De prin lume adunate

#roman #literatura #carte #carti #concediu #vacanta #vara in bucuresti #fantasy #harry potter

Carti pentru concediul de vara

Perioada estivala este destinata in mare parte distractiilor, vacantelor si momentelor de relaxare. Fie ca esti pe plaja , pe o terasa la munte sau in fotoliul confortabil de acasa, vacanta de vara este momentul perfect pentru lectura. Fie ca alegi romane serioase sau lecturi mai siropoase, oferta librariilor este pentru toate gusturile.

Iata mai jos cateva dintre propunerile noastre pentru concediul tau de vara.

Invingatorul este intotdeauna singur

Cartea lui Paulo Coelho este o meditatie asupra laturii intunecate a succesului. Invingatorul este intotdeauna singur este o parabola a superficialitatii, lacomiei si cultului celebritatii, un crud portret al lumii de azi.

Coelho prezinta o zi de la Cannes, de la stralucitorul festival de film si pe cei doi protagonisti: Igor Malev si Ewa, fosta lui sotie. Dupa o despartire dureroasa, Igor, un om de afaceri rus, elaboreaza un plan pentru a-si recastiga fosta sotie. E dispus sa faca orice sacrificii, inclusiv umane, in numele acestei iubiri devastatoare, care distruge totul in jur, dezintegrandu-i inclusiv pe cei care o traiesc.

"Cand m-am hotarat sa fac o descriere fotografica a epocii in care traim, am scris acest roman", spune Paulo Coelho.

Scriitorul si-a castigat un loc important in optiunile de lectura ale cititorilor din intreaga lume. Cartile sale sunt captivante, pasionale si perfecte pentru o zi la plaja. Cartea este in curs de aparitie la editura Humanitas si va avea pretul de 40 de lei.

Poveste despre dragoste si intuneric

Poveste despre dragoste si intuneric de Amos Oz este o carte care impleteste istoria personala a autorului cu istoria Israelului. In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor si a discutiilor intelectuale. El este pasionat de marile intamplari ale istoriei si de sensul lor, iar familia ii insufla dorinta de cunoastere. Inzestrat cu o imaginatie debordanta, Amos transfigureaza intamplarile istoriei intr-o saga incitanta.

Evenimentele pastreaza dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu evenimentele celei mai tulburi perioade din istoria lumii. Descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata proportii catastrofice prin prisma micului Amos, hipersensibil si introvertit. Romanul este castigatorul a numeroase premii si a fost tradus in peste douazeci de limbi, iar in acest an va fi ecranizat de Natalie Portman. Cartea se gaseste in librarii la pretul de 45 de lei.

Celebutantele 

Cartea Celebutantele este scrisa de Ruthanna Hopper si Amanda Goldberg. Cele doua femei fac si ele parte din lumea plina de glamour a Hollywoodului. Ruthanna Hopper este fiica actorului Dennis Hopper, iar Amanda Goldberg este fiica producatorului Leonard Goldberg. Toate personajele si faptele prezentate in roman sunt inspirate din realitate.

Celebutantele fac parte din cea mai noua rasa de la Hollywood. Sunt persoane faimoase pentru numele de familie pe care il poarta, pentru aventurile de o noapte si averile parintilor. Dupa cum spun cele doua autoare, "iti trebuie totusi ceva talent ca sa manipulezi mass media si sa-ti ridici un imperiu de milioane de dolari bazat exclusiv pe imagine".

Lola Santisi este fiica unei celebritati distinse cu Oscar si este ea insasi o celebritate in genul lui Paris Hilton. E actorholica (se indragosteste instant de orice actor), dar se trateaza cu sedinte la psiholog si meditatii yoga, n-are nici o cariera, dar incearca din toate cate putin, e nebunatica, dar timida si nesigura pe ea. Insa, la un moment dat, se hotaraste sa isi gaseasca propriul drum. Cartea are pretul de 28 de lei.

Barbati care urasc femeile

Barbati Care Urasc Femeile de Stieg Larsson este "unul dintre rarele romane politiste care m-au facut sa ma trezesc in miezul noptii pentru a continua lectura", dupa cum declara scriitorul Pascal Bruckner. Volumul face parte din trilogia Millennium, care a devenit intre timp un fenomen editorial. In tarile nordice, nici o carte in afara de Biblie nu a mai inregistrat astfel de vanzari.

Mikael Blomkvist, un jurnalist cazut in dizgratie, este angajat sa faca investigatii asupra unui caz neobisnuit. Insa cand acesta face legatura intre disparitia Harrietei si un lant de crime terifiante, savarsite cu 40 de ani in urma, misiunea lui devine imposibil de finalizat fara ajutorul unui asistent. Lisbeth Salander , o tanara de 24 de ani, cu o infatisare de hacker si o inteligenta de geniu, pare a fi candidatul perfect pentru aceasta pozitie. Neobisnuitii parteneri descopera un fir ce ii conduce spre un secret incredibil, care ii arunca in plasa coruptiei de la cel mai inalt nivel. Cartea se gaseste in librarii, la editura Trei, la pretul de 49 de lei.

Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult

Irvine Welsh este autorul bestsellerului Trainspotting, a carui ecranizare a fost unul dintre filmele-cult ale anilor ’90. Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult este un volum cu cinci povestiri care propun cinci situatii de viata imposibile. In "Serpii cu clopotei", trei tineri americani se trezesc rataciti in desert si ajung, in mod inexplicabil, intr-o postura intima.

In "Cainii din Lincoln Park" isi face aparitia un bucatar excentric, coreean, care gateste o delicioasa friptura, spre groaza unui cititor innebunit care are toate motivele sa creada ca asista la un act de canibalism. Iar in "Miss Arizona" ne intrebam cu stupoare cum de ajunge un regizor lipsit de succes, fost alcoolic, sa-si gaseasca un sfarsit dintre cele mai artistice, care schimba insusi sensul cuvintului "memorabil". Irvine Welsh ofera astfel o carte captivanta, de un umor negru iesit din comun. Volumul se gaseste in librarii la pretul de 31 de lei.

Romane fantasy

Daca esti pasionat de cartile fantasy, atunci vacanta de vara este momentul perfect pentru a le citi. Volumele cu Harry Potter sau Twilight cu siguranta te vor tine cu sufletul la gura. In librariile din Romania poti gasi atat varianta in limba romana, cat si in limba engleza. Pentru cele in limba romana vei scoate din buzunar in jur de 15 lei pentru fiecare volum, iar pentru cele in limba engleaza in jur de 100 de lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea