra a Bucurestiului.

Ciuma lui Caragea a fost o epidemie de ciuma bubonica ce a avut loc in Tara Romaneasca in anii 1813-1814. Cel mai afectat oras a fost Bucurestiul, unde mureau aproximativ 300 de persoane pe zi. Perioada sa a coincis cu venirea pe tronul tarii a domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea, de unde si denumirea de Ciuma lui Caragea.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea