De prin lume adunate

#lectura #carti #retete de valentine's day #reteta sfantul valentin

Carti cu dragoste de Sfantul Valentin

De Valentine's Day ofera persoanei dragi din viata un cadou special, care sa reziste in timp. In librarii vei gasi carti interesante, cu povesti de dragoste emotionante. Fie ca alegi o carte clasica, fie una exotica, cu o atmosfera plina de misticism, o carte de dragoste este intotdeauna o alegere potrivita pentru cadoul de Ziua Indragostitilor.
 

Povesti de dragoste la prima vedere
 

Cartea Povesti de dragoste la prima vedere este o compilatie de povesti scrise de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu. In aceasta carte vei citi despre un "coup de foudre" de adolescent, cu crini si sinucideri ratate, in interpretarea lui Gabriel Liiceanu, despre o bluza pastrata, de ani de zile, cu sfintenie, pentru ca un artist a-nsemnat-o candva, demult, cu pensula, o poveste de Adriana Bittel si despre ingerul mortii care si-ar smulge aripile, numai sa se poata si el indragosti de-o fata cuminte, pus pe hartie de Ana Blandiana.

Nicolae Manolescu ne vorbeste despre o sirena fabuloasa, iesita din mare si rapind mintile unui barbat in toata firea, iar Ioana Parvulescu ne spune povestea unui celebru domn de saptezeci de ani, un filozof care scrie in franceza, indragostit de-o frumusete germana mult mai tanara decat el. Iata, prescurtate, cele cinci scenarii ale acestor povesti de dragoste la prima vedere.

Cartea Povesti de dragoste la prima vedere se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 24,30 lei.
 

From Russia with Love
 

Cartea From Russia with Love este o antologie de povesti scrise de autori rusi. Ludmila Ulitkaia, Anna Politkovskaia , Vladimir Sorokin , Viktor Erofeev, Eduard Limonov, Iuri Mamleev si multi alti scriitori aseaza cate o piesa in complicatul puzzle al dragostei traite à la russe.

Irationala prin definitie, dragostea rusilor poate avea aura proletcultista data de muncitorii din fabrici si de lucratoarele textiliste, mergand mana-n mana pe calea comunismului, dar poate lua si forma dragostei-compasiune, cea a femeilor care porneau prin labirinturile de carciumi, cautandu-si barbatii beti morti.

La fel de bine isi poate schimba decorul in plin haos al anilor ’90, cand decadenta, averile mamut si crima organizata devin noile "jucarii" preferate ale barbatilor. E dragostea distructiva sau mangaietoare traita in plin razboi cecen, dar si pasiunea nebuna, dintre profesor si studenta. Iar daca acest spirit rus exista, el poate impregna chiar universala dilema a unui barbat incapabil sa aleaga intre cele doua femei cu care-si imparte viata.

Cartea From Russia with Love se gaseste la Editura ART, la pretul de 28,95 lei.
 

Sa nu ma parasesti de Kazuo Ishiguro   
 

Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: "donatori", clone, adica produse de laborator. Acestia sunt meniti sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii "adevarati".

Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.

Cartea Sa nu ma parasesti se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 29,95 de lei.
 

Sotia calatorului in timp de Audrey Niffenegger   
 

Cand Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea sase ani, iar el avea treizeci si sase. S-au casatorit cind ea avea douazeci si trei, iar el avea treizeci si unu. Pare ciudat, dar nu e, pentru ca Henry este unul dintre primii oameni diagnosticati cu cronoafectiuni: din cind in cind ceasul lui genetic se reseteaza si se trezeste aruncat in viitorul sau in trecutul sau.

Cu aceasta au a se infrunta cei doi eroi ai romanului, un bibliotecar si o studenta la arte, cu aceasta are de luptat dragostea lor. "Urasc sa fiu acolo unde ea nu este, cand ea nu este. Si totusi plec mereu, iar ea nu ma poate urma", spune Henry. Cartea a fos ecranizata in 2009 si i-a avut in rolurile principale pe Eric Bana si Rachel McAdams.

Cartea Sotia calatorului in timp  se gaseste la Editura Tritonic, la pretul de 33, 29 lei.
 

Cat te mai iubesc de Luis Leante
 

Romanul Cat te mai iubesc i-a adus in 2007 scriitorului Luis Leante prestigiosul premiu Alfaguara de Novela si, odata cu acesta, faima internationala. Juriul, al carui presedinte a fost Mario Vargas Llosa, s-a declarat cucerit de „forta expresiva cu care scriitorul descrie peisajele desertului si stilul de viata din ultima colonie spaniola din Africa, devenite scena unei povesti de iubire care marcheaza viata protagonistilor“.

Cat te mai iubesc e o poveste de iubire care se prelungeste in timp, imagine din doua epoci si doua culturi unite printr-un secret, aventura unei femei care descopera cel mai important lucru in singuratatea desertului.

Cartea Cat te mai iubesc se gaseste la editura Vellant, la pretul de 30,40 de lei.
 

Ispasire de Ian McEwan
 

Debutand ca o cronica de familie, romanul Ispasire este o meditatie despre locul scriitorului in lume si despre modul in care acesta poate afecta vietile altora prin felul in care intelege sa caute "adevarul”.

Adoles­centa fiind, protagonista cartii, Briony Tallis, isi da seama ca vrea sa abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur si despre viata reala. Simtul sau exagerat al ordinii si justitiei o impinge spre un act social gresit, de pe urma caruia vor avea de suferit cei dragi ei.

La batranete, ajunsa o scriitoare de succes, Briony va medita la consecintele faptei sale, pentru a carei ispasire si‑a dedicat intreaga viata. Dar Ispasire este si un roman istoric, McEwan reusind sa creeze pagini antologice despre dezastrul de la Dunkerque si rezistenta eroica a londonezilor in timpul Blitzkrieg‑ului din 1940.

Romanul sta la baza unei ecranizari, in regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley, James McAvoy si Vanessa Redgrave in rolurile principale.

Cartea Ispasire se gaseste la Editura Polirom la pretul de 37,90 de lei.
 

ines a sufletului meu de Isabel Allende
 

Nimic nu parea sa o predestineze pe Ines Suarez, o croitoreasa spaniola frumusica si modesta, unei vieti iesite din comun. Insa Ines se hotaraste sa-si regaseasca sotul, plecat la razboi dincolo de Ocean, si astfel tanara ajunge in Americi. Aici o asteapta o noua iubire, dar si o viata plina de lupte grele si rare momente de fericire.

Alaturi de capitanul Pedro de Valvidia, aceasta eroina a Spaniei de care istoria s-a ocupat atat de putin ajunge adevarata intemeietoare a Regatului Chile. Povestea de iubire dintre Pedro si Ines, ce dureaza mai bine de treizeci de ani, este traita cu intreaga disperare si intensitate conferite de o existenta mereu primejduita de iminenta unui razboi cu indienii mapuche.

Trecand prin toate primejdiile imaginabile, convertindu-se deopotriva in sfetnic, strateg, infirmiera improvizata, dar si in mama spirituala a colonistilor, Ines isi asuma un ultim rol, pe cel de cronicar al evenimentelor care au precedat intemeierea statului Chile, si isi relateaza povestea de dragoste si tradare.

Cartea Ines a sufletului meu se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 28,80 de lei.
 

Iubire la Berlin de Anne Wiazemsky
 

Iubire la Berlin spune istoria adevarata a iubirii dintre Claire, fiica celebrului Francois Mauriac, si printul rus Ivan Wiazemsky, intr-un Berlin devastat de razboi.

In septembrie 1944, Claire, brancardiera la Crucea Rosie, se afla la Beziers cu divizia sa. Are douazeci si sapte de ani, este o tanara foarte frumoasa, cu ochi mari, intunecati, cu pometi inalti, slavi. Nu are vreme sa se admire in oglinda, poate doar in treacat si cu neincredere, si niciodata nu ia in seama complimentele primite.

De cand s-a inrolat in Crucea Rosie, cu un an si jumatate in urma, isi doreste sa existe numai prin munca ei. Comandantii ii admira curajul, iar camarazii o considera de-a lor, nici nu-si mai amintesc ca ea este fiica celebrului Francois Mauriac. Si cat de puternica se simte cand transporta ranitii catre spitale, la volanul ambulantei. Dar, fara sa-si dea seama, traind razboiul Claire isi cauta, de fapt, iubirea. Berlinul o asteapta.

Cartea Iubire la Berlin se gaseste la Editura Nemira, la pretul de 18,90 de lei.
 

Insula iubirilor nesfarsite de Daina Chaviano
 

Cecilia este o tanara ziarista cubaneza emigrata in Statele Unite si stabilita in Miami. Dureros apasata de singuratate, departe de tara natala, pe care se preface din rasputeri ca a dat-o uitarii, o intalneste intr-o seara, intr-un barulet din cartierul Mica Havana, pe Amalia, o batrana misterioasa ce incepe sa-i spuna o poveste.

Este, de fapt, istoria familiei Amaliei, in ale carei vine curge sangele a trei etnii diferite, insesi etniile din care s-a nascut poporul cubanez: chinezii, care au strabatut Pacificul la inceputul secolului XX, si sclavii negri si colonistii spanioli, ce au traversat Atlanticul, pentru a ajunge la limanul binecuvantat al insulei insorite.

 Seara de seara, Cecilia se intoarce in barul unde Amalia ii povesteste intamplarile si iubirile care au facut ca drumurile celor trei familii sa se intersecteze si sa se uneasca, iar tanara va descoperi, in tesatura complicata a acestei saga exotice, ritmate de acordurile celebre ale son-urilor cubaneze, desenul propriului destin si drumul catre sufletul-pereche.

Cartea Insula iubirilor nesfarsite se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 28,80 de lei.
 

Iubita locotenentului francez de John Fowles
 

Iubita locotentului francez este o emotionanta poveste de iubire. Este o carte care se citeste pe nerasuflate, despre tinerete, despre frumusetea vietii si despre libertatea de a alege.

Plasata in jurul anului 1867, actiunea romanului pune in cumpana libertatea viziunii de la sfirsitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urma cu o suta de ani.

Romanul evoca in chip convingator atmosfera acelor "certitudini de fier”, a conventiilor rigide, a emotiilor reprimate, iar punctul culminant, indelung aminat, al relatiei celor trei protagonisti sporeste si mai mult interesul cititorului.

Cartea Iubita locotenentului francez se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 39,95 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea