De prin lume adunate

#timp liber #muzee #evenimente #evenimente bucuresti #caravana muzeelor

Caravana Muzeelor la Bucuresti

Daca ai un copil cu varsta de 6-10 ani, ofera-i in aceasta vacanta activitati educative, creative si relaxante. In Bucuresti, in aceasta perioada se desfasoara Caravana Muzeelor, o calatorie prin muzeele bucurestene, in care se vor desfasura ateliere de educatie cultural-artistica.

Caravana Muzeelor familiarizeaza copiii cu muzeele printr-o abordare bazata pe explicatii, dialog, observatie directa si experimentarea unor tehnici artistice, intr-o maniera ludica, adecvata varstei.

Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor si tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea. Pe care le vor experimenta cu pensula in mana si foaia alba in fata, prin lucrari in creion, pastel, carbune, tempera sau chiar modelaj.

Atelierele de vacanta ale Caravanei Muzeelor se desfasoara de miercuri pana sambata, intre orele 10.00 - 12.00.

Ateliere de creativitate la muzeele din Bucuresti

In perioada 29 august - 1 septembrie, caravana opreste la Muzeul National al Pompierilor unde cei mici vori descoperi turnul de observare a incendiilor, cea mai inalta constructie a Bucurestiului la sfarsitul secolului al XIX-lea, precum si pompe, machete, uniforme, medalii. Copiii vor putea realiza un steag, se vor fotografia cu o casca si ii vor cunoaste pe cei care ne protejeaza de foc.

Urmatoarea oprire a Caravanei este Muzeul Satului. Intr-o poienita a muzeului, zona Moldovei, copiii isi vor intinde sevaletele si vor picta in aer liber ceea ceea ce ii inconjoara, tinand cont de momentul zilei si de coltul in care este asezat sevaletul.

Caravana opreste apoi la Muzeul de Arta "Vasile Grigore - pictor si colectionar", unde cei mici vor descoperi personalitatea artistului si colectionarului: Vasile Grigore si secretele unei colectii. Caravana Muzeelor asteapta copiii mai curiosi din fire la ultima sa oprire: Un muzeu-surpriza in peisajul Bucurestiului.

Numarul maxim de participanti este de 15 copii. Taxa de participare include materialele folosite si biletul de intrare in muzeu si este de 25 de lei pentru un copil pe zi. Aceasta este taxa pentru o singura participare. Pentru doua participari, pretul este de 20 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea