De prin lume adunate

#valentine's day #unde iesim #cafenele #cafenea

Cafenele romantice in Bucuresti

Lumanarele parfumate, arome imbietoare de cafea, ceai sau ciocolata, atmosfera intima si lumini difuze sunt doar cateva dintre ingredinetele unei seri romantice. Capitala nu duce lipsa de cafenele intime si linisitite, potrivite pentru o intalnire speciala cu persoana iubita. Daca mai adaugi si un strop de vin si deserturi decadente in combinatii innebunitoare, seara de Valentine’s Day este perfecta.

Festival 39

 

Festival 39 este o cafenea caracteristica inceputului de secol XX. Perioada interbelica este evidentiata prin diverse elemente si accesorii originale din anii '30, amplasate cu scopul de a crea atmosfera intima a unei cafenele la sosea, local atat de raspandit in aceea perioada.  In anul 1939, Leo Greif, un alchimist din Brasov, obtine prima sa reteta din macerat de plante: bitterul. Dupa doua decenii de imbunatatiri aceasta reteta primeste numele de Bitter Festival. Bautura singulara, realizata din extract natural din 23 de plante, macerate impreuna cu vinul rosu, in butoaie de stejar vechi de un secol, Bitterul Festival este nu doar o bautura deosebita dar si un ingredient important pentru multe cocteiluri. Noi va recomandam Festival Orange si Festival On the rocks.

Cafeneaua Festival 39 este impartita in demisol si mezanin, iar decorul este rafinat, sobru cu mobilier vechi din lemn, specific perioadei interbelice. In meniu vei gasi numeroase sortimente de cocktailuri, cafea, sucuri, dar si mancaruri precum salate, preparate la gratar si deserturi. Pentru o ocazie speciala cum este Valentine's Day, noi iti recomandam un cocktail delicios si o prajitura care cu siguranta te va face sa te simti in al noualea cer. Preturile sunt in concordanta cu zona unde este amplasata cafeneaua, adica maricele. Atmosfera intima si deserturile rafinatete vor face insa sa uiti de acest inconvenient minor, intr-o zi speciala alturi de persoana iubita. Festival 39 se gaseste pe strada Franceza, nr. 62-64. Rezervari se fac la nuamrul de telefon 0743.339.909. Mai multe despre cafeneaua Festival 39 aici.

Mystic Tree

 

Mystic Tree este o cafenea-restaurant unde vei uita de trecerea timpului si de faptul ca te afli in Bucurestiul secolului XXI. Exact ca in povestile fantastice, simturile iti vor parasi corpul si vei crede ca te afli in perioada interbelica, plina de mister al lui Mircea Eliade. La Mystic Tree totul tine de atmosfera si de grija pentru a te simti bine. Muzica chill sau jazz in surdina, luminile obscure sau ferestrele mari si luminoase, toate aceste detalii te vor face sa evadezi si sa simti bucuria de a fi alaturi de persoana iubita.

La Mystic Tree ai de ales intre parterul suprarealist, cu tablorui vibrante si atmosfera intima, si mansarda aerisita, atmosfera calda si primitoare, in tomuri de bej si mobilier din lemn, care te vor face sa te simti ca intr-o casuta din copac. Atmosfera romantica este completata de flori, tablouri si lumanari parfumate. Pentru o seara romantica, Mystic Tree este locul potrivit cu care sa iti impresionezi persoana iubita. Atat designul, cat si meniul vor fi in concordanta cu momentele romantice. Se stie ca ciocolata este un puternic afrodiziac, asa ca noi iti propunem pentru inceputul serii o ciocolata Zooter, cu chili, menta, caramel sau miere si scortisoara. Absolut delicioasa.

Apoi poti continua cu un un pahar de vin rosu, alaturi de unul dintre deserturile din meniu. Noi iti recomadnam tarta cu crema mascarpone si sirop de fructe de padure, clatite tocate cu sos de miere si nuci si sos de ciocolata sau inghetata si tarta cu mere si crema de zahar ars. O adevarata nebunie si simfonie a gusturilor si aromelor. Daca te-ai hotarat sa faci o vizita la Mystic Tree, trebuie sa stii ca preturile sunt medii. Astfel, cicolata calda este 15 lei, deserturile 8-9 lei, ceaiurile in jur de 8 lei, iar vinurile intre 25-45 de lei o sticla. Restaurantul Mystic Tree se afla pe strada Popa Soare, la numarul 7, colt cu strada Mantuleasa, in zona Unirii, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0721.077.600. Mai multe despre Mystic Tree aici.

XO Piano Cafe

 

XO Piano Cafe este unul dintre cele mai rafinate localuri din Bucuresti. Deschis ca un jazz caffe, atrage prin stil, intimitate si bauturi fine. Muzica live este la ea acasa, iar pianul este membrul de onoare. Designul este rafinat, iar atmosfera ese potrivita pentru intalnirile romantice, la lumina lumarilor. Daca se nimereste sa dai si peste un concert de muzica jazz, vei avea parte de una dintre cele mai romantice seri ale tale.

Intr-un club rafinat si jazzy precum XO Piano Cafe, iubirea merge mana in mana cu un pahar de coniac vechi, care v-a dezmorti spiritele si vorbele. Coniacurile vechi de peste 40 de ani au mirosul unor ciocolate belgiene, trabucurile speciale si acordurile pianului desavarsesc atmosfera exclusivista. XO Piano Cafe este un club de dupa amurg, cu muzica si teatru, intr-un decor romantic. XO Piano Cafe se afla pe strada Schitu Magureanu la numarul 4. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.318.77.37.

Coffee Cabinet

 

Coffee Cabinet este un loc cu parfum aristocrat de cafea. Daca ai chef de o cafea buna, bauta in tihna, la Caffee Cabinet vei gasi atmosfera potrivita. Pentru cei pasionati de conversatie muzica delicata va insoti in surdina dialogul. La aceasta cafenea vei gasi cel mai savuros cappucino, peste 30 de feluri de cafele, sortimente rare de ceai englezesc, cocktailuri fine, inghetata asortata si prajituri delicioase.

Printre delicatesele care iti fac cu ochiul la Coffee Cabinet sunt si dulceturile de visine si croissantele. Aceasta cafenea este potrivita pentru o intalnire romantica. Este situata intr-o zona linistita, unde te vei bucura pe deplin de o seara palcuta alaturi de persoana iubita. Cafeneaua se gaseste pe bulevardul Ion Mihalache. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.316.94.12.

Atelier Cafe

 

Daca vrei sa ii oferi celui drag o seara romantica, cu parfum parizian, noi iti recomandam cafeneaua Atelier Cafe. Prezenta in centrul vechi al Bucurestiului, Atelier Cafe prezinta un concept nou in promovarea artelor plastice romanesti moderne si contemporane. Atelier Cafe ofera un produs 3 in 1, adica galerie de arta, ceainarie si cafenea in acelasi loc.

Vei avea astfel ocazia sa iti bei cafeaua printre opere de arta, intr-o atmosfera linistita. Atelier Cafe isi propune sa ofere lucrari autentice semnate de unii dintre cei mai importanti artisti contemporani. Multi dintre autorii prezenti in Atelier Cafe expun aici in exclusivitate. Multe dintre tablourile expuse poti fi cumparate. Cafeneaua se gaseste pe strada Gabroveni 24 . Informatii se pot obtine la numarul de telefon 021.318.28.54.

Ramayana Cafe

 

Ramayana Cafe este prima cafenea cu ambianta orientala din Bucuresti. Te asigur ca din primul moment in care vei pasi in aceasta cafenea te vei simti cu adevarat relaxat, departe de griji si termene limita. Vei pasi intr-o alta lume, mult mai linistita si mai exotica. Pentru cateva momente vei crede ca nimeni nu te va gasi acolo, este locul tau magic, plin de culoare si mirosuri ademenitoare.

La Ramayana accentul este pus pe confortul si intimitatea celui care paseste in acest spatiu. Picturile murale, candelabrele orientale si vitraliile aduc un plus de exotism acestui spatiu demn de un print arab. Meniul este cu adevarat atragator la Ramayana Cafe. Cafelele si ceaiurile sunt autentice si organice si provin direct din China, India, Sri-Lanka sau Africa de Sud. Aici vei gasi si o varietatea foarte mare de ceaiuri: de la ceai verde, negru, alb, de fructe, pana la ceaiuri de plante.

Atmofera de la Ramayana este cu adevarat speciala si potrivita chiar si pentru cereri in casatorie mai inedite. Fetele care te servesc, te vor ajuta sa strecori inelul fie in platoul cu prajiturele, fie intr-un mic cufara in care se aduce nota de plata. Ramayana Cafe se afla pe strada Baldovin Parcalabul, la numarul 11, in zona Gara de Nord, in spatele Ministerului Transporturilor. Cafeneaua este deschisa non stop, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.595.595. Mai multe despre Ramayana Cafe aici.

Triangle D'or

 

Triangle D'or este inca o cafenea-ceainarie potrivita pentru intalnirile romantice. Ascunsa de ochii necunoscatorilor, cafeneaua iti ofera intimitatea de care ai nevoie alaturi ce cineva drag. La Triangle D'or atmosfera este calda, primitoare si eleganta , iar ceaiurile cu adevarat deosebite. Cei de la Triangle D'or si-au dorit sa creeze un spatiu inedit in peisajul localurilor din Bucuresti si s-au inspirat din vechi traditii si simboluri europene si asiatice si sa ofere pacatosului care intra o combinatie inedita de lux, mister, ceaiuri spectaculoase si cafea aromata.

Localul este mobilat luxos, cu fotolii din piele bej, mese din lemn masiv si canapele din piele moale, iar peretii sunt tapetati cu modele orientale sau florale. Meniul rafinat va completa seara ta speciala, cu arome delicate de ceai, cafea sau cocktailuri. Tot aici poti aorat la ceai sau cafea si cateva prajiturele de casa, foarte bune si proaspete. La Triangle te poti rasfata si cu cateva sortimente de ciocolata, praline sau bomboane delicioase. Ceainaria Triangle D'or se afla pe bulevardul Ion Mihalache la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image, langa ciocolateria La Reine Astrid. Rezervari se fac la numarul de telefon 0722.645.646. Mai multe despre Triangle D'or aici.

Illusion Cafe

 

Situata in centrul capitalei, Illusion Cafe iti ofera un cadru intim, select, incarcat cu energie pozitiva si o atmosfera misterioasa, plina de rafinament. Illusion Cafe este un loc discret, ideal pentru intalniri romantice. Aici te poti rasfata alaturi de persoana iubita cu cele mai aromate cafele, dar si cele mai rafinate bauturi. Spatiul elegant, decorat cu multa atentie si muzica selecta iti vor crea o stare placuta.

La aceasta cafenea poti incerca diferite sortimente de cafea, cocktailuri alcoolice si nonalcoolice. Noi iti recomandam sa incerci cateva din specialitatile din ciocolata, foarte delicioase. Pentru o seara speciala, poti incerca si un pahar de vin rosu sau unul de sampanie. Cafeneaua Illusion Cafe se afla pe strada Bibescu Voda, la numarul 19, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0729.083.800.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea