De prin lume adunate

#carti #martisor #cadou martisor #carti cadou

Carti pe care sa le oferi de Martisor

De Martisor, ofera celor dragi cadouri care sa ramana si peste ani si care sa le ofere momente placute. Pentru aceasta ocazie, cartile sunt ideale pentru cei care le apreciaza si le devoreaza pe nerasuflate.

Zapada de primavara de Yukio Mishima

In vreme ce in Europa La Belle Epoque isi traieste crepusculul, in lumea inchisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neimpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala.

Din randul noii elite face parte Kiyoaki, un tanar de o delicatete exacerbata, educat in spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult. Prins fara voia sa in lupta dintre vechi si nou, precum si in mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tanarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele in surdina.

O sa vina si primavara, Bandini de John Fante

Arturo Bandini este un adolescent care se revolta impotriva legilor dure ale lumii cu toata furtuna celor paisprezece ani. Iubeste primavara si uraste iarna cu patima copilului sarac si infrigurat, provoaca puterea divina careia mama lui i-a inchinat viata, isi infrunta tatal abrutizat de munca, lupta pentru o dragoste imposibila, refuzand cu indarjire sa accepte ca este singur.

Ines a sufletului meu de Isabel Allende

Nimic nu parea sa o predestineze pe Ines Suarez, o croitoreasa spaniola frumusica si modesta, unei vieti iesite din comun. Insa Ines se hotaraste sa-si regaseasca sotul, plecat la razboi dincolo de Ocean, si astfel tanara ajunge in America, unde o asteapta o noua iubire, dar si o viata plina de lupte grele si rare momente de fericire.

Vechiul oras imperial de Yasunari Kawabata

Yasunari Kawabata este primul scriitor japonez care a primit Premiul Nobel pentru literatura , in 1968.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, locuitorii orasului Kyoto asista la metamorfoza lenta, dar imuabila, a stravechilor obiceiuri. Doua surori gemene, despartite la nastere, se regasesc pe neasteptate, iar universul fiecareia sufera transformari fundamentale.

Iubita locotenentului francez de John Fowles

"Iubita locotentului francez" este o emotionanta poveste de iubire, o carte care se citeste pe nerasuflate, despre tinerete, despre frumusetea vietii si despre libertatea de a alege.

Plasata in jurul anului 1867, actiunea romanului pune in cumpana libertatea viziunii de la sfarsitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urma cu o suta de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea